Популярни снимки за

Всички снимки
Здравейте,аз съм начинаещ и снимам с дигитален фотоапарат.Исках да ви помоля за съвет как да снимам диви животни,защото се записах за конкурса на Нешънъл Джиографик кидц.Благодаря предварително!
Простете не дигитален а цифров фотоапарат
Класика...
Общо взето - намираш където има диви животни (извън зоопарка, разбира се) и снимаш, с каквото имаш...
а трябва ли да се екипирам с дрехи с които да се сливам с околната среда
а трябва ли да се екипирам с дрехи с които да се сливам с околната среда
Желателно е - дрехи, обувки, раница, фенер, шапка - всичко камуфлажно според местността, където ще снимаш - ако е скалисто е неуместно да си в зелен камуфлаж...
ще може ли да ми пратиш линк за да видя екипировката горе-долу какво представлява
Като ловната екипировка.
В общи линии, най-добре е да научиш навиците им за конкретната местност - къде пият вода, къде има хубава паша -там ще се навъртат тревопасните. Влез в някой ловен форум и чети или попитай хора от местната ловна дружинка. Ако познаваш ловци, ходи с тях няколко пъти. Ако си сам, правиш си пусия и ги чакаш да дойдат. Едва ли ще успееш с търсене - чуват те много рано и изчезват. В общи линии не очаквай нищо от конкурса - все пак си начинаещ, а снимането на диви животни е сериозно и скъпо занимание. Все пак - успех! Никой не знае кога ще му се усмихне фотографската слука.

Редактирано от автора , 26.08.2009 20:33:57

а какъв е дигитално-цифровия апарат... щото ако е турбозум 24х сапунерка ще те чака неприятна гледкакато се върнеш... няма да ги харесат в НГ
Аз мисля, че е добре да отидеш дори и в зоологическата градина да поснимаш. Разбира се, не за да ги изпращаш в конкурса, а за да придобиеш представа (и усещане) как се снима животно. След което вече можеш да изпълниш това което ти казват колегите по-горе. Успех в конкурса!

P.S. Мисля, че в този конкурс има и категория "Пейзаж"... Защо не опиташ там също?
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола