Популярни снимки за

Всички снимки

Nikon D60,Canon EOS 400D или Sony DSLR-A300?

Мисля да премина на един от трите апарата,но ако може някой,който има повече опит в тази област да ми препоръча един от трите(а може и някой друг модел,ако има по-добър за тези пари)...и тъй като става въпрос за не малка инвестиция искам съвет относно това кой е най-добър като вариант за първи такъв апарат(от този клас)?мерси предварително :)
Никон-а го гледах в един сайт,че го има за 950лв. на промоция с AF-S 18-55mm VR и карта-памет 4GB.
На Сони-то видях две добри според мен оферти:
1)SONY α(alpha) DSLR-A300K (+18-70mm Lens) за 1050 лв.
2)SONY α(alpha) DSLR-A300X (+55-200mm и 18-70mm Lens) за 1199 лв.
А Канон-а за около 1100 лв. Canon EOS-400D + 18-55 mm
от това което разгледах по нета вчера като цени на обективи,конвертори и всякакви други аксесоари ми се струва,че най-изгодно ще ми е да си взема Канона,ако може някой,който ползва този модел на Канон да напише някакви отзиви от опита си с него,ще съм му благодарен
Здравей bbmihailov,

Тествах точно тези 3 апарата за по 1 седмица всеки. Направих по около 1000 снимки с китовите обективи.

В крайна сметка след почти 5 месеца четене по форумите и снимане, си взех Canon 450D.
На твое място бих погледнал и Canon 40D.

Много ми се искаше да е Sony заради обективите на Carl Zeiss и вградения стабилизатор, но просто канона е най-добър.
А и на добрите обективи от f/2,8 надолу не им трябва стабилизатор.

Бих те посъветвал да поснимаш и с трите и тогава да решиш. На мене всичкото четене по форумите не ми помогна толкова колкото допира с фотоапарата.

Поздрави!
Аз си избрах Canon EOS 400D, но си взех само тялото, /казват, че кита не бил добър, за разлика от следващия - за 450D/. Доволен съм от покупката, но пък нямам база за сравнение, т.е. другите 2 модела не ги познавам. Така че, каквото ти е на сърцето (м/у другото, избора ми се повлия и от предишния фотоапарат, който имах и бях доволен от него - Canon Powershot S2 IS)
MadButcher,за Канон 40Д цената отива вече по-нагоре,днеска имах възможността да поснимам малко с Никон Д300 и останах впечатлен,така че най-вероятно още утре отивам да взимам Никон Д60 с китовия обектив и един поляризиращ филтър,а по-нататък смятам да си взема и един телеобектив с един конвертор 2ка и един добър широкоъгълен и светкавица,но това малко по-нататък
ако някой може да предложи някакъв добър широк обектив на нормална цена да пише,може и за теле
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=4192&show=additional#slides-pane-0

Редактирано от автора , 18.02.2009 16:21:19

мерси за мненията и съветите , в крайна сметка си взех днес Никон Д60 със стабилизирания китов обектив и един поляризационен филтър B+W CIRCULAR POLARIZER MRC 52mm и едно дистанционно Nikon ML-L3 Remote Control

Редактирано от автора , 18.02.2009 20:04:59

Понеже това е и моят въпрос, но ти си го изразил преди мен и по-точно, ще те помоля да пуснеш някои снимки от новия Nikon, моля! Ако се навиеш, ще те помоля да са без обработка - т.е. колкото се може по-натурални Благодаря предваритено
Честито и на фокус!Отличен избор
Той и Nikon D90 е супер машина и вече може да се намери с китовия 18-105 VR
на добри пари - към 1.020,-лв :

http://www.syndeck.com/items.php?id=88978984
Извинения за неработещия линк!

Става и така: www.syndeck.com
и надолу на страницата го има Nikon D90

Поздрави!
тва ми е малко подозрително,що са толкова ниски цените,нещо ми седи нереално..? пазарувал ли си от там?
Аз лично не съм пазарувал, но един мой приятел холандец ми ги препоръча. Той си купува от там.
И аз нещо не разбирам. Толкова евтино изглежда доста подозрително. Ако са втора употреба - разбирам. MadButcher, поразпитай твоя приятел и сподели. Ще очакваме с интерес!
Купил си е монитор от там и всичко е било наред.

Аз края на Март ще ходя до Лондон и се замислям дали да не мина да го посетя това местенце.

Жалко че нямат Leica S2 в асортимента, но и с някой канонски L ще се задоволя
Пак съм тук за съвет ,само че този път ако може малко помощ да избереме едно обективче..става въпрос като за втори обектив да си взема(след китовия),та предимно се колебая дали да е :
Nikon AF-S DX VR Zoom-NIKKOR 55-200 mm 1:4-5,6 G IF-ED
Sigma 70-300mm/4-5.6 APO DG Macro за Nikon
Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro с мотор за Nikon
или някой добър широкоъгълен(там обаче отиват повече парички )??
Михайлов,

на тази страница има тестове на тези обективи. Надявам се да ти помогне.

http://www.photozone.de/

виж и Sigma 50-150mm F2,8 EX DC HSM II

аз си взех
Tamron SP AF 17-50mm F/2,8 XR Di II LD
препоръчаха ми го приятели.

ПП: Страницата с добрите цени на фото техника вече я няма. Предполагам че митничарите са ги спипали.
мерси,в крайна сметка взех Никон-а 55-200
Здравей колега, би ли ми казал какво ти е впечатлението от обектива, защото си търся нещо за никон?
Впечатленията от 55-200 са ми много добри..можеш да поразгледаш снимки в профила ми,ако искаш иначе аз обмислях да си взема на Сигма 70-300 мм и да продам 55-200,но засега май се отказах,а и 55-200 си има стабилизатор,така че сигурно с него ще си остана
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола