Популярни снимки за

Всички снимки

Може ли някой да ми отговори

Пускам темата тук защото ползвателите на форума ми се струват по умерени.Напоследък забелязвам една тенденция във фотофорумите,когато някой новак във фотографията попита нещо което не знае,или иска някаква градивна критика вместоразбиране и нормален отговор среща сърказъм,подигравки и обидни изказвания.Та,някой може ли да ми даде адекватен отговор,на какво се дължи това,почти на сто прцента съм сигурен,че тоава не стари фотографи,а млади нахакани със скъпа апаратура.Това отношение учи ли се някъде,модерно ли е в момента и на каква база е.
1-RTFM
Човека пита "Купих си ХХХ апарат, как се сменява ISO-то"(примерно)
Кофти отговор? Е разбира се, защото 1-во има гугъл, а там има всичко; 2-ро-RTFM; 3-то - писано е на латиница; 4-то-написано е неграмотно; 5-то-въпроса е зададен неправилно...

Има и редица други примери.
Не се впрягай .....всяко чудо за три дни...и сто теми да отвориш все тая, който си е невъзпитан такъв ще си остане. Надали твоето възмущение ще му направи впечатление. Хорската проститя край няма, ако обръщаш внимание на всичко значи скоро ще си в лудницата.
ООО след 21 год. в Армията едва ли нещо подобно би ме вкарало в лудница.Но познавам много хора на изкуството и до един са тактични и в критика и в изказ.Има много други форуми където се държи на добрия тон и се отговаря даже и на глупави въпроси,и в никакъв случай не се толерира подобно отношение.Просто не мога да повярвам,че хора които правят някакво изкуство могат да се държат като гледачи на питбули.
Няма тъпи въпроси. Има въпроси, на които:
- знаем отговора ,
- не знаем отговора ,
- не ги разбираме .
Независимо дали знаем отговора, има въпроси, на които не бихме желали да дадем отговор (по една или друга причина ... ). А колко вида отговори има (на един и същи въпрос) ... не се наемам да изредя дори - въпрос на манталитет и възпитание най-вече (но и куп други неща оказват влияние).
Разни хора, разни идеали. Алеко Константинов добре го е написал:
"Ама ще речеш: безобразия се вършат; нека се вършат, теб какво ти е? Мълчи си, па си гледай кефа. Защото и да дрънкаш — все едно, няма да оправиш света. Не е ли тъй? Е защо тогава да дразниш и да се смразяваш със силните хора? Аз се чудя как ти досега не си разбрал тази филисофия! Ти видял ли си досега някого да прокопса с опозиция, а? И как не ти омръзна бре, синко, що чудо си изхабил... и за какво! За вятър..."

Няма значение дали е човек на изкуството или най-обикновен докер примерно, всичко е въпрос на възпитание и манталитет. Не се чуди на чуждото бездушие, защото бъди сигурен че твоето добро държание и доброта се възприема от тях като лицемерие. Когато един човек си е крив по природа каквото и да направиш...все тая, угода няма да има. Така че...дреме ти че някой се заяжда, нито ще е първия нито ще е последния. Весели празници!!!
След 21 години в армията си слабо казано институционализиран...
Форумите са за това - за питане и отговаряне.
Да не ти пука от накокошинени всезнаещи лаконици.
Докато тук се стремят да ти затворят устата ... там са отворили своята здраво Тази натрапчива лоялност често дразни и опустошава темите и настава суша и тишина.
Питай, каквото ти трябва а който не ти отговаря а иска да ти "затвори устата" го остави да се излага. Все някога ще преляе
Рядко пиша за във форумите,в повечето случаи използвам гугал.Но скоро в един друг форум,едно мисля девойче пусна една снимка за да попита дали се е получило,и получи само подигравки,та накрая то горкото се наложи да помоли админа да изтрие темата.Та за това ми е думата.Ето ви друг пример,вчера на алеята във Варна се заговорих с възрастен човек който си снимаше не мога да кажа с какъв апарат,минава покрай нас младеж с огромен апарат и презрително казва,"Я тоя каква антика извадил,и това ми било фотограф".

Редактирано от автора , 30.12.2009 09:38:10

О, това е нищо.
Тука в съседна на твоята тема,при аналогичен случай - питане за портретен апарат, и отговор от моя страна ... се беше явил един , дето ме предлагаше за....мозъчна дисекция. (а пък аз обикновено отговарям на въпроси за апарати с каквито сам имам и снимам, а в случая 2 броя дори)
Админа е бдителен, и е претрил предложението му ... и отговора ми , но тоя така си предлага без да го питат от години , а всъщност знаеш ли с какво снима , и колко е хрисим на други места ... всъщност
Гугъла е много по експедитивен , прав си.
Форумите са полето за изява на Mobby_Dick. Е, естествено само тези, от които още не е изгонен

И понеже не ми се спори със шляпорковци като Mobby_Dick - реч е дадена на всички, разум - на малко, аз само пускам вентилатора, а Mobby_Dick залива всичко с изпражнения.(там, където още му е позволено, т.е. тук)

Редактирано от автора , 30.12.2009 13:35:55

От собствените ти думи , а и поведение...излиза, че за твоя изява са форумите
Освен това по навлякоповедението ти (за чистотата не говоря) излиза, че ти се ...спори с Моби Дик.
Нали така ... като отидеш след малко с хрисимоподгъната опашка във ФФ , някой може да е видял че ти бозо ... си спорил със самият Моби Дик
Това ще те направи ЗНАЧИМ.
Всъщност форумИТЕ отдавна са превърнати в сборище на такива агресивно войнстващи виртуално комплексари като теб
А така, виж как хубаво вдигаш обороти
Дефекирай, че тук ти дават.

Не досаждай на админа, и той иска да празнува.

Весело посрещане на НГ Mobby_Dick, и днес се забавлявах с теб !
Е,каква стана тя,нагледен пример.Май ще продължа с гугала.
Точно
Имаш вече нагледен хронологичен пример-отговор.
Гугъла вече знае достатъчно и е защитен от напиращи за социализация злобари. (щях да ти предложа клубните секции на сайта, но се сетих, че напр. това същество вилнее и по тях, по всички марки апарати в същият навлек - стил и всичко е пресъхнало....) например... http://4coolpics.com/photo-forum/10/30453.html
Когато организма не се справи с тумора, става обратното....
Весело посрещане!

Редактирано от автора , 30.12.2009 19:54:37

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола