Популярни снимки за

Всички снимки

Относно крадците на снимки

Отварям темата , за да сондирам мнението ви по въпроса за крадците на снимки . В смисъл : какъв човек според вас е този , който представя чужди снимки за свои и какво го мотивира да прави това . Темата може да се окаже полезна за някаква част от крадците - може пък да им подейства лечебно ?!
thebuttendofanaxe vapros na vijdane moje bi ne znam
le4ebno ne mislq 4e 6te im podeistva. tova sa absolytno bezotgovorni xora i mojebi jadni za vnimanie.nqma mnogo smisal ot temata za6toto gi ima i 6te gi ima. tova e sa6toto kato xorata tyk s dva a mojebi i s pove4e profila nali ne misli6 4e kato pro4etat temata 6te si gi iztriqt.zdrave da im e neka se kefqt na 4yjdiqt tryd.
В смисъл : какъв човек според вас е този , който представя чужди снимки за свои и какво го мотивира да прави това
- Такъв не е човек а паразит, и аз не бих му дал шанса да общува с хора чрез собствените им творби !
Явлението разбира се е грозно и жалко, но то като всяко явление не е изключение а има реални корени в нашата среда (п.п. българската). Аз съм си патил само от факта, че гоня и разобличавам такива (в друг сайт)! Когато краденият им продукт носи дивиденти и на собственика, то тогава ценностите се преобръщат а правилата...не се прилагат (поне в нужното рейтингово време) и всякакъв тип изобличители са не-же-ла-ни, колкото и да са им очевидни свидетелствата!
Ако си лично пострадал, то ще е или щото си балък, или щото снимката ти "така и така нищо не чини, та поне те я харесали та и популяризират" - това пък са нормални реакции на култивирана публика, която разбира се гледа откъм себе си, т.е. че няма шанс и опасност да сътвори продукт за крадене.
Аз мисля, че знам какво значи труд, средства и терзания за изработване на определени фотографии, и точно заради това лично не забравям крадците на снимки и идей,и към такива никога не бих си сменил отношението - при никакви обстоятелства, както и към покровителите им!

Снощи гледах предаване за Българската формула!
Когато си крадец които работи за себе си си г-н никои и ще пострадаш пред закона. Нямаш и голям простор за действия. Когато обаче си заделил подобаващата парса за тези които са покровители на собствеността и бюстители на закона, то тогава няма никакъв шанс да отговаряш за последиците, дори и да си пълен аматьор и да си навързал гаф след гаф, стига да си отнесъл....торбата и разпределил както трябва.

Редактирано от автора , 10.11.2008 10:23:44

warr : Лъжата е №1 в моята ТОП 10 класация за ,, Грозни изпълнения " . Тази тема би била полезна и лечебна само за тези крадци на снимки , които притежават някаква заложба на интелект . Предполагам , колкото по-голяма е възрастта на индивида , толкова по-минимални са шансовете за автокорекция на проблемите му . Тези от тях , които не са адски нагли и мързеливи ще изтрият всичко чуждо от профилите си сами и надявам се ще се потрудят да покажат какво харесват и какво могат да създадат сами - та нали това е целта на фотофорумите ?!
Mobby_Dick : Аз съм модератор в друг форум , в който съществува раздел ,, Галерия " . Една от темите е създадена с цел авторска фотография . Създадена е от мен и е с иронично заглавие , относно моите снимки ... Там се сблъсках с такъв човек и ми стана адски неприятно , защото е нарушил правилата и ни е лъгал . А второто е супер грозно , отвращаващо , отблъскващо ...
Та моето мнение по въпроса е следното : крадецът на снимки е човек като всички останали - две ръце , два крака , една глава ... Но какви качества носи в последната опомената анатомична част ... мисля там е разликата му с останалите . Крадците на снимки са хора с емоционални проблеми - личностни и с околните . Психолозите са много прави - проблемите датират от ранна детска възраст , обикновено семейни проблеми , които в по-късна възраст водят до развитие на комплекси и желание за самоизтъкване , но чрез лъжи , което трябва да доведе до засвидетелстване на внимание от околните ( аз лично не разбирам как човек може да се пъчи на овации при положение , че сам знае , че не ги е заслужил - в случаите на кражби с некомерсиална цел ) . Та значи тези хора се чувстват лишени от внимание . И искат да си го подсигурят . Повечето от тях със сигурност нямат вкус да избършат собствения си ... тук спирам ... Дори да ги пуснеш на перфектното място за снимане няма да могат да оценят красотата .
Не съм психолог и не знам как да реагирам правилно - дали да разобличиш публично крадеца на секундата при първото ти доказано съмнение или просто да ръкопляскаш с останалите , за да му угодиш на болната психика ? Първично реагирах по първия начин , след което изтрих всичко и ръкоплясках . Времето ще покаже постъпила ли съм правилно в случая . Все пак подходът е индивидуален .
Уважаеми ( в кавички . Едва ли някой ви уважава ... ) крадци на снимки , трийте всичко чуждо ! Ако не го направите т.е , ако не си помогнете сами , няма кой да ви помогне ! Пред вас и науката ще е безсилна !

Редактирано от автора , 10.11.2008 12:43:04

Много е гадно да ти откраднат нещо (без значение какво).Случвало ми се е няколко пъти и винаги се чувствам омерзена. Случи се е и с моя снимка и за съжаление имаше хора от форума които реагираха :"така и така нищо не чини, та поне те я харесали та и популяризират". Когато става въпрос за финансова изгода е отвратително, но е обяснимо.Аз не мога да си обясня факта, че има се прибягва до кражби на снимки без да има начин това да ти донесе материална изгода.Май наистина става въпрос за хора с болни мозъци. Жалко!
Не съм сигурен дали не разсъждаваме повърхностно върху психологията на крадеца! Той ще мине, ще прочете, ще види "други" свои мотиви и ще ни се присмее вътрешно. Въобще в огледалото няма да види образа на комплексар, защото предварително го е ...забранил за себе си
Той ще види ползата от точките, от имиджа които носят, от по-топ-най и т.н. В неговата амбициозна глава кражбата на снимка е временно явление по пътя към славата=> парите. Виждал съм хора дето се скъсват да си презентират голият задник, а като съберат достатъчно воайори-точкослагатели сменят стила и трият старото
Такива хора времето ги тресе. Те сменят поприщата всяка година в стремежа да намерят бляскавото място. НАЙ-ОБИДЧИВИТЕ И ЗАВИСТЛИВИТЕ са между тях! Това са хора, дето могат да изпаднат в бясна ярост само ако открехнеш завесата зад която се крият. Те отдавна са изгубили реална почва под краката и живеят във виртуални фантазии. Ако ги изобличиш не се вразумяват, а търсят по-заобиколен и сложен път да пласират....лъжи! А това време което губят в тази суета може да направи от тях един доволен творец - ако имат вътрешната склонност към това, или бързо да разберат къде е тяхното поприще.
Ще използвам една аналогия за да изобразя тяхната представа за творчески път:
Имаше една игра - Keen Comander 6 / 7 . Там героят за да достигне горно ниво трябваше да се качва по стълба, на която всяко стъпало на което стъпи изчезва на секундата. Ако не е скочил на следващото през това време , се оказва на дъното.
Като се е качил горе никои не го пита през какви стъпала е стигнал - нали е горе Еее, това, че го чакат по-трудни нива и не е важно къде си стигнал, а можеш ли винаги да го направиш уверено.... не си го задава като въпрос, защото е тормозещ. (тогава ще намерим начин пак как да излъжем - когато насочат в нас големите прожектори в очакване)
Виртуална реалност
Такива хора в своят безмислен стремеж са загубили елементарни човешки качества и добродетели без да го съзнават сами! Те дори ще влязат в спор без никакъв срам...да доказват как имат право на това да крадат! Кое е кражба и кое не. Виж, и най-големите крадяли...и от тях. Виж как ние всички сме крадци и крадем Бил Гейтс....докато се забрави за същността. Те дори ще срещнат себеподобни хора без морал, които пък ще са намерили място за изява в скандалната тема, или начин да плюят в общият кюп!
За такива хора светът е страшна и безпощадна борба, и само за балъците има морални или други прегради, но не и за тях умните дето знаят, че всяко стъпало трябва да се вземе за секунда.....не се съмняват, че могат да го направят бавно но смятат, че трябва да го минат моменталически....като пораснат ще измият имиджа си.
Аз такива хора не забравям!
Мисля, че творчеството, изкуството остана единственият оазис за духа и трябва да го пазим ревностно от разни прошливи емигранти-неудачници

Редактирано от автора , 10.11.2008 19:33:27

Той затова Владимир Гюров си надписва снимките...да не го нападат воайори
Воайори, психопати, мазохисти....не съм аз от тия, дето да им правят диагнози или разширява ареала.
Прескочи ли дувара на идентичността и собствеността, трябва да бъде пушнато - на тая максима съм аз привърженик.
Мда ... Доста гнусно !
http://www.pentaxeros.com/mkportal/modules/coppermine/displayimage.php?album=6&pos=22

Това в линка са оригинал и автор !

МОЛЯ ПСЕВДОАВТОРА ДА ТРИЕ ! : http://4coolpics.com/author_photo/19205/228761.html

Редактирано от автора , 19.11.2008 11:03:41

Защо в този сайт се поощряват крадците на снимки ?! Админ ?!
нека крадат .Аз симките си не ги възприемам самчо като нещо, което миже да се види. Удоволствието докато ги правя, докато ги обсъждам с приятели, това никой не може да ми го открадне. Към крадците на снимки и всичко друго:
"Ей, като се обърнеш назад и погледнеш живота си какво ще видиш....чужди неща, къде си ти?и какво си направил"
така е .смърт за copy paste- рите

Редактирано от автора , 26.11.2008 00:16:11

Re: Относно крадците на снимки
От: dedaznam1
Изпратете лично съобщение | Добавете към вашите контакти
Дата: 26.11.2008 00:16 Отговори

така е .смърт за copy paste- рите

Редактирано от автора, 26.11.2008 00:16

Редактирано от автора , 09.12.2008 13:05:55

Крадецът вика : ,, Дръжте крадеца ! " . И не ми пиши лични , дедазнам1 , защото не влизам във форума . Мисля , че горенаписаното е доста нагло от твоя страна !
http://4coolpics.com/author_photo/19205/228761.html - че и я пуснал в конкурс ! Че и общува в испанския форум с автора на снимката и в същото време краде от него и пуска по другите форуми ! ......

Редактирано от автора , 09.12.2008 13:08:03

Крадецът вика : ," Дръжте крадеца !"...
Брей...Само така thebuttendofanaxe,и поздравления!!...мани ги тия,песента им е изпята,и то фалшиво...[beer]
просто не е информирана достаточно хора...не знае точно за какво става въпрос. не са крадени...просто за откупени... но май за нея това е извънземна филозофия. тъй че ще помоля админа да изтрие този пост щото са изнесени неверни данни ... жената просто си има лични проблеми с мен и иска по някакъв начин да наруши отношението ми с форума.
http://tineye.com/ Знаете ли този сайт, мнг е готин
Re: Относно крадците на снимки
От: dedaznam1
Изпратете лично съобщение | Добавете към вашите контакти
Дата: 23.12.2008 12:49 Отговори

просто не е информирана достаточно хора...не знае точно за какво става въпрос. не са крадени...просто за откупени... но май за нея това е извънземна филозофия. тъй че ще помоля админа да изтрие този пост щото са изнесени неверни данни ... жената просто си има лични проблеми с мен и иска по някакъв начин да наруши отношението ми с форума.
Това горе е 100 % - ва лъжа !
Ще помоля Админ да изтрие снимката . Там където аз съм модератор изтрих всичко .
А ти Игор Василев , за пореден път доказа колко безочлив и нагъл можеш да бъдеш ! Какво - да не би сега от зор да си откупил от съфорумеца си снимките ? Или си позволяваш да лъжеш , понеже виждаш , че тук Админ не е обърнал особено внимание на кражбите ти ?
А аз с теб нямам никакви проблеми освен с факта , че ми досаждаш ! Не го прави вече ! А тук и в другия форум има ПРАВИЛА , които всички трябва да спазваме ! Ако Закон за авторското право изобщо ти говори нещо ? Както и термина ,, Кражба на интелектуална собственост " .
За съжаление не мога да се оправя с Тин Ай .

Редактирано от автора , 26.12.2008 03:14:40

Когато една снимка бъде откупена тя принадлежи на новия автор , а стария няма право да я публикува нито във Фликър , нито по фотографски сайтове ... и изобщо където и да е ! Поне аз така си мисля - нормално е договорите да се подписват по този начин . Някой да ме поправи , ако не съм права , моля !
Я сега да видим пак :
http://www.pentaxeros.com/mkportal/modules/coppermine/displayimage.php?album=6&pos=22
Información del fichero
Nombre del fichero: IMGP6307.jpg
Nombre del album: imaxes / Gentes, cultura, costumbres y social
Tamaño del fichero: 119 KB
Dimensiones: 627 x 800 pixels
Se ha visto: 41 veces
URL: http://www.pentaxeros.com/mkportal/modules/coppermine/displayimage.php?pos=-1052
Favoritos: Añadir a Favoritos