Популярни снимки за

Всички снимки

Възможности за по-обективна оценъчна система на снимките

Ето.... уплашихте човека!
Admin, обмисляна ли е възможността за добавки към правилата на сайта?

Редактирано от автора , 09.07.2009 22:28:44

Дааа тъпо е една снимка да е видяна 30 пъти за една седмица ,пък друга 500 за един следобед. Когато една снимка е гледана е нормално да събира и по някои и друг глас :))))
Поздравления за темата! Ще се опитам да бъда кратък. "Забавления с фотография" , "тук прохождат талантите" и издържането с реклами, а те зависят от посещаемоста - това трябва да са водещите неща при предложенията. mama според мен е права - не трябва да се усложнява сайта. Мисля че с дребни подобрения и промяна в начина ни на поведения на първа ръка са достатъчни. Защо са хиперпрофитата като е достатъчно само сегашните да се размърдат. Погледнете примера който е дала mama - http://4coolpics.com/author_photo/4942/318825.html - чудесно макро, а само три профита и още три анонимни които се явиха през последния час.
Неодобрявам и платеното оценяване - след почти всеки конкурс споровете са ужасяващи, а представяте ли си почти същото жури да оценява постоянно и то платено - не ми се мисли какво ще става.
Вече се пускат огромен брой кадри и според мен ротацията ще затруднява и отблъсква от сайта.
Това, а и някой други предложения направени по-горе в темата са интересни и според мен трябва да се помисли за прилагането им в конкурсите - там има крещяща нужда от промяна. Мисля че там трябва да има и ограничения от рода на квота за брой снимки и няколко месечно ограничение за нови абонати - ще намалеят кадрите без фокус и ще бъдат по-малко изместените хубави кадри на които не е обърнато внимание.

Редактирано от автора , 09.07.2009 19:57:40

pavlina_vd - предложи на support@4coolpics.com, каквото имаш наум за промяна в правилата
Удивен съм от продуктивността и обективността на прежде коментиращите и от желанието на Моби да помогне за подобряване на сайта откъм фотографската му страна. Всяко нещо в природата търпи развитие и това му помага да оцелява. Надявам се оптимизирането на сайта да все пак да се случи, и в хода на реформата да се вземат под внимание два основни принципа - 1. Всяко просто нещо работи по-добре от сложното.
2.Всичко което има и най малката възможност да се обърка - задължително ще се обърка.
Успех на Админа!
Удивен съм от продуктивността и обективността на прежде коментиращите и от желанието на Моби да помогне за подобряване на сайта откъм фотографската му страна. Всяко нещо в природата търпи развитие и това му помага да оцелява. Надявам се оптимизирането на сайта да все пак да се случи, и в хода на реформата да се вземат под внимание два основни принципа - 1. Всяко просто нещо работи по-добре от сложното.
2.Всичко което има и най малката възможност да се обърка - задължително ще се обърка.
Успех на Админа!
В началото споменах, че това нещо на екран изглежда толкова просто, че няма нужда от четене, запознаване, съобразяване. То работи така или....никак. На японският сайт всичко беше с йероглифи, но не ми се наложи да ги чета за да разбера принципа на работа.

Снимка - гласуваш/пропускаш ---> следваща снимкd (иначе гледаш предната)

Да споделя още едно източно решение.
Колегите от фотофорум.ру , където отдавна съм член заради нормалната загуба на интерес с времето(развитието на и-нета) направиха така, че на седмицата трябва да си гласувал (разбирай по 3 критерия и с коментар) за 5 бр. снимки, за да можеш да качиш свой. Системата има логика. Макс. квота за качване за седмица е пак толко за клубари. Има баланс - снимка-коментар и оценки 1:1 като минимум. Разбира се, добрите снимки ще съберат повече, а неоценените не.
Системата също стимулира анонимноста. В даден момент можеш да коментираш-оценяваш само да кажем....последните 50 качени снимки.
Освен това можеш да си пускаш снимките за оценяване - т.е. анонимни са няколко дни, или просто за разглеждане и коментари - оценките не играят някаква роля. Това също е добре, защото човек не пуска всяка своя снимка за....състезание. Нито всяка следваща е шедьовър. Може да е просто споделяне, инфо....не е нужно да се приема като на състезание, да има оценки и мрънкания, а и преценки едни....та става една
Mobby_Dick на мен ми звучи много добре... сега какво? Чакаме...
Благодаря на всички за направените предложения. В четвъртък, на сбирката съшо се родиха свежи идеи. Ще ги обсъдим и при наличие на финансов ресурс ще разработим и пробваме някои от тях

Гласувайте по съвест за да гледаме най-добрите снимки в класациите!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола