Популярни снимки за

Всички снимки

Откраднати снимки от 4coolpics

Драги съфорумци..вчера получих един календар с наистина много добри снимки.Разглеждайки го още от пръв поглед разпознах снимкa на tender "Тиква"и taurus13" Родопско одеало".Написах им по едно ЛС.Днес tender ми отговори,че не е давала на никого съгласието си и това ме наведе на мисълта,че всичките снимки са откраднати.Започнах да го разглеждам по-подробно.Открих и снимка на piliev "улицата"..сега ще продължа да разглеждам,защото всичко все пак ми е по памет,няма как да проверя на всички снимките!
Календарът е на верига аптеки "МАРЕШКИ"-Варна
Намери се още една снимка на arhangel e..."Село Долен".Една от снимките дори е с име на сайт леко завоалирано....Надявам се поне на повечечето колеги да е искано съгласието...
Дано, но лично аз - не вярвам да е така.
piliev също не е давал съгласиесието си!Предполагам,че някой дизайнер се възползвал от снимките без дори да си дава сметка,че няма права за това.На самия календар няма никаква информация за печатница или данни...
Че то това си е нормална практика от години - РА масово си вземат снимки от И'нета, от еротични фофографии до пейзажи /примерно на Алпите или Канарските острови/, същото е сега и при снимките с български мотиви - вече и фотосайтове има доста в Бг. За съжаление това ще продължава, докато някой не се самосезира и не почнат да им искат /включително и поръчителите/ договори за рекламата, за използване на сн. материал, документ за покупка и т.н. преди да почнат да тиражират нещо.
Ами просто трябва да се проведе разговор с управата на аптеките,че за календарът им са използвани снимки ,които са с авторски права и да се издири,този които ги е откраднал...и съответно да се заплатят на авторите...Не знам..Така мисля аз...

Редактирано от автора , 13.01.2009 12:29:50

cielo : Познато
cielo, можеш ли да сканираш снимките от календара, за да ги видим. Това са координатите на "Варнафарма Холдинг" ООД
гр. Варна, бул. Мария Луиза, тел. 052/600701.
Търсете си правата!Успех!
Oбещах на tender i arhangel да снимам целия календар и да го прикача като файлове...
Сега трябва всички засегнати автори да потърсят от "Марешки" правата си, съгласно Закона за авторското право и сродните му права, да предявят иск за по 5 каймета на снимка, та да му излезе златен календара...

Или, може би, съм прекалено голям идеалист...
Редовна практика е да се копират кадри ....
Пазете си ги :)
И аз работя в РА, но всички снимки до една си ги откупуваме като права:) Чиста работа си е....
СКоро ще започна да търся снимки и ще Ви приканвам за превюта...Ако се спре на нещо колектива откупуваме правата ...
:)))))
Мойте съжаления за авторите, който се считат окрадени и няма да си потърсят правата.

Мойте поздравления за авторите, подарили снимките си и те намерили някаква употреба.

Мойте поздравления за авторите, който се считат ощетени и ще си потърсят правата и те ще спечелят пари.

Сигурен съм, че вътре има и от трите категории
Хайде, дайте календара да видиме.
Календара съм го снимала,но не искам да го качвам в профила си,който проявява интерес да ми прати ЛС с e-mail и ще му кача снимките.
cielo прати ми го на admin@svetal.eu аз ще го кача в темата
Балгодарско...пращам ги..не съм се старала в заснемането, но снимките се виждат
ще стоят наколко дни

Редактирано от автора , 20.01.2009 18:13:47

На мен ми иска потребителско име и парола
При мен не се отваря
снимките се отварят
като гледам има снимки и на taurus13
Ноември долу вляво що ми се струва,
че съм виждал нещо подобно от Боровинката
да...това съм го написала още в 1вия пост...тя е по-скорошна снимка и я познах веднага
ц-ц-ц, и аз се указах от "късметлиите" по моята класация горе.
и мен ме украл тоя - м. януари, снимката с черепа и куката.

Знае ли някой кой разпространява този календар и откъде може да се намери копие?
Има ли други, които искат да си потърсят правата?
Може да го направим колективно - по-удобно и неангажиращо ни ще е.
Раздават го рекламно на доктори и разни такива!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола