Популярни снимки за

Всички снимки

Недооценени снимки.

Хаиде в тази тема да пускаме линкове на снимки които смятате че са недостатъчно оценени. Но нека да не са ваши собственни снимки, а снимки на други автори.

Редактирано от администратор , 22.12.2009 21:07:49

В конкурса "Туризъм и пътувания 2009":

http://4coolpics.com/gallery_photo/96/354040.html

Не точно това имах в предвид но оценявам хумора
Да де, ама това с недооценените снимки ще има интерес само, ако всеки показва неговите си - тогава ще се напълни темата

Виж, ако направиш темата "надценени снимки", където всеки да показва чуждите - може и да се напълни
Преди около месец и половина-два имаше такава тема(аз лично предложих поне два -според мен-недооценени кадъра),но темата е"изчезнала" или поне аз не успях сега да я намеря.
Че то има ли оценена !??
Изобщо дали остана ... хубава за оценяване !? (до това води недооценяването)
Виж, надценени бол.
И много е вероятно някой да влезе и да ти каже, как проблемът е в твоят ТВ, как нищо не виждаш и т.н.
Отдавна номера е не да снимаш ... с виждане, и не да виждаш, а да се навеждаш.
Ако се огледаш ще видиш, че този проблем пращи в момента по всички БГ форуми Винаги е било така. Другаде е и по-лошо Може ти скочи шурата от любимец да ти обясни колко си faq, и защо са оценени други Но така трябва да е, за да може всеки да си стои в блатото, и да му е удобно там
Проблемът е генерален, световен ...Да не ти пука Свързан е с развитието на мрежата. В момента са насъбрани и се събират тонове шарения ...тонове. И най-добронамереният зрител не може да ги обходи и прецеди. И най-добронамереният критик или професионалист не може да види всичко в тая плява. А снимачи вече бол, разбирачи или просто зяпачи - неее.
Отговора ми е честен....и вероятно не ти харесва. Не ми харесва и на мен, ама е така Именно заради това от години не почти не гледам галерии по фотосайтовете. Не виждам рецепта за това явление. Ще ми се да е иначе, ама не е. Задоволявам естетически нужди и търсения на все по-малко оставащи места. Всичко е потопено в тоталната глобалистично-прагматична чалга. Аз лично съм оставил жабоците да се пляскат в нея щастливо, и засега участвам с по-сериозни намерения или снимки само в изложби, конкурси или подобни места, където организаторът има най-голям интерес от това, да не се лансират боклуци. За да бъда по-ясен - където акцента не е поставен върху рейтинг, точки, класоразделяне, надпредвара....а е гилотинен, този процес не се вижда. Дават се снимките, и се оценяват на тъмно от ....професионалисти или не без значение - доказано е, че хората са достатъчно разбиращи и обективни, когато нямат пряка зайнтересованост и ни най-малка далавера от вида на избора си (но въпреки това са избрани, призвани...или просто длъжни да го направят)

Редактирано от автора , 12.11.2009 12:54:34

Mobby_Dick
Времето ще отсее стойностните неща. Приеми, че архивираме всекидневието и след време ще сме в полза и аз не знам на кого
...

Редактирано от автора , 15.12.2009 12:29:43

admin
кефи ме откровението ти. Оптимист си, пази всичко...и ако дойде такова време, а дано. Аз съм песимист за това, защото нещата не отиват на по-добре по света ;)
Според мен най-големият капитал е да запазиш младите хора, още неуверени в себе си...но талантливи. Още неопитни, и затова съмняващи се в собствената си естетика и възможности и лесно ставащи жертва на по-обиграните "печелбари", които примерно ще им викнат: "Щом снимката ти не е оценена тук и там, значи проблема е в твоят ТВ"
Единственото възможно решение което знам и съм казвал многократно е анонимното гласуване ... но също знам, че никой не смее да го прилага поради опасения от загуба на посещаемостта - негово величество зрителят. Да, такъв риск реално съществува ...но кой ли лек не изисква риск ! Още повече този сайт сначале е направен за забавления с фотографията а не за супер сериозно отношение, та в това отношение търсим малко под вола теле. (но темата ми е болна от години където и да я срещна ...и не мога да я подмина)
"admin - Времето ще отсее стойностните неща."
Да, разбира се, че ще ги отсее (ако въобще някой след време ни погледне, обърне се назад)
Той ще има правилен избор и ще отсее хубавото само защото ще бъде безпристрастен. Няма да има интерес да цъкне на Пешо, за да му върне Пешо услугата, защото е терикат и е видял в Пешо лесен продавач на душата си...Няма да има интерес да се бой, че Пешо ще го изкара некадърник и всички ще му повярват, защото има приятели и е рейтинг М-е. Зрителят след време ще гледа (ако въобще има време да си направи труда) абсолютно безпристрастно ... и лесно ще съзре истинското между многото боклук ... лесно ще види всичките игрички на дребно, всичките тези безполезни боричкания и терикатлъци...и не защото е по-умен, а защото ще гледа безпристрастно, върху анонимни за него натури...а безпристрастният поглед дава прозрението за истината, и удовлетворение от нея!
Уви ... това никак няма да помогне на Мими например, което е момиче с талант, които е пропиляла... защото не го е развила ...защото не е намерила съмишленици и приятели, а е започнала да прави чалга, за да ги има...и е пропиляла нещастно живота си затъвайки от ден на ден в лъжи, пред другите и пред себе си.

Към автора.
Струва ми се , че по-правилно е да употребяваме понятието невидяни снимки.
Ако изключим личното удовлетворение,его и т.н. оценката в така организирани www (рейтинг, точки ...незнам точно как е тук) е свързана с показването на снимката пред >/< -броя лица. т.е. твоята/моята визия в момента...зависи от визията на (х+z+n). На мен ще ми се предложи да видя това, което са избрали за мен (х+z+n)- под формата на снимка на деня, топ еди кво си, или напред в галерия еди-коя си ...а кой гледа назад!? От снимкооборота за деня. (х+z+n). заедно имат ресурса да следят и контролират течението (като качество - визия, естетика), а само х, или z,или n или ти ...поотделно - НЕ. (х+z+n) са средностатистическият щракач/гледач със средностатистическият си критерии или естетика - понятия който в нова за него сфера са неясни и за самият него, поради което е неуверен и податлив на внушения (каквито не липсват). Поради малката стойност на неговият глас той не смята, че върши и кой знае какъв грях, като го и продава при наличие на купувач (или просто връщач на жеста) Лесно е да се види чисто математически това уравнение как може да се променя, какво легитимира и какво изхвърля. Лесно е да се види и до какво може да доведе, и го прави. (х+z+n) - се превръща в синдикат, чието самоосъзнато значение се удвоява на квадрат, и така изчезват и зачатъците на собствена естетика, търсения или амбиция към трудното... Има по-удобна математика как да сме начело, от това да се трудиш, потиш...неразбрано. Всеки от нас я знае...но малко говорят за това...защото не е прагматично! Така от уравнението изчезват и тези величини, чиито стойност се превръща в ...пренебрежима за крайният резултат - не влизат в дефинираното множество на задоволителните отговори на задачата Така се получават видяни или невидени снимки....но не и неоценени ! Гласът на всеки, или липсата на такъв е продукт на собственият му багаж - експертен или естетически, пресметнат или откровено даден.
Една снимка може да има само 2 гласа от 5-има видели я ...но да са истински !!...по-истински от друга с 500 гласа и 100 истински между тях ... защото просто не е показана на 500 човека, а това го правят (х+z+n) - активните форумци

Редактирано от автора , 12.11.2009 14:52:01

http://4coolpics.com/show.php?gal=4&id=352188
хаиде една от мен :)

Редактирано от автора , 12.11.2009 19:07:11

пусната преди седмица , 92 виждания , 13 гласа, 32 PRO гласа .
Това е едно чудесно съотношение, нормално за мн.добра снимка (1/3 отношение от виделите я). Просто куца само гледаемостта (92-ма видели я за седмица)
Нормално сега в света е и пред шедьовър ...по-малко от 1/10 да се възхитят

Аз ... такова отношение тук не съм постигал ...поне бегъл поглед година назад , освен в случайти, когато админ. ми е слагал снимката като снимка на деня (няколко пъти)
Та не се коси, приятел. Търси ако имаш времето смислените снимки в кюпа, и им се кефи, ако можеш, и ти е останал кеф за кефене
А каква всъщност е идеята на тази тема???
идеята е снимки които смятате че не са получили достатъчно добра оценка да ги дадете тук и евентуално да ги подбутнете...
Значи аз не съм я разбрал
Никога не подбутвам така ... поднесена ми снимка, дори да е очевидно неоценена и прекрасна идея!
Нарушава се естественият ход на "еко"системата. Тя трябва да може да се саморегулира и да произвежда сама каквото може и каквото отговаря на лика и !
Ако аз,ти,той ...който в този момент случайно сме тук, във форума (не в галерията) направим такава завера, ще подбутнем една, две, пет...снимки, и дори да сме добри оценители това ще го направим само за тях и само сега ! А утре !? Утре (x+y+z) постоянно гласуваща осъзната сила ще удвоят активността си, като реванш ....и какво ще ги балансира ? Какъв ще е ефекта от това ?
Смисълът, както аз го разбирам е да се научим да не се продаваме на дребно и да уважаваме и защитаваме собственото си мнение и индивидуалността си преди всичко от ... себе си
За преоценените снимки - вижте темата за категория ПРО
А иначе по темата - ето един кадър, който не е перфектен може би, но според мен заслужава повече гласове:
http://4coolpics.com/photo/ganiwu/351227.html
Лешнишки водопад - Снимка - 4CoolPics....
Източник: 4coolpics.com

И още:
http://4coolpics.com/show.php?id=354056
the beginning of the end - - 4CoolPics.com...

Редактирано от автора , 12.11.2009 22:28:12

http://4coolpics.com/photo/ArenA/167300.html

http://4coolpics.com/photo/ogimag/205444.html

http://4coolpics.com/photo/lemonade/296515.html
Лично аз много обичам тези кадри.
Поздрави за авторите им,ако все още се навъртат тъдява.

Редактирано от автора , 13.11.2009 00:06:51

Съгласен съм но ми е наистина любопитно да разгледам пропуснати снимки. Нищо не пречи да ги оценим също по съвест.
Ако наистина ви се занимава с тема за подценени снимки, докарайте нещата докрай.
ОТВОРЕТЕ ОТДЕЛНА ТЕМА, изберете си жури по предложения и оценка.
Аз ЩЕ ЗАСТОПОРЯ ТЕМАТА да не пропада. От тези снимки може да избираме алтернативна снимка на седмицата, на деня и т.н. Успех, подкрепям начинанието
Ако наистина ви се занимава с тема за подценени снимки, докарайте нещата докрай.
ОТВОРЕТЕ ОТДЕЛНА ТЕМА, изберете си жури по предложения и оценка.
Аз ЩЕ ЗАСТОПОРЯ ТЕМАТА да не пропада. От тези снимки може да избираме алтернативна снимка на седмицата, на деня и т.н. Успех, подкрепям начинанието

ДОКАТО СЕ ОРГАНИЗИРАТЕ ЗАСТОПОРЯВАМ ТАЗИ ТЕМА.

Добър избор Jordan. Браво!

Редактирано от администратор , 13.11.2009 07:39:19

Много хубави кадри!Браво!
ето един от типа кадри, които е крайно време да бъдат оценени по достойнство тук (нищо против пейзажите, ама.... ;)

... - - 4CoolPics.com...
Да, кадъра е страхотен, концептуален...кара те и да мислиш - такава фотография обичам аз. Не знам как се казва, аз бих го кръстил "Една конска сила". (защо не слагате и заглавията...те са част от снимката, и не само те) Разбира се, както е показан и идея си нямам дали е оценен или не, та става малко безмислено
Браво за предложението на администратора. Трябва нещо като се говори и има съгласие отгоре да се доведе до край
http://4coolpics.com/author_photo/4996/229857.html

Редактирано от автора , 13.11.2009 12:45:21

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола