За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Приключи гласуването за фото конкурса "Туризъм и пътувания 2008"
Съгласно регламента:
Жури ще определи ПОБЕДИТЕЛИТЕ И УЧАСТНИЦИТЕ във фото изложбата от 300-те фотографии с най-голям рейтинг след разглеждане на получените хартиени копия с размер 20х30см и производните му.
На практика това са ВСИЧКИ СНИМКИ ПОЛУЧИЛИ 20 И ПОВЕЧЕ ГЛАСА.
МОЛЯ АВТОРИТЕ НА СНИМКИ ПОЛУЧИЛИ 20 И ПОВЕЧЕ ГЛАСА ДА ИЗПРАТЯТ ХАРТИЕНИ КОПИЯ с размер 20/30 и производните му на АДРЕС:
гр.София 1373 п.к.92,
или да ги предават на Пламен Ташев, на редовните сбирки на сайта в четвъртък.
МОЛЯ, СНИМКИТЕ, КОИТО ИЗПРАЩАТЕ ПО ПОЩАТА ДА БЪДАТ В ТВЪРДИ, НЕМАЧКАЕМИ ПЛИКОВЕ.
КРАЕН СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ ДО 15.01.2009 г.!
Журито ще гледа САМО хартиени копия.
Съгласно регламента:
Жури ще определи ПОБЕДИТЕЛИТЕ И УЧАСТНИЦИТЕ във фото изложбата от 300-те фотографии с най-голям рейтинг след разглеждане на получените хартиени копия с размер 20х30см и производните му.
На практика това са ВСИЧКИ СНИМКИ ПОЛУЧИЛИ 20 И ПОВЕЧЕ ГЛАСА.
МОЛЯ АВТОРИТЕ НА СНИМКИ ПОЛУЧИЛИ 20 И ПОВЕЧЕ ГЛАСА ДА ИЗПРАТЯТ ХАРТИЕНИ КОПИЯ с размер 20/30 и производните му на АДРЕС:
гр.София 1373 п.к.92,
или да ги предават на Пламен Ташев, на редовните сбирки на сайта в четвъртък.
МОЛЯ, СНИМКИТЕ, КОИТО ИЗПРАЩАТЕ ПО ПОЩАТА ДА БЪДАТ В ТВЪРДИ, НЕМАЧКАЕМИ ПЛИКОВЕ.
КРАЕН СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ ДО 15.01.2009 г.!
Журито ще гледа САМО хартиени копия.
Редактирано от администратор , 22.01.2009 05:59:37
20 гласа или 22?
Смятам, смятам, 15 страници по 20 снимки прави триста. А петнайста страница свършва с 22 гласа...
Смятам, смятам, 15 страници по 20 снимки прави триста. А петнайста страница свършва с 22 гласа...
Преди време питах Админ-а на една изложба - може ли и по-големи копия. Тогава ми каза че може ако искам и 1м на 70 см да дам. А и то си пише 20 на 30 и производните му.
Може ли? Разпечатил съм такова копие.
Ще го донеса този Четвъртък.
Може ли? Разпечатил съм такова копие.
Ще го донеса този Четвъртък.
моите пак няма да "стоят добре на хартия" - успех с изложбата

nsirakov някои хора вадят снимките си повече от 10 пъти за да постигнат желания ефект и на хартия.

admin, който може да си позволи да хвърли 50 лв. на вятъра...

Аз оставих мойта на сбирката миналия Четвъртък.
100 х 70 см е.
100 х 70 см е.
35mm, предполагам си доволен от качеството, сподели къде е отпечатано

В киноцентъра "Бояна".

Re:
От: DareDevil
---------------------------------------------------
Според теб и 5лв да са - пак ще са на вятъра
От: DareDevil
---------------------------------------------------
Според теб и 5лв да са - пак ще са на вятъра
ARGO, според мен всеки си знае кесията и приоритетите.
Споделете, къде точно се срещате всеки четврътък, час-адрес??? щото по пощата нямам доверие. Възможно ли е да занеса плика на адрес без да ме видят

:) хехе моите снимки седят на хартия идеално, с достатъчно проби... просто не биваше да пусна снимката без да е видя как е излезнала... ако наистина проблемът е бил там ( в което се съмнявам) :)
до кога е срока?

Някой може ли да препоръча някакво място в София за отпечатване на снимките? За последно съм отпечатвал на хартия от лента и ми се иска снимката на хартия да отговаря на изображението на монитора!
v_ern:
За да избегна безкрайната тема за калибровка на монитори опитвам нещо простичко. Допълвам кадъра до пълен размер 30,5 х 20,3 с неутрален сив фон (или бял) и го пускам за копиране без корекции
Наивно си представях, че както получа резултата на хартия и си настроя същия цветен баланс на монитора, ще си направя доживотна връзка между моя монитор и съответния лаб. Да, ама не. В "Кониката" на Мария Луиза това сиво веднъж е зелено, веднъж циан, веднъж мрачно "каки" и то при кадри, които съм дал наведнъж. Amateur ми препоръча Фотолан заради хубавото "бяло", ама не можах да го докарам това бяло нито в лаба им пред НДК, нито в този на Красно село. Пробвах в Кодака на Славейков. Там ми обясниха, че цвета на бялото зависи от степента на изтощаване на реактивите, от температурата, от опита на оператора, от слънчевата радиация и от разположението на луните петна, но в крайна сметка там резултатът беше най-добър. Така че търсенията продължават и ако някой е установил, че в някой лаб хартиения резултат съвпада с очакванията му, моля да се обади. Цената няма значение, защото както е писал по-горе админа, ако пуснеш на всеки кадър по 10 копия, докато докараш читав резултат, със сигурност ще ти излезе по скъпо.
За да избегна безкрайната тема за калибровка на монитори опитвам нещо простичко. Допълвам кадъра до пълен размер 30,5 х 20,3 с неутрален сив фон (или бял) и го пускам за копиране без корекции
Наивно си представях, че както получа резултата на хартия и си настроя същия цветен баланс на монитора, ще си направя доживотна връзка между моя монитор и съответния лаб. Да, ама не. В "Кониката" на Мария Луиза това сиво веднъж е зелено, веднъж циан, веднъж мрачно "каки" и то при кадри, които съм дал наведнъж. Amateur ми препоръча Фотолан заради хубавото "бяло", ама не можах да го докарам това бяло нито в лаба им пред НДК, нито в този на Красно село. Пробвах в Кодака на Славейков. Там ми обясниха, че цвета на бялото зависи от степента на изтощаване на реактивите, от температурата, от опита на оператора, от слънчевата радиация и от разположението на луните петна, но в крайна сметка там резултатът беше най-добър. Така че търсенията продължават и ако някой е установил, че в някой лаб хартиения резултат съвпада с очакванията му, моля да се обади. Цената няма значение, защото както е писал по-горе админа, ако пуснеш на всеки кадър по 10 копия, докато докараш читав резултат, със сигурност ще ти излезе по скъпо.
v_ern,
Donsky,
Поставяте действително важен въпрос! Ако може някой - да помага...
Имам блед спомен, че някой пусна такава тема във форума преди няколко месеца. Мисля че беше chiphead, а темата беше нещо от типа: "Снимахме дигитално, ами сега..." или нещо подобно, където всеки споделяше своя опит за вадене на снимки на хартия. Търсих темата тези дни отново, но уви не я намерих... Така че, някой да даде линк (ако я знае къде е), или да казва добро фото!
Donsky,

Поставяте действително важен въпрос! Ако може някой - да помага...
Имам блед спомен, че някой пусна такава тема във форума преди няколко месеца. Мисля че беше chiphead, а темата беше нещо от типа: "Снимахме дигитално, ами сега..." или нещо подобно, където всеки споделяше своя опит за вадене на снимки на хартия. Търсих темата тези дни отново, но уви не я намерих... Така че, някой да даде линк (ако я знае къде е), или да казва добро фото!

http://www.4coolpics.com/photo-forum/5/34389.html казал съм какво мисля по въпроса

svetal
Точно това имах предвид! Благодаря!!!

Точно това имах предвид! Благодаря!!!

Аз, така малко реклама, Цъкам си снимките във фото дето си сменят редовно филтрите и поръчват читава химия, много съм довлен и от персонала

И сега, явно, очакваш въпроса: "Де го туй фото?"
И като няма други мераклии, пак аз да си попитам:
- Де го туй фото?
И като няма други мераклии, пак аз да си попитам:
- Де го туй фото?
Donsky,..и аз като теб-Де го фотото,бе бацеее:)))
Редактирано от автора , 15.12.2008 18:14:45
Да попитам и тук снимките трябва да са с над 20 гласа,но участват ли и тези с над 20 Pro гласа?
За да коментирате, моля, влезте в профила си!