Популярни снимки за

Всички снимки

коя марка апарати ви харесва и бихте препоръчали

canon,nikon, pentax и т.н.... коя е "най добрата" : )
CANON POWERSHOT SX10 IS ко ше кажете за тая марка...аз съм само любител и не сикам да имам нещо мощно , а просто малко по качествени снимки
Не че марката е важна ... всички марки стават.
Кат гледах ревю на конкретния модел:
http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=3789

... става. Но не бих дал исканите за него пари. Ако аз исках нещо в този клас, вероятно бих си взел Panasonic FZ-8. Смятам че отношението цена/качество е по-добро
Най-добрия е canon eos 5d mark 2
nikon
zorki
Hasselblad H3DII50 - 50 Megapixel Camera $43,675.True Wide Frame 6 x 7 cm
Canon !
Венци само на снимка ще я гледаме :-) :-)
къде изчеза бе Пипи :-)
Терзиев ако ще купуваш в какъв клас ??
jino ако съм та разбрал идскам да си зема нещо полу-професионално защото съм любител до 1000лв

благодаря за отговорите
Неправилно зададен въпрос - "коя е най-добрата марка". Естествено, че всеки ще препоръча неговата . А ако искаш да вземеш нещо до 1000 лв - кой да е ДСЛР от ниския клас. Виж цените в павилиона на тяло + китов обектив. Иди, пробвай и решавай. Когато го купиш - това автоматично става "най-добрата марка" за тебе.
Обаче каквото и да вземеш - ще сбъркаш . Фотографията е скъпо хоби и 1000-те лева е само първата крачка към голямото харчене.
Ако имаше еднозначно най-добра марка или най-добър модел, то на пазара щеше да се продава само той... Практически всички DSLR фотокамери са предостатъчно добри за сериозни занимания с фотография.
Фактически най-добрия апарат без обектив е само кутия с електроника. А за теб на-добрия апарат е този, с който ще работиш най-добре.
аз искам нещо по качествено от обикновенните цифрови апарати...няма да се занимавам проф. с фотография, искам да имам малко по качествени снимки от обикновенното
Искам да съм космонавт, непрофесионален. Просто ей така, за по-интересно. Няма да правя никакви велики неща из космоса, само ще си фъркам, просто така - непрофесионално. Мога ли да се изстрелям в геостационарна орбита обут със светлосини джапанки от 2.40 и седнал по турски в пластмасов леген от 8.99 ?
Повтарям, няма да ставам професионален космонавт.

Редактирано от автора , 17.06.2009 19:10:03

Terziev,
Качествените снимки ги прави Зад-Апаратното-Устройство: идея, раеализация, постпроцесинг.
С всеки апарат до 1000 лв. ще правиш еднакво "качествени" снимки, без значение от производителя на техниката...
Terziev,
Нещата при теб седят малко особено, защото се интересуваш от това, което ще дадеш - 1000лв. в случая, не от това, което получаваш - в смисъл нямаш конкретни изисквания към апарата - да е някакъв до 1000лв. и да прави качествени снимки... Апарата сам по себе си е нищо без определен обектив закачен на него - дали те влече макро фотография или пък може би пейзажите или искаш да си снимаш ей така каквото ти падне - за висчко си трябва определен тип обектив. Нещата са прекалено комплексни. Съветвам те да прочетеш малко и да стесниш кръга на желанията си - в смисъл такъв да разбереш какво точно искаш да получиш. В противен случай е много вероятно да останеш недоволен от камерата, която ще си купиш. Масовата част от снимките, които гледаш че са правени с "професионални" апарати изглеждат нереално по-добри от снимките, които ти правиш със някаква сапунерка. Това е така, защото хората, които снимат с професионални апарати са осъзнали нуждата да снимат с такъв клас камери - те могат да използват възможностите на техниката пълноценно, знаят какво искат да получат и знаят как точно става. Всичко това се постига с известен опит. Да не кажа с доста голям опит. Постпроцесинга също не е за пренебрегване. Има още хляб в твоята камера, не я използваш пълноценно.
Снимки, правени със Samsung S850.
http://photo-cult.com/album.php?period=all&cam=2258&ord=votes&pg=2

В основата си фотографията е усещане за светлина, момент и композиция. Камерата просто е средство за реализация, а не цел.
Terziev, ти пък откъде долетя, бре пиле шарено?
Само да ти кажа, че това е сайт, в който влизат много деца (включително и моите), та, ако ще обичаш, тая простащина дето си я написал, да си я затриеш!
BOZO определено си прав
мерси за препоръките бозо!
Terziev апаратчето ти е много добро,пуцай смело и когато вече почувстваш че ти е "малко" тогава мисли за по-горен клас
Terziev, ти на разсеян ли се правиш или си забравил да четеш? Помолих те да си махнеш ГОРНОТО висококултурно мнение....молба за втори път!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола