Популярни снимки за

Всички снимки

40D Проблем с автофокуса

Новото ми 40D, което си купих това лято от САЩ ми прави проблеми от известно време Автофокусът отказва да работи от време на време и се оправя от само себе си. За съжаление започва все по-често да се случва, а както се досещате фотоапаратът е без гаранция. Не мога да установя някакви специални условия, в които се случва, нито начин за оправянето му. Опитвах какво ли не - преминавам на ръчен фокус, изключвам и включвам фотоапарата, стабилизациата. Снимам с два обектива - Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM и Sigma 70-200/2.8 APO HSM, като проблемът се появява и при двата, което ме кара да си мисля, че причината е в тялото Възможно ли е да е софтуерно и какво ми препоръчвате от тук нататък? Благодарности предварително
Като почне да ти прави проблеми, просто махни и пак сложи обектива. Проблемът е в контакта м/у обектив и тяло. Малко прах да попадне и може да се получи такова нещо. Надявам се само това да е.
Мерси за съвета, но лошото е, че и това съм пробвала и то не веднъж и никога не е давало резултат. За прах не ми се вярва, тъй като фотоапарата прави този проблем от самото начало. Може би съм имала успех няколко пъти с превключване на ръчен фокус, правене на 1-2 снимки и превключване на автоматичен или му помогна ръчно понякога се оправя.
извади му бактерията,изчакай малко и ще се оправи,във новият фирм проблема е коригиран:)
продай го и си вземи никон
Да бе как не. Никон
Занеси го на сервиз да го видят.
Иначе апарата е супер.
Ако някой колега може да препоръча сервиз да помага.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола