За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Здравейте. От доста време следя форума и мненията, които се споделят тук и определено черпя все повече информация. Преди време реших да си взема нов апарат, с който да сменя сегашния си, за момента интереса ми клони към Nikon D50, но като сравнително нов в тази среда искам да попитам какъв апарат и обектив бихте ми препоръчали, като се има предвид, че имам проблеми със зрението.
Мерси предварително :)
Мерси предварително :)
http://www.dpreview.com/news/0904/09041402nikond5000.asp
Изчакай малко да излезе в продажба - с удобен дисплей е, предполагам, че ще бъде лесно да работиш с него. Обективи - за начало 18-55 и 55-200...
Изчакай малко да излезе в продажба - с удобен дисплей е, предполагам, че ще бъде лесно да работиш с него. Обективи - за начало 18-55 и 55-200...
Благодаря ти BOZO за мнението и съвета. Моя проблем е че нося очила, и конкретно ме интересува дали спокойно мога да боравя с Nikon D50, защото това е апарата, по който действително съм се запалил.
Поздрави :)
Поздрави :)
mitmj, за голямо твое съжаление, D50/D70 имат пентаогледални визьори и не предлагат това удобство да се гледа с очила, без диоптърна корекция на визьора.
По-добре се насочи към D80/D90, които са със пентапризмени визьори и такава оптика на изходния отвор на окуляра, която позволява ползването на очила.
Най-безпроблемен в това отношение е визьора на D3 !
Моята препоръка е да използваш меки лещи или ако ти е малък диоптъра на очилата - директна диоптърна корекция на окуряра.
Успех!
По-добре се насочи към D80/D90, които са със пентапризмени визьори и такава оптика на изходния отвор на окуляра, която позволява ползването на очила.
Най-безпроблемен в това отношение е визьора на D3 !
Моята препоръка е да използваш меки лещи или ако ти е малък диоптъра на очилата - директна диоптърна корекция на окуряра.
Успех!
Редактирано от автора , 14.05.2009 10:47:21
Определено това е пречка и когато си изправен пред даден проблем се опитваш да компенсираш по някакъв начин. В случая си взех Д40, просто ми го донесе приятел, добра цена, апарат за човек като мен - все още не още толкова "профи", както голяма част от участниците тук.
Определено успявам да се наглася към апарата, независимо, че ми е по-трудно, но кво да правиш - мерака ми е да си снимам и..... така, че благодаря на всички за отговорите и съветите :)
Определено успявам да се наглася към апарата, независимо, че ми е по-трудно, но кво да правиш - мерака ми е да си снимам и..... така, че благодаря на всички за отговорите и съветите :)
За да коментирате, моля, влезте в профила си!