Популярни снимки за

Всички снимки

Захвърлям DSLR-a, времето му отмина :)

Радвам се, че механиката отива отново в историята :)
Това, за което си бъбрехме с Чани и Mr_G е на път да се сбъдне. DSLR-ите отиват в тъмните мазета и скоро ще бъдат спомен само за блондинки и комплексари.
Засега не смятам да изхвърлям стария DSLR, голям зор видях да го настроя на режим "американска бабичка" и убедя жена ми, че това тежко, неодобно, механично чудовище може да снима. Подарявам и го :) С удоволствие следя как махалото се връща в полза на "сапунерките" но вече със сменяем обектив. Насладете се на тези бижута, мишки със сила на стада от слонове. Бъдещето е пред тях. Липсва им електронен визъор и 10-тина месеца за да си върнат пазара. Продавайте докато е време :)

YouTube - Olympus Pen E-P1 First Impression Video by Digital...
Източник: youtube.com

Редактирано от администратор , 10.10.2009 17:21:43

Olympus Pen E-P1 HD Video Sample [object]

[otitle]YouTube - Olympus Pen E-P1 HD Video Sample[/otitle][ovideo]http://www.youtube.com/watch?v=p_OCMId2o44[/ovideo][/object]
OLYMPUS / PEN E-P1 + ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm F4-5.6 on Fl...
Източник: farm4.static.flickr.com

Редактирано от автора , 10.10.2009 16:51:57

Olympus E-P1 100% Cropped Sample Photos - Masterchong.com: P...
Източник: farm3.static.flickr.com

Източник: farm3.static.flickr.com

Титанично !

Сега като отмине времето на DSLR ще почнат да се продават залежалите D3x на половин цена....

Продавайте докато не е станало прекалено късно, вече всички комплексари и блондинки имат DLSR...
Знаех си аз, че си момче с усет към бизнеса Вервайте ми хора, продавайте докато е време
...ще ставаме една партия начи ...един вид братчеди
Видяхме ги, изпробвахме ги... И решихме да продължим да снимаме с огледално-рефлексните .

http://www.photosynthesis.bg/?news=150

Редактирано от автора , 11.10.2009 08:41:43

DareDevil, май Камен разнасяше нещо подобно. Камене, сподели впечатления ако не бъркам макар моментното състояние да не е важно защото няма да продължи дълго производството на механика с куп огледала, запрашаване, неоправдано големи размери и тегло и т.н., като всичко може да се реши с бързи процесор и електронен затвор и перфектен цветен визьор.
"Истински" сравнения ще можем да правим, когато на пазара се включат Canon, Nikon и SONY
Panasonic Lumix DMC-GF1

YouTube - Panasonic Lumix DMC-GF1
&feature=fvst

YouTube - Panasonic Lumix DMC-GF1 HD video sample 1
NX - серията на Самсунг

Редактирано от автора , 11.10.2009 21:33:38

И от "сапунерки" няма нужда .

Оборудван ли съм достатъчно ? И за како ли съм ги помъкнал тия, големите, като и с джиесемa стават страхотни снимки (от фотопленера "С "Олимпус" в Малката Виена" на "Фотосинтезис).
Panasonic-a си има и предимства, и недостатъци - и то говоря като концепция, а не за конкретния апарат. Основния недостатък в някои ситуации е точно липсата на оптично гледане през визьора. В други ситуации пък е незаменим - именно защото е малък, лек (е, в някои ситуации това си е недостатък де), ненабиващ се на очи и - най-важното - по-тих (е не е съвсем тих, щото все пак затвора си е нормален, а не електронен). Едно основно предимство на Микро 4/3-те е доста по-близката равнина на монтажа на обектива, което дава възможност да се изработят преходници за кажи-речи всички други системи обективи (а и такива вече има).

С две думи - не мога да кажа твърдо "за" едните или другите. По-скоро и едните, и другите.
Имаш ли нещо снимано с Panasonic-a в профила си?
Ха ха ,сапунчестите фотоапарати кат не могат да стигнат ДСЛР ите на Никон и Канон ,си правят дамски фотоапаратчета с малки матрички със сменяема оптика
Кой от тез гиганти ще спе производството на дслр , та нали ще им секне продажбата на обективи
Това ми напомня 1 виц:
Отива някой си в книжарница и казва:
- Търся книгата "60 годишният полов атлет".
- Фантастиката е на другия щанд - му отговорила продавачката.
Никога няма да си захвърла DSLR-a по никакъв начин.Странно защо ли не познавам нито една блондинка с ДСЛР
На мен лично, от една страна ще ми липсва размазването на снимката на ниска скорост от подскачането на огледалото, а от друга пък съм суетен и искам да имам огледало под ръка :)
Страхотно! Видях рекламата в магазин на Кодак!
Ku4etata si laiat,kervanat si varvi . . .
Когато преди 6 години описвах .... ТОЗИ тип апарат в подобен сайт (бях пуснал тема) и се питах, защо ли не го правят, доста се смееха великодушно ! (за съжаление архива им е анархия, а и аз вече нямам отдавна регистрация за да ровя темата)
Апарата нито е нещо ново, нито революционно... а нещо много близко до акъла ...на всеки !
Не видях да е споменато главното предимство на тази система, а именно ...съкратената работна отсечка (при SLR тя е изкуствено удължена заради място за хода на огледалото, и това води до промяна в опт.конструкция на обективите и обременяването на всички широки стъкла и къси вариота с...повече лещи, което рефлектира върху цената и качеството, а и размера негативно). Именно заради това Leica цял век не отстъпи от тази система, и я разви до съвършенство! Тогава снимах точно с дигитална такава, но за жалост нямаше сменни стъкла. Нищо не пречеше да ги има....НИЩО, както и матрицата да е по-голяма ! Следващият ми апарат беше (и двата още са ми на разположение и в работа) Sony R1 - също подобна машинка, с къса раб.отсечка, тих бездвижен ел.затвор и голяма матрица. Той нямаше и няма още наследник! защо !? Ами не е рентабилно за пройзводителите да продават един ...много завършен продукт - трябват ъпгрейти
Именно поради тази причина и фирма малко периферна на основните течения в пазара пуска такава машинка....и тя няма много бързо да се наложи Глобалният пазар се дирижира от ...мафия, от монопол, от концерни ...кой както иска да си го нарича Важни са печалбите, а не разумните и практични системи - техните лицензии вероятно се откупуват, за да предремят в сейфовете 5-6 години, докато се отръска потребителят с 1000Д, 1001Д....1100Д и т.н.
Разбира се, в тяхно оправдание трябва да отчетем все пак увеличаването на процесорната мощ,бързината и развитието на LCD визьорите, което прави възможна една такава система, за да работи достатъчно бързо като SLR при всякакви условия.
Аз все още в цифровата фотография за широк ъгъл използвам Sony R1, защото е ненадминат по качество поради горните причини, пред всичките ми D-SLR и (Canon,Pentax,Sony-A) и по-точно късите стъкла за тях. И въпросът тук не е само до фирма (Цайс,лайка), а е до принципна схема, обективно по-добра при определени обстоятелства !!!
Една вметка - в зората на цифровата ф-я Никон направи една с-ма, е-филм - помни ли някой ! Ако тя беше развита в практиката, нямаше да има въобще нужда от .....дигитални апарати
(самоубииствено обаче за бизнеса - и тя изчезна....кой я купи и скри - загадка) Аз лично чакам това време, когато отново някои ще я ....продава този път на пазара ... и просто ще си купя още една ... касета за Мамията, или гръб за Канон Ф1-то...и готово (да вече има и такова , има за Мамия,...но е 35 000 сега, )
Все пак матрицата е само един вид ...носител - нищо повече !!! Много хора въобще не мислят за това
Дотук бях много позитивен за "новата" с-ма, я да обърна плочата малко
В 7-ми клас се учи един закон за импулса. Накратко ...отношението му в случая Ако аз мога да снимам безукорно ясно на 1/8 sec с 50 мм. обектив примерно, и апарат с голяма маса...то със сигурнос "ще ми мърда кадъра" когато хвана "сапунер" със същият обектив мм. и скорост ! Защо ...обяснява го този закон !
Когато всички снимаха с SLR, и любители и професионалисти...познавача можеше да направи разлика по едно приспособление - мотор с батериен гриб отдолу. Той се ползваше не само за бърз транспорт, но и за утежняване на тялото на апарата, което води до по-голяма стабилност в ръката при снимане !!!
Теглото на апарата сега не е решително важното нещо ....при няколко тупуза обектива в чантата и без това Един много малък апарат ....се чуства некомфортно...когато му закачиш про-дълъг обектив, например като вържа 70-210/2,8 на Canon 350D. Който го е правил ...знае за какво говоря.(подобно на трабант....с 15 цола гуми)
Другото нещо е, че при дълги стъкла >50 мм. при лайка формата, късата работна отсечка вече не играе роля - еднаква е за всички. Освен това при високи скорости на затвора....трептенията от огледалото и в най-евтините машини са без някакво значение - те не са по време на кадъра, пренебрежими са!
Не трябва да се забравя и факта, че кристално ясният оптичен визьор ...няма равен на себе си, и е от огромно значение за много вида ситуации. Това, което е опт. визьор на апаратчета от типа любителски ДСЛР е просто една пародия - поглео от люка на МТЛБ , в сравнение с визьора на произволен професионален СЛР. Дори един Киев-88 призма, да погледне някой - той поне е по-масов и евтин, и се намира. и тогава ще разбере....че АФ и мн.други неща никак не е от такова значение, ако може да гледа светла и ясна картина !
За съжаление както казах ...монополи движат пазара и си правят каквото искат с "общественото" мнение ...и тук не изкл. да скочат сега разни "разбирачи" с по един-два любителски ДСЛР-а фотографски стаж
В заключение искам да кажа, че този визьор отгоре на апаратчето....е добра измислица, ама търговска ! Да има още какво да се купува и развива Страшно не се връзва с дизайна, ще се откачи при 5-тото бързо прибиране в чантата. Освен това няма и ....дизайн ръкохватка в дясната си част - нещо наложено при добрите апарати още от филма ! Как ще го държиш....изчакваш...стабилно, а и снимаш ?
Да допълня:
Този визьор отгоре е като фаровете на Ретро-автомобил....дизайна ги подчертава, изнася напред и отгоре....да се виждат, че ги има. на едно аеродинамично Ламборджини фаровете са малки, вписват се във формата, прибрани са и се отварят само когато ...трябва.
Изобщо в съвременната фотографска продукция промишлениците и рекламата им си казва преди всичко тежката дума, и тя дирижира кога, кое ....а не чистата практичност и функционалност на изделието.
прави се така....че да има мнооого серии, много ъпгрейти...и когато се достигне до истината....тя вече да е морално остаряла от коренно различна система
(нещо подобно на пройзводството на герой....или светци. Те стават такива, когато са вече....мъртви. Иначе биха заплашили и сега съществуващата система....и тези, който се кланят и им слагат венци. за пример ...да си представи някой, ако беше жив дякона, или Христос...кому щеше да е трън в очите)

Редактирано от автора , 04.11.2009 21:16:48

ave ima6e edin pi4 - nsirakov e sq go tarsih da wida dali nema ne6to novo-oba4e go nema kwo se slu4i
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола