Популярни снимки за

Всички снимки

Недопустимо комерсиализиране на спасителната дейност в BG!

Недопустимо комерсиализиране на спасителната дейност в България!
материалите са изпратени на CoolPics от Човека паяк Иван KRISTOFF

"Скъпи приятели,

Бих искал да ви информирам за създаването на специална групата за операции AKA S. O. S. в Торонто, Канада. Това е тестов проект за създаване на специална група за операции в България.

Главната цел на SOS е да се подобри обществената безопасност при спасяване и обучаване на безопасност. Първостепенната функция на екипът е да се минимизира загуба на живот, наранявания, и да се максимизира ефективноста за спасяване чрез нововъведения за работа при височини.

Моля, разгледайте атачваните снимки и документ, показващи как ние тестваме нашата подвижна екипировка за работа с компютър.

Поздрави,

Иван KRISTOFF"

http://www.4coolpics.com/SOS.pdf

http://www.eiger.ca/

Редактирано от администратор , 13.11.2005 00:57:52

Прекрасна инициатива на Иван Кристоф, дано има успех
напълно подкрепяме дано да се създаде и в България
Това е много хубаво. Като се има предвид какви баснословни суми искат за една спасителна операция сега (имам предвид планинска)....Не казвам , че е евтино и лесно да се издирват и спасяват хора, но ако човек е в нужда и неможе да плаща...да умира ли?!
Желая успех!
Достойна инициатива! От все сърце му пожелавам успех!
ДА - за всичко което предстои , бих се включил при необходимост .
да, да. подкрепям инициативата
Разбира се, че няма да я подкрепиш. Тази идея е доста радикална и авангардна за нашето общество. Тя поставя моралните пред комерсиалните и егоистичните интереси в псевдо-спаcяването в България.

Виж: http://big.bg/modules/news/article.php?storyid=6405

Редактирано от администратор , 20.12.2005 12:02:34

At Eiger, we test everything to the extreme. What we subject ourmobile computers, cell phones and photo equipment, no other company dares to do. In the world of Eiger, we talk crash, temperature endurance and even bullet proof ballistic tests. The demanding quality tests developed by Eiger are merciless. Just ask Gen. Boiko Borisov, the new mayor of The City of Sofia.Our work at extreme heights and critical situations require extensive testing of equipment and we go beyond the manufacture's testing requirements. Our equipment undergoes rigorous testing for impact/water/corrosion/shock resistance, RF and magnetic protectionfor work in vertical environment of high powered transmitters. These are the most vigorous tests ever performed on laptops: hold onto your harnesses!
Иване, това е много хубаво, но честно казано каква полза за мен в планината от това, че вашите лаптопи биха издържали на картечен огън(примерно). Поясни каква ви е идеята.
Спасителя трябва да е в постоянна връзка с колегите си. Това означава аудио и видео. С този удароустойчив (оказа се,че е пробиваем от куршуми)и водоустойчив лаптоп сте се носи циалата необходима информация на спасителя за безжична връзка.

разбира се, в моя случай, сте се движа с Ендуро, там където е необходимо, а това означава яко каране и друсане. Този лаптоп е тестван от производителя над 30 падания от 1 метър. При моите безжалостни тествания и начин на употреба и "злоупотреба" в екстремни ситуации, аз не се задоволявам с посредствена екипировка, особено, когато някой човешки живот или изпълнението на мисия зависият от това
Спасителя трябва да е в постоянна връзка с колегите си. Това означава аудио и видео. С този удароустойчив (оказа се,че е пробиваем от куршуми)и водоустойчив лаптоп сте се носи циалата необходима информация на спасителя за безжична връзка.

разбира се, в моя случай, сте се движа с Ендуро, там където е необходимо, а това означава яко каране и друсане. Този лаптоп е тестван от производителя над 30 падания от 1 метър. При моите безжалостни тествания и начин на употреба и "злоупотреба" в екстремни ситуации, аз не се задоволявам с посредствена екипировка, особено, когато някой човешки живот или изпълнението на мисия зависият от това
Спасителя трябва да е в постоянна връзка с колегите си.

Сателитно покритие? Над България?
Навсякъде, по всяко време, при всякакви условия и на всякаква цена.
Навсякъде, на всякаква височина, при всякакви условия, по всяко време и на всякаква цена.

Tozi laptop idva s vgraden GPS i GPRS i e specialno prednazanchen za rabotata na voenni i piliceiski slujbi.

Редактирано от автора , 11.04.2006 17:49:48

Защо точно тук се коментира това? Правилно ли разбирам, че въпросният Иван Кристофф (който явно има нещо против българското си име) ще си плаща, за да спасява? Защото, ако ще му плащат, с какво е по-различен - с лаптопа ли? Защо не е изложил детайлно идеята? Защо само по-принцип?
Името ми е доста известно, за да имам нещо против него, но тъй като настъпих много комерсиални интереси на хора и институции, които печелят от "спасяването" и страданията на други в критични ситуации, смятам, че не е необходимо да пледирам с името си а с идеите си.

Идеите си многократно съм ги представял пред обществото, като мултимедийни презентации, изложби,интервюта и демонстрации. Попитай даже фотографа от www.4coolpics.com. Той е симпатяга и ще ти обясни колко ясно бе представена идеята пред хора наясно сус сигурността и как даже изпотроших лаптоп на стойност $10,000 без да ми мигне окото.

Много хора се уплашиха, като споменах, че предлагаме безплатно спасяване.

Редактирано от автора , 11.04.2006 18:05:47

SOS, безплатните неща свършиха 1989 година. Да питам фотографа от сайта, колко хубаво си представил идеята пред Б. Борисов? Тук е фрашкано с фотографи - първо, второ - такава препоръка, дадена от човек, който иска да спасява хора, безплатно при това ме хвърля в ужас и притеснение! И последно - като трошиш 10 000 долара и не ти мига окото, опитай със 100 000 долара!
?????
Опитал съм си и не е по-различно. В света който живея и работя това се нарича обществна дейност. просто разполагам с мотори, джипове и достъп до най-сигурните хеликоптери, и предлагам на обществото ако има хора изпаднали в беда да ни се обадят. пари не искам, напротив аз си покривам разходите и там където имам партньорство със световните лидери в ИТ комюникации, ползвам най-доброто в света.
Щом искаш някой изпаднал в беда да ти се обади (което ми е малко странно), дай поне телефонен номер!
Пък и ако аз се изгубя в планината възникват няколко проблема:
1. Едва ли ще имам обхват.
2. Как да ти кажа къде съм, като и аз не знам?
3. Защо да не се надявам на доказалите се планински спасители, а на теб. Съвсем в реда на нещата е да се прави застраховка в спасителната служба за случай на нужда от спасяване.

Редактирано от автора , 11.04.2006 18:37:58

ОК, попитай Димитър Златарев и момчето което загина в лавината. Тук в Канада като се загубиш, и даже те търсят с хеликоптер, никой не те пита дали имаш застраховка.

Редактирано от автора , 29.09.2009 03:06:57

Попитай Димитър Златарев или момчето което загина в лавината и не бе открито повече от 6 часа. Там ще намериш отговора на последния си въпрос. Тук като се загубиш при екскимосите в Канада, никой не те пита дали имаш застраховка. Ако ти искат пари за спаяването, то това не е спаяване а бизнес предложение. Ако това е направно в критичен момент за жертвата, тогава, пострадалия може да отиде на съд и по закона Tort law, можеш не само да анулираш уговорката за заплащане, но и да съдиш „спасителя” (в този случай, той се явява като търговски представител на услуга при изпадане в тежка ситуациая), но и да го съдиш под каузата Duress.

При една спасителна акция, с използването на самолет, разноските бяха над $350,000. Те не бяха търсени от жертвата, който просто бе тръгнал леко облечен на разходка при екскимосите.
"В света който живея и работя" = тва не го разбрах = ти на кой свят живееш?
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола