Популярни снимки за

Всички снимки

Даите да дадем :)

Поне 2 3 модератори за конкурсите !
Стига с кофти и безсмислени снимки поне в тях
За! Цедка му е майката...

Редактирано от автора , 31.07.2009 18:35:00

jino, така де,така... Усещам аз една ирония спрямо наденичките...

Редактирано от автора , 31.07.2009 19:00:05

12 гласа ,30 про
Не бе, дайте да разрешим само двайсетина човека, доказани специалисти, да могат да пускат там снимки, по-лесно ще става, и само хубави ще гледаме
Е, seymour, не така. Ако влезеш в галериите на конкурсите ще видиш за какво става въпрос. Ето ти пример:
Конкурс "У дома". Влез и виж за какво става въпрос. Цветя, хора, птички, тревички, капачки, косачки, мустачки и все неща в тоз ред. На 100- 20 са по темата. Цедка му е майката...
Ами Павлина, или е отворен конкурса за всички, включително за най-бездарните, или не - какво означава да ги орязваш? Кой ще ги орязва и според какво - според собствения си вкус? Журито тогава за какво е - някой друг преди журито вече е оценил нещата...
Недомислено ми се вижда това с орязването, а и конкурсите, както подчертах по-горе, са отворени за всеки, който иска да се пробва. Те се рекламират сред широк кръг потребители, включително и извън този сайт, така че естествено в тях ще участват не само фотографи. И естествено ще има плява, няма как да се размине...
кое тука е по темата на конкурса, за качество на снимката нищо не казвам. Може и сами да видите.
http://4coolpics.com/pics/0325/242420325898.jpg

Редактирано от автора , 02.08.2009 00:51:59

Доколкото съм успял да схвана, целта на саита е да приобщи всякакъв тип хора с интерес към снимането и фотографията. Знам че колкото и за велик да се имам изглеждам малко смешен в очите например на Кубето. Това причина ли е да спра да снимам и да качвам снимки.Абе хора просто спрете. Достатъчно е да осъзнавате собственното си състояние, а останалото приемаите за мерило. Колкото и да се реве за качеството на снимките в някои конкурс тва няма да промени нещата към добро, само ще породи насрещна агресия. Нали ви е ясно че кофти снимка нямя да спечели каквото и да било, или може би ви е страх че вашите снимки не са толкова добри.....
Оххххх, че сте докачливи. Все мислите, че някой дава зор да ви вземе паничката. Не говоря за ограничаване на качването а за цедка. Не ме разбирате. Това е все едно да отидеш на конкурс за Мис България и да си 150 кг и 150см висока. Не става ,хора! Конкурса има УСЛОВИЯ. Когато една снимка не отговаря на условията, то трябва да има кой да я махне, а не тя да седи в конкурса половин година. Искам като вляза в галерията на конкурса да ми е приятено да гледам, а не през цялото време да се чудя каква беше темата. Всеки има право да снима. Всеки има право да качва. Всеки може да участва в конкурсите. Не бъркайте анализа ми със забрана или нападка. Въпроса е не просто хей така да се качват снимки. Въпроса е да помислиш, да се роди идея, да я изпълниш, обработиш (ако желаеш и можеш) и да я качиш. А не да качвам крава в конкурс за астрофотография. Както казва bass...Куче влачи, диря няма-ХЕЙ!
Странни хора сте ... или както се пееше в една песен на Ахат, но да не задълбавам. Тук на почит са не качество и съдържание, не трудност и находчивост ... . Като вляза в сайта да разгледам кой какво е снимал и да видя нещо което да зарадва окото ми, снимки за които "про" би следвало да е еквивалент за гореизброените, се натъквам на един вид Групови снимки с почти никакво качество (фокус, фон, съдържание, обекти и тн). Дразни ме факта, че се гласува не за снимката като такава а за "приятелчето" като такъв, макар и вируален. Това е Тъпо и Дразнещо. На човек трябва или да не му пука, или да протестира по някакъв начин за да бъде "Евентуално" чут, разбран и взети мерки. Но! както доста хора напоследък използват израза "Глас в пустиня" Тук условията са "Пожелателни" но не и "Задължителни" или поне за едни важи за други не. Има страхотни снимки в сайта които тънат в мрака на забравата, оценени единствено от малкото будни хора, имали щастието да ги видят на 1-ва страница когато са ъпнати или в най-добрия случай, ако някой е решил да разгледа всичко от даден автор - Истина е нали ам'кво ви пука, важното е домашните любимци или някой трън да бъде на фокус в хорските очи дори и без фокус (чисто фотографски)
Не мисля, че тези факти в скоро време биха били променени. Все още принципите на първичното възпитание са в мирогледа на повечето "фотографи" тук. Не ангажирам никого с нищо, но като нормален човек с фотоапарат който обича да снима неща които му правят вчепетление, няма как да не отбележа горепосочените ! А като гледам, не само аз ги забелязвам

ПС: И не мога да разбера каква е тази мода, основния обект да е в центъра при многодетайлните фотографий, или по-лошото - фокуса да е на съвсем друго място а основния детайл да е осакатен (по един или др начин)

ПС2: Така и така ... не разбирам, какво правят "про" гласове на снимки които са направени с/у слънцето (11:00~17:00) за таз работа компас не требе

Редактирано от автора , 02.08.2009 23:58:59

Това за модераторите си е добра идея.Аз предлагам нещо простичко всеки който разглежда снимка да оставя коментар със забележки или похвали съответно когато са похвали да се гласува.Но ако е забележка трябва пак да може да се гласува за това,ако може да се смени системата за гласуване и да може да се гласува съответно със шестобална или дестобална система.И въпреки това да има политика щом гледаш,ще гласуваш.
Jino-
Добра идея
Името на конкурсът "У дома" изглежда е много общо понятие за голяма част от снимащите. Демек все що е из България може да се каже, че е у дома. Спечелих един конкурс по фотография с награда която аз лично бих нарекла служебна, защото видите ли, само моята от участващите фотографии била по темата.Ужас!!! Стана ми чак обидно. Смятам, че трябва да има редактиране от хора, който заедно предварително са уточнили определени критерии и работят в екип.
В отделните галерии е място за коментари и това е достатъчно. Конкурсът сам по себе си не означава ли една надпревара мужду най-добрите фотографии!? Така и ще се размият между огромната плява публикувана там!
Подържам изцяло мнението за цедка в тези конкурси!!!

Вижте това и просто коментара е излишен!!!
http://4coolpics.com/gallery_photo/94/326827.html

Лично мое мнение и с уважение към админа.

Редактирано от автора , 08.08.2009 10:51:43

Цедката си я има
http://4coolpics.com/udoma.php

"Жури ще определи победителите и участниците във фото изложбата от 100-те фотографии с най-голям PRO рейтинг http://4coolpics.com/home.php след приключване на гласуването."

"Всеки член на журито има правото да добави по една избрана от него фотография извън горния списък."

Редактирано от автора , 08.08.2009 10:56:25

Моите извинения за изказването ми неподготвена, но досега не бях виждала цедката, а това е вече съвсем друго нещо!!!
Благодаря за разяснението:)
Аз гледам много интересни неща има в галериите. Та сега ще поразровя архивите да кача и аз нещо подобаващо.... хахахахха
http://4coolpics.com/pics/0328/241940328105.jpg
прави сте нека се качват тонове от тези
и случаино между тях може и да видите нещо дет си заслужава да се види
Проблема не е че някоя снимка от тези ще спечели
А че трябва да мина 4000 снимки за да гласувам за 50 от тях
Но щтом не трябва контрол някакав тогава да не ревеме, че се качват снимки на ку4ета и лисици
с искочили очи и вьтрешности
За мен темата е закрита

Редактирано от автора , 08.08.2009 14:36:19

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола