Популярни снимки за

Всички снимки

Стани съавтор ! - История на България в снимки - 1989-2009 г.

ОТ 18 МАРТ 2008 СТАРТИРА НАЧАЛОТО НА КАМПАНИЯ ПО НАБИРАНЕ НА СНИМКИ ЗА ФОТОИЗЛОЖБА И КНИГА С РАБОТНО ЗАГЛАВИЕ:

20 години БЪЛГАРИЯ В ПРЕХОД 1989-2009

Кампанията ще продължи до април месец 2009 година, а книгата и изложбата ще бъдат представени в София през октомври 2009.
В изложбата се канят за участие всички български професионални и любители фотографи от цяла България, свидетели на важните събития от този период, не само в София, а и в провинцията.
Снимките трябва да са на цифров носител, но по изключение може и на хартия.
Да бъдат включени всички лица , политически, криминални, социални и други събития , които са част от историята на България за изтеклите 20 години.
Екип от известни наши и чужди фоторепортери, журналисти, политолози и историци ще подберат най-добрите снимки за включване в книгата и изложбата.
Умоляваме близките и колегите на Огнян Юскеселиев, Георги Бурмов, Борислав Василев, Николай Чечкин, Румен Пръвчев, Живко Ангелов, Шаварш Артин, Петър Божков, Веселин Чапанов и всички други изявени имена от нашата фотожурналистика , които ни напуснаха през този период да издирят и предоставят снимки от тях , за да бъдат включени и те чрез книгата и изложбата в историята на българската фотожурналистика.
Снимките и дисковете със снимки да се изпращат на адреса на фондацията препоръчано по пощата на адрес:

1606, София, ул."Дамян Груев" 21
за Фондация БгПресФото,
или на имейла на фондацията bgpressphoto@abv.bg
Набират се снимки... Умоляват се близки и колеги да издирят и предоставят снимки на починали автори... Документални снимки ще се оценяват като художествени... А да е чувал някой от "авторите" на тая кретения за ЗАПСП? За 75 години и наследници на авторското право? За смисълът на документалистиката?
Или е важно да се отбележи напън, а дали метеоризъм или фекалийка - каквото се е случило да е опряло.
Прекалено самоуверено, автоинпретативно и чак вулгарно ти е изказването!
Никой никъде не е казвал това, нито пък инициативата е някакъв "художествен" конкурс за оценяване. Прекалено тесногръди сноби произведе тази мас-ввв-култура.
Ти чел ли си ЗАПСП за да знаеш кои са наследниците на авторското право на въпросните автори?
Известно ли ти е въпросните автори към кой редакции са работили, те кога са се преструктурирали, кои са наследниците и правоприемниците им (ако има такива) и дали са изпълнявали неща по трудов договор към тях?
Изобщо защо ги мислиш? Твоя работа ли е това?
Некомпетентен несезиран адвокат при още нероден Иванчо

Аз лично мисля да спомогна за инициативата. През целият този период съм работил за различни работодатели и все като фотограф (някои от тези медии са вече в историята като име) , но архива си е при мен. Ще направя скан на каквото сметна за важно...за моя сметка, и ще ги предоставя ако искат да изберат. Ще си направя съответни консултации за снимките дето правата не са само мой а и на работодателя, но това си е лична работа.
Мисля , че има какво и трябва да се покаже...затова приветствам идеята и ще поработя по въпроса...бях забравил дори.
Чел съм ЗАПСП. А и ти не е зле да прочиташ онова, което пишеш преди да натиснеш "Добави".
Цели на фондацията ”БгПресФото” :
У нас е прекъсната традицията да се събират в отделни книжки най-добрите снимки на годината, а фондация "БгПресФото" набира средства за редовно издаване на каталог с журналистическа фотография, който ще е история на България в снимки за съответната година.
- В България сега няма периодично издание за фотография, а някогашните виртуози на фотокамерата тънат в забрава. БгПресФото ще издадеде книги и албуми, посветени на такива фотографи. В електронната ни страница ще представим творческите биографии и най-добрите снимки на рано отишлите си от този свят колеги Румен Пръвчев - "Труд", Борислав Василев - "Стандарт", Николай Чечкин - "Новинар", Живко Ангелов - "Дневник", Веселин Чапанов - "Жената днес" и др.
Ще съберем и представим най-доброто от Петър Божков - сп."Отечество", емблематично и обичано име в българската фотография. Ще извадим от забрава такива имена като Огнян Юскеселиев и Георги Бурмов, също автори от най-доброто наше списание от времето на социализма.

А остави колегите който много добре се познават да си оправят нещата както намерят за добре.
Това никак не те касае, нито е предмет за разговор тук!
Трябваше да изрежа и да пусна само това:

ОТ 18 МАРТ 2008 СТАРТИРА НАЧАЛОТО НА КАМПАНИЯ ПО НАБИРАНЕ НА СНИМКИ ЗА ФОТОИЗЛОЖБА И КНИГА С РАБОТНО ЗАГЛАВИЕ:

20 години БЪЛГАРИЯ В ПРЕХОД 1989-2009

Кампанията ще продължи до април месец 2009 година, а книгата и изложбата ще бъдат представени в София през октомври 2009.
В изложбата се канят за участие всички български професионални и любители фотографи от цяла България, свидетели на важните събития от този период, не само в София, а и в провинцията.
Снимките трябва да са на цифров носител, но по изключение може и на хартия.
Да бъдат включени всички лица , политически, криминални, социални и други събития , които са част от историята на България за изтеклите 20 години.
Екип от известни наши и чужди фоторепортери, журналисти, политолози и историци ще подберат най-добрите снимки за включване в книгата и изложбата.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола