Популярни снимки за

Всички снимки

С тая експанзия на щракащи потребители на сапунерки вече стана страшно!

Нещата имат и друг аспект:
Ако преди стрина Пена тръгва на екскурзия по Европа и ми иска апаратче, зареждам и филма и показвам....а тя казва:
- О, няма смисъл да се уча да сменям филм. Ти ще ми го извадиш после.
Сега стрина Пена пита какво апаратче е най-добре да си купи на детето за до 300 лв. и здраво вършее с него из Европа.
Разбира се, лошо няма - всичко е въпрос до култура и до възможности.
Ако стрина Пена е културна - проблем няма. Тя установява просто още една своя страст в живота и се радва. Да, ама така пропорционално увеличени нещата увеличават и некултурните, а местата дето са "ценни и популярни" си остават константа!
Много от хората в този форум в тази картинка ще видят себе си, и как сами пречат на себе си сега, когато са с повече възможности и претенции - ако се върнат 2-3 години във времето Ще видят истинският генезис на своето хоби.

На разговори с приятели често са ми казвали:
- Аз на това Сони му навъртях вече 100 000, време е да го сменям.
Друг:
- Аз на моя Панасоник 200 000.
Трети 500 000 !
- Е Владо това работи цял живот. Я го питай колко милиона е навъртял?
Ами аз съм навъртял изглежда най-малко
Всичките ми цифрови снимки се събират с RAW на 1 терабайт , а ако седна да изхвърлям фирата не знам колко ще остане.
Та разни хора - разни идеали, а действителност обективно претъпкана. Няма смисъл да си завираме главите в пясъка ако, и че така показваме задника си на опонента
Когато прочетох темата и това което прочето нищо не ме наведе на мисълта, че целта е диспут и опит от твоя страна да повдигнеш темата така, че да се получи нещо като обсъждане и възможност то това опсъждане да има полза за отделния потребител, тук.

Темата по принцип е copi-paste от постинга ми в друга тема, та не ми се редактираше.
Иначе е точно за да провокира обсъждане, но това не е толко важно.
Ако човек няма какво да каже или не го засяга, по - добре е да няма обсъждане дори
Но има. С/ъгласни не знам, но поне констатирали явлението
Нямам нерви да чета всичко тук, но и никак не се чудя защо дискусията е леко изнервена!...

Спомням си само как някъде около 1980-та година, може би малко преди нея, когато тук, в София дойде Рей Чарлз, преди концерта в зала Универсиада конферансие помоли да не се снима, хората май се позасмяха... И пак имаще щракачи смели, безразсъдни и нагло безотговорни. Тогава обаче народа нямаше "сапунерки" и светкавиците идваха само от фото-репортери — старите мастити профита или "селкор" както им се казваше!

Мога да се съглася, че не е на висота културата на снимащите и напоследък. Този извод е следствие на "отразяването" на концерта на Косьо Евтимов - akuji. Няма да коментирам имена, не това е нужно. Лошото е, че никой не си дава сметка, къде, от къде и кога бива и не бива да се снима. Редно ли е да се движиш постоянно, редно ли е да не си изключиш светкавицата, редно ли е да ти пука затвора като картечница, когато това пречи на цялата пълна зала слушатели. Ето за това си струва да се говори, си мисля!
Истината зазабраната за снимане на такива места не е, че фотоапрата чрез затвора затваря духа на снимания, или другата глупост, че руши боята на рисунките (има и такъв вариант, ако се доближи апарата близо до стената и се включи снимка със светкавица- при изкачането, светкавицата се удря в рисунката и наистина остава белег). Цялата работа опира до едно- има ли забрана ще има и допълнителни доходи за контролиращия, сиреч- корупция. Забраната е само за да се напълни джоба на този който 'пази' руината. Преди времем не ми разрешиха да снимам със сапунер в пещерата Дяволското гърло, защото според жената на входа, светкавицата влияела зле на зрението на прилипите.
mitakag, това за изкачането на светкавицата наистина ли го вярваш или ще се окаже, че не си идиот а просто се шегуваш или и ти провокираш темата?
Аз сериозно се карах с тези дето "стопанисват", т.е. прибират вход екскурзиант и вход апарат! Ягодинската пещера.
Имам тапия за пещерняк и съответветно право на моя отговорност да посещавам всяка пещера.
Изчаквах да утихнат вибрациите по мостчетата, за да снимам. Тоя взе да ми гаси осветлението...явно да ме шашне. Минах на челник. Дойде да ми се кара. Е, после ми се извинява де...като го светнах кое как е, не че не го знае, ама....да пробва.
Пари са си това , ей...
Дали някой няма да се сети да се взима такса и за това че се ползва територията за обхват към мобилни оператори...
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола