Популярни снимки за

Всички снимки

Тамрон 70-300 macro vs Sigma APO DG 70-300 macro

Здравейте,

Спрял съм се към един от двата обектива, но по ревютата, които чета не мога да се ориентирам кой да избера. Не съм снимал с нито един от тези и ми се иска да чуя мнението на някой, който ги е използвал.

Четох /и снимки гледах/ в едно ревю на тамрон-а, че в много случаи и най-вече в контражур, се получават доста досадни аберации. Но за сметка на това е по-остър от сигмата, и моторчето му е по-безшумно. Какви са ви впечатленията, можете ли да споделите? Благодаря предварително.
Забравих да спомена, че съм с никон д40.
Аз снимам с Tamron 70-300 и го намирам за много добър обектив по отношение на оценката "цена - качество". А щом питаш за тези два обектива конкретно, явно при теб това е от решаващо значение (както беше при мен). Лично аз харесвам Tamron-a. Повечето от снимките на животни в профила ми са правени с него. Както и последното червено цвете в профила ми. Него съм го снимал в режим "Макро" със същия обектив.
За Сигма-та - не мога за кажа нищо, не я познавам.
Благодаря за мнението ти, а да те попитам, често ли ти се налага да чистиш снимки от хроматични аберации ?
Незнам кой ти е казал за хроматични аберации при този обектив. Аз не съм имал такъв проблем. Виж, например, бавно фокусира когато му е малко светлината, но за тези пари - толкова.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола