Популярни снимки за

Всички снимки

Новак и фокуси...

Здравейте, първо извинете, че пускам поредната тема за фокуси, обаче наистина съм много зле. От до тук прочетеното нищо не разбирам. Имам фотоапарт Практика 8503, не е нито професионален, нито някъкъв особен... и се питам дали може изобщо да се постигне фокус. Аз съм огромен аматьор, и ако има начин някой да ми обясни като за идиот , ще съм много доволна. Благодаря Ви предварително, хора.
4e ima li aparat bez fokus?!Te gsm-te imat...?!?

Редактирано от автора , 13.06.2009 14:25:43

Фокуса е точка на пресичане на светлинните лъчи по оптичната ос на оптична система. Фокуса... как да ти го обясня... най-изчистената и отчетлива част на снимката. Обикновенно (както и твоя) апаратите го правят автоматично, стига де им дадеш малко време и да не мърдаш. Няма да се излагам повече, защото наистина незнам как може да се обясни на теория. Виж на практика по-лесно бих ти го показала ама така...
Еми така де. Да, има, сигурно има. Обаче тази сутрин изщраках 101 снимки и на нито една не се получава. Гледах в некъв сайт, на сони мисля... и имаше разни снимки... та за фокуса и пишеше f нещо си, колкото по-малко, толкоз по-добре бяха станали. На мен ми излиза 2.9 и въпреки всичко снимката си излиза... най обикновена. Грррр..
Да,бе верно-тва f кво е?маи свтло-силата на обектива или бленда,нещо....?!?
Какво означава най-обикновена снимка?
Я качи тук да видим и ще ти кажем, щото аз не разбрах въпроса.. какво е фокус или защо апаратът ти не прави снимки на фокус
F Number

С този термин се означава цифрената стойност на диафрагмата гравирана върху обектива, поредицата от числени означения се подбира така, че се образува геометрическа прогресия със знаменател корен квадратен от 2 (например, 1 1,4, 2, 2,8, 4, 5,6 и т.н.т. )
При преход от едно значение на съседното, осветеността се променя два пъти.
Не зная от кои краи на България си, но ако си от София не е лошо да се свържеш с Борис Бишков-Боровинка. Тои прави едни доста полезни и практични курсове по фотография за начинаещи и напреднали. Можеш също така да се включиш в някои пленер и тогава съвсем спокоино да попиташ някои по напреднал за това онова, но честно казано само с питане във форума резултат нямя да постигнеш :)

Редактирано от автора , 14.06.2009 12:07:16

Има една книга на Ълр Мичъл (Earl Mitchell), "Фотография" се казва. Има я из нета на английски и руски. Прочети я, ще ти се изясни всичко.
Между другото, ако икаш да се занимаваш сериозно с фотография, купи си някакъв нормален фотоапарат.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола