Популярни снимки за

Всички снимки
Имам Nikon D60q,но ми се искаше да снимам с D90.Взех го под наем и снимах с него.Но нямаше диск със софтуеър за сваляне на снимките.Сложих картата в D60 и ги свалих в компа със Nikon Transfer-а който ми е за D60.Но като искам да ги конвертирам в jpeg ми дава грешка.Има ли някой представа как да го направя и дали изобщо може.Помогнете!!! За съжаление и с фотошопа не мога да отворя raw формат,пак незнайно защо??
На сайта на Никон трябва да има елементарен и свободен приложен софтуер за отваряне на този тип raw - От апарата не можеше ли да ги копираш само с файл организатора на Windows, без да ползваш този Nikon Transfer дето не знам дали модифицира още нещо при разтоварването.
Mи честно казано мисля че не е проблема в свалянето а в самото конвертиране.Защото аз дефакто ги свалих,ама не мога да ги направя в jpeg.
Capture NX2 ти решава проблема. Виж къде го сийдват ;)
и с Capture NX2 не става,вчера взех демо версията където е за 30 дни и не иска да ми отвори нищо,направо ше получа инфаркт,незнам какво става изтеглих последната версия за camera raw във фотошоп и пак не.Дали някога ще мога с нещо да ги конвертирам....незнам.
ето да видите една от снимките
http://4storing.com/y3a0mr/43edce174470035d63502d03bdda329b.html

искам и да покажа какво ми се появява като се опитам да ги отворя с Capture NX,въобще не се вижда както другата снимка,която е jpeg

http://4storing.com/oyeen1/e90e9d81f5b0feb20e34e06b328f47e5.html

http://4storing.com/xor532/d97b4c7945755a50824681e6e72d8d58.html
NEF-а ти се отваря без проблем от Adobe Camera RAW 4.6 и Adobe DNG Converter (поселедния е безплатен и можеш свободно да си го свалиш от сайта на Adobe)
kogato instalirash Captute NX te pita kakvi failove da otveria triabva dopalnitelno da markirash jpg i tif inache shte ti otvaria samo nef
e аз точно това искам,да ми отвори nef ама не става
благодаря на всички за помоща,успях да ги отворя най-накрая с фотошоп
hhhh
защо при допустими размери 950/713 снимките ми се отхвърлят и трябва да прилагам Images Resizer4CoolPics пак със същите размери и този път снимките ги приемат и те стават с по-лошо качество.Много моля някой да ми отговори.
350KB
благодаря,Plam,но нали в Photoshop ,Image Size има ширина д-на само, къде се отбелязва 350КB?
File - Save for Web... - и кликваш на малкото триъгълниче заградено в кръгче над "Optimized" - горе в дясно - избираш "Optimize to File Size" - "350"

Редактирано от автора , 30.11.2009 14:49:08

горе в дясно имам мъничко триъгълниче като кликна на него отваря се прозорче има Optimize to file size и като кликна на него не се променят раз мерите. Долу в ляво са показани реалните размери освен аз да си ги променя но не е гаранция че няма да ми ги отхвърлят .Извини ме за безпокойството и много ти благодаря.
Да стана аз написах размерите и после на едно друго прозорче ,което се отвори пише 32 прибавих 0 save и готово.Приета ми е снимката.Сигурно това си искал да ми кажеш.Да си жив и здрав и много много ти благодаря,че се отзова на молбата ми.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола