Популярни снимки за

Всички снимки

Снимка от форума на stefanfoto в www.dir.bg

Честито на госпожица Огюстин,и тук има почитатели
Исках авторът на снимката, не само на тази а и на другите от профила на stefanfoto във 4coolpics да отвори сам тема за откраднатите му снимки. Но явно изчаква да уточнят ситуацията с админа.
Последните дни в сайта забелязaх не много приятно според мен явление, нещата да избиват към младежкия сайт Impulse.bg. Тъй като въпросните 13 годишни деца са от Видин, реших да проуча нещата. Не искам града ми да се свързва с такова поведение.
Направи ми впечатление че авторът stefanfoto, който има професионални снимки коментира и хвали снимки с лошо качество на друг потребител DMX_94. Освен това коментари към мен от двата потребителя бяха писани в еднакъв стил с еднакво нетипично изписване на ника ми, когато видях какви коментари са писани и към Аркадия реших да проверя кой е stefanfoto. Google жеднага даде адрес в album.bg

http://beta.album.bg/stefanfoto/

Авторът на снимките има профил тук в 4coolpics и той е stefanstoianovitch.

http://4coolpics.com/ownpage.php?aut=9624
Той самият е написал коментар днес под друга дублираща се снимка за двата профила.

http://4coolpics.com/photo/stefanfoto/273490.html

Защо съм си направила труда да потърся автора, след като съм се усъмнила, че нещата не са наред? Защото мисля, че дори в интернет трябва да се държим уважавайки личния живот и авторските права на хората. И просто се надявам, ако на мен ми се наложи, да има кой да не отмине с безразличие, за да не си създава дрязги или поради друга причина.
Вярвам че админа ще изчисти проблема със снимките и фалшивите по няколко профила.
Не обвинявам никого за кражбата на снимките, защото за това си има админ на сайта, който може да проследи нещата чрез логове. Понеже виждам интерес към снимка на автора и за да избегнем следващо размиване на въпроса реших да взема отношение тук.

Сега видях че профила на stefanfoto във 4coolpics вече е изтрит.

Редактирано от автора , 10.03.2009 16:32:06

Имаш право,Цвети,много неприятно е и набира скорост.Включих се вчера с коментар под снимка на DMX_94 с идеята ,че и когато правим забележки на децата,трябва да ги поощряваме.Все пак разликата в качеството на снимките му беше очевадна и аз като други съфорумци изпитвах съмнения относно китайските снимки.Но си мислех,че като всяко дете на неговата възраст скача от сериозното към несериозното.Странното обаче е,че негови снимки видях в "любими" на нов съфорумец,солиден господин,според профила.Явно младият ни съфоручмец среща подкрепа в качването на чужди снимки.Ето това вече е жалко.
kia, незнам дали "Китайските снимки" на DMX_94 са крадени, негови или на роднина. Ще знам това довечера. Мои колеги в училището му се заеха да проведат разговор с него. Нещата не са толкова анонимни колкото си мислят някои хора.
Ако всичко е наред ОК. Но ако не, трябва децата от малки да са нясно че коректното поведение не е отживелица на миналите години. Освен това мисля че пълнолетнитебпотребители в сайта биха искали да знаят все пак с кого коментират леко двусмислено снимки от галериите Голо тяло и Актарт, а и че не им е приятно когато срещат нагло поведение.

Редактирано от автора , 10.03.2009 15:13:11

Жалко е,че се избира такова поведение,вместо да се поработи и да се заслужи признание.В сайта и ма и други непълнолетни автори,които искрено ме възхищават и които израстват буквално пред очите ни.
Снимките от Китай но DMX са от 14.09.2006 и са снимани със SONY-DSC T30 - поне това показва EXIF - a !!! Новите са с ViviCam 5355 .

Редактирано от автора , 10.03.2009 15:41:53

Vian,kia: Тъй като това е дете и не искам да каже някой че погазваме правата му и понеже виждам, че се проверява exif на снимки звъннах на колегите да разбера как са действително нещата.
Снимките от Китай са на вуйчо му, който е ходил там. Разбира се това не оправдава коментарите му под същите снимки, с които казва че е бил там и че е добре да се види. Сайта е за авторска фотография. Ако се случи да се качи чужда снимка се казва изрично. Възрастта не е оправдание за некоректно поведение и подигравателно отношение към други потребители, даже напротив.

Редактирано от автора , 10.03.2009 16:18:04

tzvety,затова се опитвам да бъда максимално внимателна,виждам,че детското у него надделява.Може би просто иска да го забележат.
kia това не е причина да оправдаваме поведението му. Държим се внимателно, с него е разговарял психолога на училището. Но от дете, което се убеждава, че може да лъже без последствия, да не спазва правила на дадена общност, които е приел не мисля че можем да очакваме коректно поведение като възрастен. Интересува се от фотография и е запален. Много добре, но не това е начина. Както каза ти има и други потребители на неговите години, само качват снимки с много добро качество,имат по един профил и не коментират.

Редактирано от автора , 10.03.2009 18:07:15

Има отнети гласове, забранени Useri, изтрит е профила на stefanfoto. Ако има невинно пострадали да ми пишат на support@4coolpics.com
tzvety
Просто начина му на расъждение не беше на това ниво на което показва снимките,не може да показваш едни снимки едно качество и после изведнъж едни които въобще не се връзват с предното Това означа че това не са негови!
Благодаря на tzvety затова че забеляза и издири тази нередност ,и че взе всичко така присърце,както и на админа за адекватните действия ! дано има повече такива хора в тая държава дето само се краде,а на стефанфото му пожелавам успех със собствени снимки,а
не с моите :) успех и на всички колеги с тази магия наречена фотография !!!
Благодаря на tzvety че откри тази нередност и че се погрижи всичко това да мине в реда на нещата,благодаря и на админите за адекватните действия...имало будни хора в тая държава :)))
на стефанфото пожелавам успех ,но със собствени снимки!!! успех на всички с магията наречена фотография !!!
Евала Цвети,наистина се оказа така както и един друг многоуважаван колега предполагаше
Поздравления за tzvety за перфектно свършената работа!
браво , големи сте детективи
Браво, tzvety! Поздравления!!!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола