Популярни снимки за

Всички снимки

Интензивен фотографски курс "За сивите котки и фотографията"

- основи на експонометрията
- как е устроено TTL измерването на фотокамерата
- как да използваме сива карта
- как да работим с външен експонометър
- как да използваме по максимално рационелен начин TTL измерването на камерата
- практически примери

Ниво: начинаещи и средно ниво
Лектор: Борис Бишков
Група: до 10 души
Цена: 25 лева

Място на провеждане:
HAMMER Studio
София, ул. Черковна 57 ет.1

За допълнителна информация и записване:
http://hammer.bg/photo-class-41.html
info@hammer.bg

Редактирано от администратор , 03.06.2009 22:11:58

Курса ще се проведе на 03 юни 2009 от 19:00 до 22:00 часа.
Едно място за мен моля
Плюс още едно за Бръмбо
Как да дойдем ние, които не сме от София...???
Защо не обмислите един вид видео обучение - може и он-лайн. Изтегляш си урока след като първо си платиш.
Кога може да има такъв курс и в Пловдив
Мразя котките, особено сивите. Всъщност, домашните любимци на половината човечество не са ми направили нищо лошо. Виновен е вграденият експонометър на моята фотокамера. Според него, всичко което снимам е сива котка. Когато насоча камерата към себе си излиза, че и аз съм сива котка, при това отразяваща точно 18 % от светлината, която пада върху нея. Трудно ми е да доловя някои настроения от моите далечни прераждания, но кой знае, може пък наистина да има нещо котешко в мен. Не съм сив, в момента нося зелен пуловер, утре ще съм с кафяв. Но щом (с половин уста) се съгласих за котката, май ще трябва да се съглася и за сивия цвят. Няма начин – „Всички котки са сиви”. Така е според Андре Нортън*. Така е според една стара френска** поговорка, но с уточнението, че това се случва само нощем. Така е и според вътрешнокадровото измерване на моята камера, по всяко време на денонощието.
Прекалих малко с котките, но все някак трябваше да опиша някои уравниловъчни аспекти на експонометрията. Цялата работа е там, че практичечески всички фотографски експономeтри са калибрирани по специална етелонна повърхност, която отразява точно 18 % от падащата върху нея светлина. Въпросният еталон в никакъв случай не е сива котка, става дума за фотографска сива карта...

Редактирано от автора , 28.05.2009 11:00:00

borovinka
Ще има ли курсове и в Пловдив?
Едно място за мен:)Моля.
Готово !
Останаха 3 свободни места
Ако има курс в Пловдив - бройте ме и мен! :)
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола