Популярни снимки за

Всички снимки

Защо не коментирам негативно?

Държа да споделя с останалите, че се чувствам странно и не само това, ами и глупаво, че когато имам критика или фотото не ми харесва вече не изказвам мнението си и продължавам да разглеждам нататък, където пиша коментари само ако фотографията ми хареса и ме впечатли с нещо положително.
Когато съм писала критика винаги съм се обосновавала , но тези ми коментари се трият.
Тук има много фотографи достойни за уважение, но кажете ми има ли смисъл от всичките тези коментари, ако ги няма и тези с градивната критика. Вярно е че всеки има различно мнение, но ако открито казваме на лошите фотографии, че са такива мисля, че това ще е стимул за авторите да стават по-добри и да качват все по-добри неща. От друга страна не бихме изглеждали като маса народ без мнение и без критерии както изглеждаме в момента.
Бих искала да разбера вашето мнение по този въпрос. Не оспорвам правилата на сайта, които дават правото да трием коментари. Въпрос на личен избор е възползването от тях. Чисто човешки искам да зная дали само аз се чувствам глупаво от гледна точка на коментирането в сайта.
Да влезеш в ролята на критик е отговорна работа. Изисква време,което може би повечето потребители нямат, а и рискуваш да създадеш лошо впечатление от рода на “гледай го пък този,какво се прави на разбирач…” Възможно е някои да се обиди и да се влезе в едни такива безкрайни полемики кой е по-умен или пък кои как пише и до колко разбира от родна реч,както не веднъж вече се е случвало. Вероятно повечето хора тук вече са имали този опит и са открили,че е по-лесно да поощрят това което харесват,и да се влеят в невероятният поток на усмивките,положителните и удивителните знаци,отколкото да се случи нещо от гореспоменатото. Така си мисля аз. Аз лично,нямам нищо против нито едното,нито другото. Критика в рамките на добрия тон,споделяне,че някои е харесал или просто се е усмихнал под снимката ми,всички са добре дошли
Всеки обича да бъде хвален и харесван - без изключение. Критиката се цени истински само в безкористно приятелските среди. Иначе се възприема като завист към автора, целенасочено оплюване или подценяване на идеите му и възможностите му за реализацията им. Реалността е в съвсем друго измерение и реалната самооценка е най-доброто постижение на всеки автор. Критиката е най-лесното, но и най-отговорното действие, защото трябва да можеш да я подкрепиш с реални факти и логични съждения. В масовия потребител нуждата от критика клони към нула. Затова се радвайте на споделеното преживяване и любимото хоби и
.. Аз уваЖавам и двете - от критиката предимно се учи най -вече , другото си е 'подсладители' за 'диабетици' - до време е , после ако имаш шанса да 'оздравееш ' - ти идва бактън от похвали за щяло и нещяло . Всеки ден ШоколаД на 'корем'- това не е живот . Не е до разбирането от фотография , а е до личното и междуличностното уважение . И ще си критикувам , когато ми се критикува , защото го считам за част от живото-стоенето , а вие Колеги , не ми се ' вързвайте ' и си гледайте айляка и рахата , защото не сте зависими от нa Некой си 'Бай- Х.(икс)' моментното становище .. Аз чакам - не ме щадете - критикувайте , но не забравяйте и чат-пат некоя орална 'ласка' , да не зема да се комплекСИРАМ на стари години , ДаГе !!
Аз си правя експеримент - от известно време качвам с изключена опция за гласуване и от днес с следния следния текст в първото поле за коментари:
--------------------------------------
"Но пък ако искате да оставите конструктивен коментар, а ви мързи да пишете, можете да копирате следния текст, като оставите само валидните опции:
Харесва ми: идеята/сюжета; цветовете/ЧБ; композицията; експозицията
Не­ ми харесва: идеята/сюжета; цветовете/ЧБ; композицията; експозицията; фокуса липсва; Кой въобще ти пъхна фотоапарат в ръцете????"
--------------------------------------
Но ми е трудно всеки път да го копирам. Вероятно не е сложно да се наслагат чек боксчета и радио бутони и всеки, който иска да направи бърз коментар да го стори с 2-3 клика примерно
Значи казвате хич да не ми пука
Радвам се все пак, че прочетох ваши мнения по въпроса и благодаря, че уважихте темата.
Обаче не е лесно да си трае, човек
bass, човече, ето ти една че се сетих за кетчупа и си нямах работа та погледнах как си го ползвал на следващото фото Нищо не казвам...НИЩО...
Радвам се не само на добри фотографии, но и на хора с добро чувство за хумор

Е, малко ме е яд, че не чета критики по-често, защото и аз се уча от тях независимо под чия фотография са, но ще го преживея
Каква "файда" има човек да отправя критика, като в 9 от 10 от случаите, авторите се засягат, приемат го като лична нападка и започват да леят многобройните бисери от тъмната половина на речника си?!
.

Редактирано от автора , 02.10.2009 01:34:41

"Кой въобще ти пъхна фотоапарат в ръцете????"
Fun!
Има два вида критика:
-едната е от рода на "А бе тъпанар, така ли се снима бе!..."
-и другата "Тук осветлението е лошо, там повече въздух трябва..."
Първата съм е получавал от един друг фото-сайт от самозвани прота, а втората е много ценна, но за съжаление е много рядко явление.
Под снимките трябва да се пише задължително
БРАВО !!!
ДА!!!
ХАРЕСА МИ
ХУБАВА Е
УНИКАЛНА
ПРЕКРАСНА
СТРАХОТНА
ДОБЪР ЗАМИСЪЛ
ХУБАВ ПОГЛЕД
ИМА НАСТРОЕНИЕ
+++
И още знайни и незнайни комплименти
Тези неща се пишат от хора които пишат под всяка снимка , за да ги забележат колко са добри и да им се вдига рейтинга и на тях
Да не забравяме приятелските кръгове , така , че туй го забравете с градивната критика , преди години тук ядях банове на споразия , за това , че критикувах некадърниците , които са собственици на скъпа фототехника , с престижни професии като медици , зъболекари , бизнесмени разни и тн .
Казано е като си купиш скъп фотоапарат ,само ставаш собственик , а не фотограф
.....с престижни професии като медици , зъболекари , бизнесмени разни ....

Е, пак е своего рода ъпгрейд някакъв, преди престижните професии бяха митничар, барман, бензинаджия, дисководещ, тираджия - определено се развиваме
Прочетох вашите мнения и стигнах до някои заключения.
Файда от критика има и то голяма!
Който смята така ще я потърси!
Който смята така ще я даде!
Всеки реален свят е придружен от илюзии. Да оставим тогава някои да тънат в илюзията, че правят не снимки, а фотографии.
Благодаря на всички взели отношение по темата
Пак приятелски кръгове,пак за "бравото,харесва ми и т.н........" едва ли не световна конспирация.....абе хора гледайте си кефа бе стига сте се правили на обидени Като изключите комповете живота продължава и без тези неща нали само дето имам чувството че много от вас и тогава затова мислят.Така е тук, така е и по другите подобни сайтове,така е и по форумите,така е и в живота и винаги ще е така,просто така ни е създала природата.Винаги ще има недоволни а пък ни е и заложено на нас българите в генчето да сме вечно недоволни и все някой друг да ни е виновен!!!
Колкото до критиката мисля че се броят на пръсти хората в сайта които могат наистина да направят качествена критика на някой кадър но едва ли им е до това иначе "разбирачи" като мене и като вас бол. И не си мислете че чрез градивната критика ще се научиме по-добре да снимате,е може и мааалко да ни помогне такава но има книги,курсове и най-вече мислене трябва при самото снимане и мноого практика

п.п.
Някой води ли статистика колко подобни теми се пускат на година ??

Редактирано от автора , 01.10.2009 22:06:24

.

Редактирано от автора , 02.10.2009 01:35:00

Направих си труда да погледна в галерия "Искам критика!" Има хора, които наистина искат да постигнат нещо повече. Доста PRO са дали мнение. Който не търпи критика /ако е обоснована, а не заяждане/...си е за негова сметка.
.

Редактирано от автора , 02.10.2009 01:35:18

DareDevil лично аз точно това правя,гледам си кефа,"чеша си крастата" дето се казва със снимане,един ден ако реша да си изкарвам хляба с фотография може и доста да помисля по въпроса
Нали се сещаш,че няма как всички да имаме еднакви потребности и вкусове!?
pavlina_vd и във цитирания от теб фото-култ е същото но понеже гласуванията не са анонимни та затова и коментарите са по-малко,и там го има "Браво"-то както и харесва ми и т.н.....
За да ви стане по-леко на душиците просто или се примирете или не си го слагайте на сърце чак толкова много,няма как 24000+ потребителя да се съобразят с няколко човека
.

Редактирано от автора , 02.10.2009 01:35:32

Ей сега почвам да ги броя

Редактирано от автора , 02.10.2009 04:22:07

.. ами да , Всички сте прави ,.. всички СМЕ си прави - всеки трябва да се чувства удобно и да се кефи според възможностите си - Тук е ТАКА .. но не требе да се пропуска факта, че Една наистина хубава и 'валидна' снимка 'възкръсва' , Оживява и Умира многократно ,но .. Безспирно , докато друга такава, в която липсват ' магическите Компоненти', си е 'еднодневка' и загива Навеки .. това е положението - не зависи от плюсове , удивителни , охкане, ахкане , тоя сайт, онзи сайт , каква кола караш , с коя
си 'легаш' с Никон ли си .. в нагон ли си .. от Лом ли си..
нещо за деклариране ??? споко .. матрици има за стотици !
браво Гафе
...в нагон ли си ..

дай боже всеки му

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола