Популярни снимки за

Всички снимки
Имам един въпрос:Може ли по някакъв начин да се прехвърлят кадри директно от лента на PC!Ще се радвам ако получа някакъв отговор!БЛАГОДАРЯ!
Да, просто трябва да се сканират. Всъщност, този въпрос майтап ли е ?
Освен чрез скенер, друг начин аз не знам. Ама това е индиректно. Директно, вероятно, е да си отвориш РС-то и да го напълниш с нарязани кадри от ленти, ама ми се вижда неоправдано, пък и глуповато.
Не се шегувам!Имам предвид директно от лентата,а не от хартия!Съжалявам ако въпросът ми ви се е сторил глупав!
Нужен е скенер. Ако става въпрос за неголямо количество негативи, двайсетина-трийсетина филма да речем, може да се сканират в някое фото. Качеството няма да е най-великото, но е ще е напълно достатъчно за обща употреба. Ако има по-високи изисквания към сканирането, то тогава в някое студио за предпечат - Bulged, Fatum и т.н, но цената ще е висока. Може да се инвестира и в собствен филмов скенер.
Еии,тоя на всяка манджа...
:)
И аз като Борето си мислех че се шегуваш.
Иска да допълня нещо. Лентите, които правилното им название е (фотографски) филми, могат да бъдат и нови. :)
Така че и старите и съвсем новите, например изснимани днес се сканират. И това непрекъснато нного хора го правят. Аз например и вчера си взех 7 кадъра от сканиране.

От хартия се сканира ако си загубил филма или ако е много повреден. Но от филм разбира се ще получиш по-добро, като цяло, изображение.
Цената е около 4-6 лв за цял филм за 36 или 37 кадъра, а на кадър някъде може да ти поисикат и по 1 лв.

Най-качествените сканирания са от порядъка на 25 до 125 лв за кадър. Но поради начина по който си задал въпроса си, едва ли ще искаш такова сканиране.

Два съвета:
Като влезеш във фотото - търси цена за цял филм и нека ти ги сканират в TIFF формат.
Кажи им че ги искаш за печат на хартия до 15 х 10 см и те знаят какво да направят. Това означава около 2160 х 1440 пиксела на 300 точки на инч или 254 точки на инч както беше във фотото на Кодак на Витошка.
Ако смяташ че ще искаш на хартия да правиш 20 х 30 см, тогава им кажи 20 х 30 см.

И остава все пак да те послушат какво им казваш.

Редактирано от автора , 12.11.2008 19:09:28

Освен с чуването, служителите във фотостудиата имат имат 2 по-тежки проблема - с помненето и с изпълнението на евентуално запомненото. Потърси в сайтовете с обяви такава услуга. Вероятно ще ти вземат няколко лева повече, но ще ти свършат работата както искаш.
Винаги съм била доволна от http://www.photo-place.org/page.php?id=4
Хората там ще те изслушат и разберат, а няма да се подиграват като спецовете тук.

Редактирано от автора , 12.11.2008 19:19:05

За София мога да препоръчам "Фото Деков" на "Иван Асен", "Фотолан" на НДК, "Фото 57" на ул. "Гео Милев" № 57. Също и Здравко (виж горната тема).

Редактирано от автора , 12.11.2008 19:20:21

Благодаря за отговорите!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола