Популярни снимки за

Всички снимки

CANON EOS 1000 vs CANON EOS 450D?

Здравейте,

събирам мнения -плюсове и минуси за тези два модела... Дали разликата в цената определя и такава в качеството?

благодаря!
Разбира се че 450D
и аз така подочух, но може ли малко повече подробности..?
450
определено 450-ката води в класацията...
но аз исках няколко думи по-конкретно, линка с ревюто на мен не ми се отваря нещо...
с две думи- нещо конкретно, от първа ръка:)
хайде, не бъдете толкова лаконични
Малко не по темата, ама ако искаш погледни 40D сега е на промоция!
доволен съм от 450D, но трябва хубав обектив. Разликата м/у 450 и 1000 е в голяма в полза на 450.
Аз снимам с 450. Преди да го купя се чудих също като теб кой от двата да избера. След дълго умуване и разпитване се оказа, че 1000 има проблем с точността на фокусиране.
благодаря, точно такава информация ми трябваше!
явно 1000 със сигурност няма да е, въпреки че върви с два обектива в момента.

500D също ме привличва, защото е с 4-ка процесор и има и HD клипче, но финансово май няма да насмогна
1000D има проблем не само с фокуса, но и с експонацията. Правиш няколко снимки (надяваш се някои да са с точен фокус, ако са на АФ) и се оказва, че 1/10 от тях са силно недоекспонирани, но това с експонацията не е проблем, просто вадиш батерията, броиш до 10, слагаш я отново и може да направиш още 10 снимки с правилна експонация. Ако вземе 1000D, снимай само в RAW, защото алгоритъма за баланса на бялото с различните настройки при записа в JPEG е доста зле направен, няма и ръчно задаване на цветова температура. При фокусиране в режим на LiveView, не се използва спусъка (много странно решение, да се използва допълнително копче, ако искаш в снимката ти да има някъде фокус).

Редактирано от автора , 23.06.2009 11:53:45

@ mitakag> много благодаря за информацията от първа ръка

а за 500D някой има ли конкретни наблюдения, имам предвид сравнявайки го с 450D?
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола