Популярни снимки за

Всички снимки

Възможности за по-обективна оценъчна система на снимките

Честно казано само се обърках като четох. SMURFF казаното от мен по-горе е идея. Не съм много запозната и благодаря за разяснението. Иска ми се като бъде отхвърлена една идея, то да бъде предлажена друга на нейно място. Не ми стана много ясно това с таксите, защото се опитах да прочета всичко на един дъх, но само се оплетох. Ако може някой простичко да ми го формулира за да не се изкажа неподготвена.
Извинявам се, беше неуместно!

Редактирано от автора , 09.07.2009 04:35:34

Гледам, че постовете горе са доста дълги и предполагам, че зад тях се крият дълги и сложни за обяснение системи. Според мен за един сайт е важно "системата" да е проста и интуитивна дори.
Та нещата отдавана са измислени:
Искаш ли безпристрастност, направи гласуваните снимки анонимни.
Т.е. първите 2-3 дни снимките са в галерия НОВИ, анонимни и не са видими в профилите освен за самия им автор (за да може да ги редактира). След тия дни - всичко както си е досега.
Аз чета по-кратките... така много се отплесвате и не мога да му хвана края...
mama то и анонимни да са няма да е кой-знае какво,аз само като видя снимката и се досещам на кой е,повечето автори са си изградили вече някакъв си техен стил,друго ще е ако регистрираните потребители са доста повече

Редактирано от автора , 09.07.2009 04:36:13

И въпреки това Светльо ето един пример, в който анонимно е ясно кой кадър ще е подкрепен
http://4coolpics.com/showpicfull.php?id=318765

или

http://4coolpics.com/showpicfull.php?id=318825

Редактирано от автора , 08.07.2009 21:27:05

mama тук ме хвана,не бих познал,честно
и аз съм за анонимност в началото, въпреки, че сигурно има начин и това да се опорочи
Точно за анонимна система говорим, но с ротационни снимки. Система, която стимулира гласуването и разглеждането.
Има ли "статична" снимка с постоянен адрес - има и линк към нея, има скайп, има Кю - значи нищо не става

За стилистите - да, винаги ще ги има.
Виждал съм такива системи и разни стилисти, който оставят непоправимият си стил в снимките, за да бъдат разпознати. Интересно става когато настане някоя грешка, объркване...и се укаже, че не са толко неповторими Тогава настава застой...и се преминава пак на Кю. Тоя филм сме го гледали доста.
Не съм се заглеждал из арт-галериите на сайта, но полянките се различават главно по агресивността на обработката.
В репортажната фотография трудно ще играе някакъв стилизъм. Това го знае всеки, дори и да не е снимал....просто да е застанал и да гледа тумбата репортери и нейното движение, своеобразно
Все пак дали го има или го няма стила е без значение за неговите ценители, които така и така ще го разпознаят - с име или анонимен, нали така?
Лошото е, когато стила на поведение стане причина да се оценяват различно снимките. Това вече не е фотография, а остава само забавлението.

Редактирано от автора , 08.07.2009 21:43:40

По въпроса с коментарите... Според мен идеята за анонимност не е надеждна и има недостатъци. Ако все пак е видно, мисля че ще е добре да се вижда кой е гласувал. Така ще бъде спрян наплива от безсмислени коментари, ахкащи, охкащи и пунктуационни знаци, имащи за цел да покажат кой е оставил гласа си...
Може би анонимно гласуване като във фото-форум но без техните рейтинги защото ще се въртиме пак в омагьосан кръг,знае се там как се гласува за рейтигн Б

pavlina_vd мене ако питаш въобще нетрябва да се вижда кой е гласувал защото така пак ще се връща жеста.

Редактирано от автора , 08.07.2009 21:46:06

Ако не се вижда гласуващият, той няма далавера да гласува - това е простата и кофти истина.
Ще спадне интереса, посещаемостта, рекламите и възможността да съществува сайт.
Затова трябва да го принудим гласуващият/коментиращият да го прави, и то обективно Трябва нещо "да му се даде". Парите, разбира се винаги вършат работа като двигател на Перпетум мобиле
Значи или яка работеща идея, или пари, или...души

Редактирано от автора , 08.07.2009 21:52:20

Оп.... прав си... не съобразих. Но пак остава въпроса с коментарите.
Mobby_Dick: А ако някой иска да гласува наистина по съвест, по душа и не му се плаща за това, то тогава неговия глас спрямо "заплатения" по-стойностен ли би бил и не ?
SMURFF
неговият глас е най-ценен!
Нали за това е тук търсенето на консенсус по въпроса (ако го има) и решение (ако е възможно)

Всеки снимащ знае какво е, когато срещне разбиращ и съпричастващ поглед...или сходна душа, особено когато е снимал нещо лично, нещо важно за него.
То се различава и между масата коментари - хвалебствени или охулващи...но трудно е да го има, ако снимката не може да види свят. А тя не може, ако е потънала непоглеждана.

Музиканта се изразява най-добре с музиката...поета със стих....фотографа със снимка. Разбира се, ако има нужната тишина, условия и предпоставки да стане това. Другото е...комерс, социализация, его, забава и т.н.

Редактирано от автора , 08.07.2009 22:15:31

Svetlio70 ами то и сега можеш да го направиш. Щом ти харесва снимка просто гласувай без кометар. Съгласна съм че има автори които се познават и за тях е нормално да напишеш няколко реда, но невиждам смисъл да пишеш "харесвам" под всяка снимка за да ти се "връща" после. Просто гласуваш. За мен правилата в момента са добри. Ако протата си правеха труда да гласуват повече а на спама не му обръщат внимание всичко ще е наред. Същото се отнася и за редактора. Понякога като погледна в "избрани снимки" не ми харесва това което виждам, но това е. Ясно ми е че винаги има пристрастие, малко или много винаги го има.За мен специално нещата стоят така: никога няма доволни, каквато и система да се измисли скоро пак ще сме свидетели на подобни интриги. Това е в същноста на всеки човек. Доколко вече всеки се контролира си зависи от него. А на който не му харесват правилата, отношението на редактора и другите потребители да си направи сам сайт или повече да не посещава този.
danivas79
То вече кой ли не си направи сайт. Аз поне участвам в 3-4 български
Няма идеални условия нито абсолютна истина е възможна, но всичко е в постоянно движение, развитие, усъвършенстване.
Изришно питах има ли желание да олсъждаме въпроса -имаше. И е добре да го има.
И промени да не станат, и да не са възможни...може утре да станат и то благодарение на съвместното ни обсъждане. Някой може да реши да ги приложи. Може да е за добре.
Дори и да не променим нищо, или да не е възможно и да не трябва...поне си изясняваме явления, поведения, и си ги обясняваме....и утре подхождаме по отговорно при същите правила.
Утре никога не е като днес - по-мъдро е.
Ако е като днес...скука най-малкото настава

Редактирано от автора , 08.07.2009 22:27:14

danivas79 ако съдиш по това че доста коментирам си в грешка,доста и гласувам без да пиша и една буква/знак,просто съм един от малкото които с часове са в този сайт всеки ден (пък защо го правя е съвсем друга тема нямаща нищо общо със фотографията )

Редактирано от автора , 09.07.2009 04:37:04

SMURFF дай да не си усложняваме живота - цитирам mama "Според мен за един сайт е важно "системата" да е проста и интуитивна дори",добре го е казала,а съвестта май е доста относително нещо

Редактирано от автора , 09.07.2009 04:36:46

Svetlio70 Не се засягай, нямах предвид теб. Казах го попринцип в защита на правилата че и така също може да се гласува анонимно без задължение да се коментира под снимката. Извинявай ако по някакъв начин съм те обидила.
Моби донякъде съм съгласна с теб. Ти си си в правото да отвориш каквато си тема искаш с цел по-добро разбирателство. Друг е въпросът дали админа или собствениците на сайта ще вземат подвнимание нашите желания. Толкова пъти са водени подобни теми и нищо не е направено. Ако админа имаше желание за някаква промяна или развитие на сайта колко пъти трябва да се водят подобни теми за да му светне да промени нещо. Така че ние или се сагласяваме или си трием снимките и невлизаме повече. Ще е хубаво също да има и много повече широкоскроени хора, зачитащи правото на мнение на всеки един потребител. За мен разковничето не са правилата а възпитанието. Както по рано написах, недоволни винаги ще има.
SMURFF идеята ти е хубава. Всеки да избере по 1 кадър на месец за гласуване. Само да не бяхме 23 000 потребителя...

Редактирано от автора , 09.07.2009 04:36:25

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола