За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Въпреки достатъчно широкият обхват на обявените в сайта конкурси, малцина се съобразяват с темата - и когато пускат снимки, и когато гласуват или коментират. Как мислите, трябва ли да се проявява повече критичност и самокритичност по отношение на темата, или да считаме, че всички конкурси са на 'свободна тема'?
За всички конкурси става въпрос, пък и за галериите, но като че ли най-много се разводни конкурса "У дома". Обяснимо, до някъде: известно време нямаше друг активен конкурс, и на принципа "Шамар да е, в конкурс да е ..." там се събра какво ли не: пейзажи, природа всякаква, гори, цветенца, пеперудки ... от самолет снимки дори! Ако имаше поне при гласуването известна критичност, та да може някаква тематична изложба все пак да се сглоби накрая ... но обикновено става "кой ти гледа конкурса/галерията, щом е добра снимката ..."
Конкретен повод ми даде ето тази снимка при това - избрана на първа страница, (което не би трябвало да се случва с конкурсни снимки според неписаните правила на сайта). Хубава снимка, с патриотичен заряд, подходяща за празника ... но не и за конкурса според мен. Формално всяка снимка от България става, пък и всяка друга снимка (ако приемем, че сме граждани на света) ... но за какво е темата тогава? Не е ли по-добре да се замени "У дома" със "Свободна тема", та и хората имащи някакви скрупули да могат да участват с каквото им хареса?
Конкретен повод ми даде ето тази снимка при това - избрана на първа страница, (което не би трябвало да се случва с конкурсни снимки според неписаните правила на сайта). Хубава снимка, с патриотичен заряд, подходяща за празника ... но не и за конкурса според мен. Формално всяка снимка от България става, пък и всяка друга снимка (ако приемем, че сме граждани на света) ... но за какво е темата тогава? Не е ли по-добре да се замени "У дома" със "Свободна тема", та и хората имащи някакви скрупули да могат да участват с каквото им хареса?
Абсолютно съгласен!!
Чудно ми за кво са я плеснали на първа тая снимка????????
Да, интересно решение..... Явно се толерира неспазването на правилата в сайта.
Браво на ceco
Браво на ceco
мда виднаги съм бил против качването в избор на редактора на снимка от конкурс досега се е случвало 3-4 пъти,както и качването там на снимки които се борят за рейтинг на деня или на седмицата.Но това е избор на редактора
svetal, подкрепям на 100 % казаното от теб !
Цецо, то си има "задание" на конкурса, ама кой да чете... Но си прав, и на мен ми е правило впечатление, че в този конкурс всеки качва каквото му хрумне...
Цецо, то си има "задание" на конкурса, ама кой да чете... Но си прав, и на мен ми е правило впечатление, че в този конкурс всеки качва каквото му хрумне...
Направих си труда да разгледам обстойно галерията.Ужас! Има манджи,салати, пантофи, чаши ,раждащи риби и какво ли още не. Хора замислете се и имайте малко реална преценка за кадрите си и какво качвате.Някои от снимките не стават дори за семейния албум.Не е учудващ и факта, че в конкурса има малко качествени и отговарящи на условията снимки. Аз лично не бих качила мой кадър в тая пародия наречена конкурс У ДОМА.
сесо: Изключително точно си описал нещата и съм напълно съгласна с теб! И аз много пъти съм недоумявала как може планини, езера, дори облаци, снимани от самолет да бъдат "У дома" и такива снимки да бъдат гласувани и даже поощрявани. Това наистина обезмисля конкурса, който всъщност е много хубав и в данните му много точно е описано
към какво е адресиран.
А за хората, които държат непременно снимките им да са в конкурс...чудя се какво не харесват в конкурса "Туризъм и пътувания", където снимките им биха намерили достойно място!
към какво е адресиран.
А за хората, които държат непременно снимките им да са в конкурс...чудя се какво не харесват в конкурса "Туризъм и пътувания", където снимките им биха намерили достойно място!
Прав си ceco, макар че общо погледнато човек може да чувства като дом планината, пещерата... Е, в края на краищата има жури и то обикновено е безкомпромисно относно спазването на тематиката и винаги има сърдити и неразбрани автори с добри снимки, но не по темата. Дискусията тук е полезна и ще спести бъдещи разочарования на много автори.
Редактирано от администратор , 03.03.2009 10:40:58
ceco podkrepqm napulno,taka si e.Spored men tva e 6toto na horata im se u4astva v izlojba ili podobre moje bi nagrada ,bez zna4enie 4e snimkata e napravena nqkade si na 2000m. nadmorska i 200km ot DOMA.Dano kakto kazva admin jurito se zamisli i ne dava nagradi na snimki koito ne sa po temeta makar i s kolkoto i da bilo mnogo glasove.
За да коментирате, моля, влезте в профила си!