Популярни снимки за

Всички снимки
да Ви манипулират?

(защото обществена тайна е вече, че има пик на манипулацията)
Какво правите когато това се случва?(пропускате, отвръщате, усилвате, изопъчавате, виждате своята изгода в това)
Опитвате ли да го избягвате? (аскетизирате се от медии, контакти, реклами, връзки или...напротив)
Успявате ли да го разберете преди да се появят последствията? (защото всяка в начало разгадана манипулация е неуспешна)

Споделете някои по-ярки примери за манипулация. Кои беше последният и какво направихте?
(не става въпрос за фотографските манипулации)
Mobby nas ni manipylirat ejednevno kato po4ne6 ot varxovnite ni ypravlqva6ti ot minavaneto na propyska v rabotata . taka 4e tova si e din manipyliran narod za koq to4no iska6 da pi6em???
Да ме манипулират??? Мен??? Цъ, тва само един човек от обкръжението ми го може.

Моби Дик, не трябва да се гледа ТВ, да се слуша радио и да се четат вестници. Те тогава няма да си манипулиран.
Защо да не се гледа ТВ, да се слуша радио и да се четат вестници? Според мен може, но без да се оставяме да ни водят за носа...дори грешната или направо лъжлива информация си е информация, а навременната и налична информация е силно противоманипулационно средство...
А иначе мисля че всеки е обект на манипулиране ежедневно и на различни нива - вземете работата си - или Вас се опитват (и понякога успяват) да Ви манипулират, или вие другите... А дорие понякога се оставяме да ни манипулират, като така всъщност се опитваме да манипулираме ние...Егаси колко завъртяно се получи..

Редактирано от автора , 21.10.2008 01:42:32

Да,
ефективната манипулация трябва да е насочена към конкретна група хора за да хване дикиш. Тя е като една мъгла в дефилето, която се стеле до 500 метра само. Под нея нищо не може да се види или да изплува, нито има течение което да я отвее. Над нея се виждат само отделни канари. Над 500 метра обаче от нея нищо не остава защото вятърът я отвява, тя се изсушава в общата турбуленция и става невидима т.е. трансформира се. Ако я виждаме то тогава тя трябва да е точно такава - да се разпростира само докъдето и е възможно при благоприятни за нея условия които гарантират много бавното и образуване и запазване на статичните условия за възможното и съществуване. (прощавайте, но примерите си обичам да давам от физикогеографията)
Отворените за манипулация хора са тези, които нямат цели, нямат път, нямат увереност в себе си по разни причини. Това е групата на статиката - тази от която е видно, че не може да се очакват резки движения или сътресения. Към нея манипулаторите ще протегнат ръцете си в конкуренция един други кои да я владее и кои пръв да сложи ръка върху...душата и (ако мога така да се изразя).
Човекът дето не може да бъде манипулиран е облъчван от манипулации (медиен тип) защото те не подбират, те са общо насочени и далечни, не са съобразени със специфичната личност. Колкото кръгът се затваря около него (приятели, колеги, хора които го познават) толкова техните опити за манипулация са по-редки (защото не могат да бъдат едностранни и ненаказани като медиините, за които просто се плаща).
Само някое много упорито добиче, което не знае къде само се намира може да се опитва да манипулира такъв тип.
Значи аз общо разделям манипулацията на тотална и обектнонасочена.(нещо като промишлен риболов и риболов с въдица). Ако не станете жертва на тази от първият вид няма последствия, но при обектнонасочената винаги има - или манипулаторът ще се дистанцира от вас като опита да дистанцира и всичките си жертви (обяснимо), или направо ще смени лицемерният мазнически и демагогски подход със някакъв дето повече му прилича. Признаци за това винаги има доста. Достатъчно е да си отваряме очите около нас, защото това което се случва на един, задължително ще се случи и на други. Както казва един колега по-горе, превантивната информация (разгадана от симптоми по време на операцията или последващи я) е важна за личната профилактика.
Манипулацията пък с предпазна цел която ние сами извършваме върху наши по-неопитни близки (примерно като засилваме пред тях степента на опасност от някакво тяхно действие) също е опасна защото води до закрепостяване, т.е. до ампутация на защитните сили.
Изобщо сега сякаш е времето-пик на манипулираните манипулатори изобщо на манипулациите и то не защото преди ги е нямало, а защото сега доста мощни оръжия и средства за целта са общодостъпни.
Какво е вашето мнение?
Всички сме манипулирани , но не се усещаме
Съгласен с Моби Дик с исключение на това че сега е пик на манипулирането. Аз мисля, че това си е процес с постоянен "интензитет" поне на "обектнонасочено" ниво....
Света е манипулативен, но нека не забравяме,че ние в крайна сметка сме част от този свят и ние не сме в никакъв случай по-малко манипулативни от него.Всеки един от нас манипулира нещо или някого,дори да допуснем,че не го осъзнава.Аз съм виждала хора,които така използват другите около себе си че те изобщо не се осъзнават,а дори и да се осъзнаят нищо не могат да направят, защото това е живота.В крайна сметка аз съм на принципа, че ако не прецакващ другите, то те непременно ще прецакат теб.Бъдете добри манипулатори, а не добри марионетки драги съграждани!
Хъм,
Да манипулираш някого означава да налагаш своята воля върху него без той да е наясно и да го осъзнава!
Лошо няма, ако манипулираш манипулатора. Така ти си избрал активно средство за самозащита. Какво означава обаче, ако манипулираш близки хора на които не дължиш реванш? Толкова ли си убеден в правотата на своята воля, че да я налагаш и на другите ако ти се отдаде? Това е сериозна отговорност (ако се осъзнава де, с всичките и последствия)
"Всеки един от нас манипулира нещо или някого,дори да допуснем,че не го осъзнава."
То всеки сутрин бърза и в задръстванията минава през насрещното до светофара, или в най-дясно и после свири с гумите за лев завой. Но тази сутрин например в страни от пътя при такова задръстване се белееше бял чаршав, а пред и зад него хора с жълти елечета. Сигурно е, защото "добре си е направил сметката" териката дето най-бърза 8.20 ч. , а по радиото в този момент Богдана се чудеше колко минути е нормално да се облича човек за парти, и свиреше - http://vbox7.com/play:1f155c8f Страхотен Ден
Страхотен ден, избрах си очи,
страхотен ден, навън вали.
Страхотен ден, тук има небе,
страхотен ден на цветове.

Припев:
Слънчевият живот, аз избрах за мен,
не харесвам долната земя.
Аз избрах си сърце за светлите неща,
аз избрах...страхотен ден.

Оооооооммммм.

Страхотен ден, а там долу е мрак,
страхотен ден, избрах си пак,
страхотен ден, виж погледни,
страхотен ден, ти избери.

доста абсурдна ми се стори ситуацията....
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола