Популярни снимки за

Всички снимки

Какво става с посещенията :))))

Впечатли ме резкия скок в посещенията на определени снимки за отрицателно време!Цъкам си на дадена снимка... опреснявам я на всяка секунда и на всяко опресняване посещенията растат с по 3-4... За около минута гледанията нараснаха с около 100! За грешка ли става дума или неимоверен интерес в 2ч през нощта?
Дай линкове да ги проверим тия хакерчета :)
admin, готово. Пратих ти на ЛС.
На мен ми е правило впечатление и друг пьт, но днес е особено драстично. Току-що написах коментар по вьпроса, под конкретна снимка. Искрено се надявам, че авторьт няма да го приеме като лично отношение!
Това явление не е от скоро
Те тук много яления не са от скоро .
Не сме разследвали още конкретния случай но bass не е "някой си автор" за да има нужда от генератор на посещения. Все още не ги осребряваме с изключение на фотоконкурс "Улицата" .
Обикновенно нарастването на посещенията за кратко време става когато се пусне линк към дадена снимка в мощни социални мрежи, като facebook; в youtube или clipmarks и други.
Имали сме куриозни случаи: Гледам една сутрин - небивал трафик към снимка на автор с име Кристина, проучвам откъде идва и се оказва, че българка Кристина е спечелила конкурс за най-хубаво дупе и света е пощурял да я търси а на първо място в google излиза снимка на нашата Кристина.
Наистина тези и други случаи изкривяват "най-гледаната снимка на деня" но тази класация е показателна за това какво се гледа най-много и не ми се закрива с лека ръка даже и да има злонамерени действия от прекалено амбициозни useri, които, вярвам, са способни да подлеят вода на другарчето, като организират генератор към негова снимка и после го оклеветят.
Нека бъдем оптимисти и да търсим, и коментираме добрите снимки и автори.
Честит празник Българи!

Редактирано от администратор , 03.03.2009 09:24:47

Админ, точно защото всички знаем, че "bass не е "някой си автор" за да има нужда от генератор на посещения." Чудя се кой ли ги засилва тези посещения. Скоро се случи същото и със снимка на друг Доказал се автор, който едва ли ще се занимава с такива неща :) така че ..... кой ли е?
SENNA: И тези "аномалии" се получават винаги нощем! Опитах се да задам този въпрос във форума и на 15.10.2008 г. когато пред очите ми снимка на друг доказал се автор за броени минути нарастна с 200 посещения в 1,30 ч. през нощта!
Админ, Трудно ми е да повярвам, че интернет народа на всяка секунда влиза по 3-4 пъти в една определена снимка.
И ако е така, защо го прави нощем в точно определени минути, след което изведнъж спира?
... за гласовете съм се чудила понякога как ги трупат...или по-скоро какво печелят от това, че ги трупат ...особено когато са в неоснователно голямо количество:)...но никога не ми е правило впечатление кой какви посещения има...а кой какво печели от това вие ми кажете...освен в конкурс "Улицата", чиито условия вече бяха коментирани основателно другаде
dil_stil - Според мен авторите на снимките даже незнаят какво става :) А кой какво печели от това ... ми хайде де
Напротив, авторите много добре знаят какво става Двама с елементаарни познания и подходящ софт могат да направят чудеса с посещенията.
BOZO, аз говоря за конкретен автор, на който снимката направи такъв скок, и съм сигурен, че автора едва ли го интересува :) Същото мисля и за днешната снимка, която заслужава да е на първа, а автора й едва ли би правил "шмекери" но "Скока" е Факт :) как и кой... аз не бешох
Stranna rabota,pri men pak se slu4va to4no obratnoto.Ot izvestno vreme na sam dosta mi padnaha razglejdaniqta,snimki ot qnuari sa mi s pod 80 vijdaniq. ne dobre taka......
Добрите и интересни снимки са и посещаеми. Често има рекорд на посетители за кратко време. Рекламирайте си творчеството в блогове, социални мрежи, форуми извън фотографията. Не сме сами в нета както мисли Vladislava1306 и не считам, че и е нужно да бъде ограмотявана за материя, която не е по нейната специалност.
Пример:
Пик на посещения вследствие на публикация на линк към снимка от сайта 4CoolPics(­/photo/kubeto/250093­.html) в социална мрежа(информацията е от независимата система за анализ на сайтове на Google):

Въпросната снимка:
http://4coolpics.com/photo/kubeto/250093.html

Добрите автори са посещавани и уважавани в нета

Редактирано от администратор , 03.03.2009 13:29:39

В малка връзка по темата се сетих веднъж ,как баща ми се обърна към Гугъл за информация,относно родното си село Г.Глоговица и ми казва"ела да видиш,някаква неси е снимала площадката на село" :))) ...Та,така,прав е админа -"Добрите и интересни снимки са и посещаеми". :)
nesi- Муахахахахахахах ох ще ме побъркаш хахахахаха
Дамз и аз имах един случаи 5000 посещения за една вечер, после се оказа че мацката са я давали същата вечер по телевизията в някакво шоу.
Да бе, и всички зрители веднага след телевизионното шоу вкупом са намерили точно твоята снимка на въпросната мацка в нета... Deadlirics, подобно твърдение е меко казано несериозно.
Горните обяснения биха могли да са възможни когато става въпрос за актова фотография (при все, че и тогава съм песимист, че е възможна подобна активност). Но когато става въпрос за пейзаж (дори и много хубав) да се генерират 450 посещения за два часа и половина между полунощ и 2:30 ч. - е това не е възможно!!!
Не обвинявам никого конкретно, но съм убеден, че има нещо, което е дълбоко нередно. И в никакъв случай не може да бъде обяснено с facebook, телевизионно шоу или известност на автора.
С най-добри чувства към всички, Arcadia.

Arkadia : ето това е въпросната снимка, ден или два след като я публикувах мацката мина през шоуто на Слави, на другия ден имаше над 5000 посещения. Тогава го обсъдихме с Пламен защото и на мен ми се стори неестественно и нулирахме брояча. Сегашната цифра е резултат от посещенията след това. Ако Пламен пази диалога може да ти го копи-пеистне :). Абе за гугъл няма невъзможни неща :)
Само аз ше съм я погледнал около 50 пъти ... нема такава снимка(поне аз до ся не бях виждал)

Браво bass ...ако имаш още такива - качи да видим

Редактирано от автора , 03.03.2009 23:03:09

.. е , добре .. мир да има , някой път ще пусна нещо друго , не е фатално . С пускането на въпросната снимка тук , пуснах и директен линк във Фейсбука .. колкото да видим дали се 'върти' оборот на посещаемост .. е , видях -върти се .. не като на 'голо' , но се върти .. повече няма да се повтори , щото така се разваля цял празник , па и не си струва .. не съм майстор на дългия разказ , за това приклчвам така..
Даааа - наистина "дълъг разказ" се е получило ... в тая тема :)
bass...Ташкоо , какъв кротък младеж беше ,какъв терорист стана - таман бехме позадрямали кротко в кулпикс къщичката ,на топло и .. бум отвори с шут вратата ,изрита позадрямалото рейтинг куче зад нея ,и се кютна на софрата до камината хвърляйки в нея шепа пиратки за ... добър вечер ... терорист !Какво става с доброто възпитание и вежливите посещенията :))))

Редактирано от автора , 04.03.2009 11:19:00

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола