Популярни снимки за

Всички снимки

сканиране на негативи и обработка на снимките

Някой може ли да ми помогне по този въпрос?
Дали мога да сканирам лента негатив или диапозитив и да обработя снимките от тях във Fhotoshop или друга програма? Възможно ли е и къде мога да намеря инфо по въпроса как става това?
Много благодаря предварително ако някой ми отговори!!!
Лидия
Разбира се че може-Сканираш негатива и после имаш дигитални снимки-правиш каквото умееш с фотошопа.В студио е най-добре при все че напоследък са освирепели поради липса на клиенти и има различни оферти от 5 лв на филм за проявяване до негатив и последващо сканиране на негатива-до 10-15 лв Все пак зависи от резолюцията на сканиране.Но наистина за 5 лв може да имаш и проявен негатив и записани на диск 36 дигитални снимки-успех
С посредствено качество обаче...за хубав скан трябва хубав скенер и як експириънс на сканиращия...а за семейния албум - става и във фотото. Принципно обръщането на филм в цифров формат води до спад в качеството на изображението. За предпочитане е да се копира директно от правилно проявен и съхранен филм, без скан, но резултатите отново са обвързани с уменията на кописта...
---Отнова ерудицията на Бозо ни озари.Hi is right
---Позволете да съм откровен докрай-липсва ми и мнението на аксепта-по чудесен начин се допълват-нежели Йоан и Иисус.Лиди честит празник-и много и споделена любов
Пусни в търсачка "сканиране", "фото услуги" и каквото се сетиш и ще ти стане ясно.
Зависи от:
1. С какво качество ти е филма и с какво качество желаеш да го сканираш. Цената може да скочи далеч над 5 лв. на филм.
2. Колко филми имаш да сканираш. Може да се окаже, че е по-евтино да си купиш един сравнително евтин скенер и да си сканираш с приемливо качество цяла кошница филми.
В последно време сканирах доста филми на Epson V-500 - плосък скенер с възможност за сканиране на прозрачни материали. Последните черно-бели кадри в профила ми са правени с него. Като се има предвид, че някои от негативите са съхранявани повече от 50 години при безобразни условия, съм достатъчно доволен от качеството, благодарение на корекциите, които прави комбинацията скенер-софтуер.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола