Популярни снимки за

Всички снимки

Дискусия за професионалното около нас

Колеги, направи ми силно впечатление един остроумен материал на големия Кен Рокуел. Превод на български сега има на http://profes.hit.bg.
Бих се радвал да прочета и вашите коментари.
Благодаря!
Според мен, е по-добре да си го прочете човек от сайта на Кен...
За твърдение от сорта на:
"Професии са дейностите на художествения директор и дизайнера. Плаща им се за това, което знаят и измислят. Самите те обаче не правят нищо – правят го художници, фотографи и дърводелци."
пък какво да кажеш - дизайнера не произвеждал продукт??? Не знам дали е от превода - не съм си играл да сравнявам с оригинала и не мисля да го правя /за това смятам, че е по-добре да си ползва човек материала от първоизточника/...
Като всичко излязло из под "перото" или по-точно от клавиатурата на Кен има неща с които човек може да се съгласи и такива с които не може.
"пък какво да кажеш - дизайнера не произвеждал продукт???"
Точно така, и това е добре обяснено в текста: "продуктът" на дизайнера е някаква рисунка или dwg, но то не е това, което си купуваш в магазина, а готовата мебел.
Колкото до перото на Кен, аз затова го чета, защото не пише скучнотии. По-скоро не бих чел нещо, което изразява всеобщото мнение. То е ясно.
Ни Хегел, ни Кант, Фоербах, Маркс, Енгелс ... са били фотографи.
Кен по-добре да не се занимава с политикономия, че току виж кризата станала необратима.
А иначе най ми харесва описанието на синдрома в "Ако импресионистите бяха зъболекари" на Уди Алън.
Резултатът от труда на дизайнера си е чиста проба продукт. Друг е въпросът, че този продукт не може да се вземе в две ръце и с него да се халоса някой по главата и това вероятно му пречи на господин Рокуел да осмисли и възприеме тази простичка истина.
Това, че някои от нещата, които Кен е написал са верни, въобще не означава че е прав за всичко.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола