Популярни снимки за

Всички снимки

ПРОГРАМА ЗА ФОТОПЛЕНЕРИ 2010г. - предложения, обсъждане, организация.

ПРОГРАМА ЗА ФОТОПЛЕНЕРИ 2010г. - предложения, обсъждане, организация.

1. месец Януари, Копривщица 2010; Организатор spstefanov

2. месец Май, 2010г., хотел "Зенит" - Сатовча /Г.Делчев/; Организатор firefighter

3. 26.юни - 27.юни, Узана; Организатор: bachev

4. 4-12 Септември, ФОТОВАКАНЦИЯ 2010 http://www.photovacation.org/main_bg.html

Редактирано от администратор , 05.06.2010 13:55:53

ОФЕРТА от мен
месец Май ,хотел Зенит - Сатовча /Г.Делчев/
http://www.hotelzenit.com/

2 апартамента и 18 стаи - цени по ниски от обявените в сайта ,ще ги уточня впоследствие имам предварително съгласие от собственика на хотела ,
време - ако има интерес и дам заявка по рано може да изберем нещо в периода почивни дни : 1май-6май и около 24 май , ако ли не - в останалите петък, съботи и недели
програма - атрактивни и сравнително необходени за снимане фото турове в така наречения район на Чеч-а :
1.Сатовча-Слащен-Вълкосел-долината на Места
2.Сатовча - Долен
3.Сатовча -Доспат-Широка поляна ,
4.Сатовча - Лещен-Ковачевица
5.Сатовча -Рибново (ще се постарая за там да намеря местен водач или разрешение от местните управници)
Планирам и чеверме на открито в специално устроен къмпинг ,като опечем едно две от славещите се като твърде вкусни - порода местни агнета от село Фъргово
Венци напълно подкрепям идеята. Част от района ми е добре познат и е чудесно. Има и чудесни мостове за снимане в района.
Много хубав звучи този пленер
идеята с аганцето ми хареса вътре съм
firefighter:Страхотно,там сме!
И аз се включвам.

Прекалено е хубаво там и има много места които са толкова наблизо че изобщо няма да ни стигне времето да видим дори една част от тях.

През последните 2 години през месец-два ходя в Триград, Ягодина и района.

Рибново през Май -
В Рибново няма какво да се снима лятото. През Май може случайно все пак да е останала някоя сватба от зимата. След Април има много работа и хората отиват по полето и по гурбети и няма сватби.
Гелината - маската на булката - не се прави винаги на сватбите, но в повечето случаи я има. Докато аз бях, имаше 2 сватби. На едната имаше гелина. На другата освен че нямаше, съпруга на булката беше много религиозен и не пожела да снимаме на сватбата му. Все пак пусти улици с кучета и котки и някоя жена без работа със шалвари и забрадка може да видим. Аз като ходих взех юрган за подарък за младоженците, предварително ме чакаше кмета и т.н.
Не трябва разрешение а добро поведение и уважение към местните. Познавам се с кмета Авдиков и мога да помогна. Познавам и няколко човека в селото които ми бяха придружители като съм снимал там.
Мойто наблюдение е че поради смесените бракове почти изключително само вътре в селото, повечето хора имат генетично израждане. Момичетата имат пъпки, много криви зъби, лоша кожа и т.н.
Това може да е интересно за снимане за някой от групата но хората ги няма в селото по това време на годината. Сега кризата може да е оставила без работа някои от мъжете които ходят на гурбет в Европа като строители и да са в селото но едва ли стоят без работа по улиците гледайки към входа на селото дали не се задава група фотографи да ги снима.
Една интересна история:
Местен човек с който после се сприятелихме на масата в кръчмата вечерта, ме попита:
-Забелязал ли си че нашите момичета са ниски, дребни?
-Не-отвърнах му аз.
-Еми, това е защото стават много рано за работа в полето, не си доспиват, много тежка работа имат и затова не порастват.

Аз ще ходя като турист - на чист въздух, да се видя със съфорумци и т.н. Иначе ако снимам, ще ме я яд че и една стотна не съм успял да хвана от местата които са там.

Прекалено хубав ряйон на БГ избрахте. И 30 а не 3 дни няма да стигнат там за снимане.

Редактирано от автора , 15.01.2010 15:31:49

Приемате ли двама фотографи за пленера през месец май?
danvan, пленерите са открити - просто трябва да се запишете когато организатора на пленера обяви списъка и да му изпратите капаро в обявения срок
само дето не е ясно кога точно през май ще е ...
тази седмица уточнявам дати,цени и условия,забавянето бе поради неуточнена до момента лична заетост м. май
в Копривщица ще е интересно през август
няма ли някоя по близка дата , стана в годината по 3-4 пленера само
Последно пленер месец Май ,хотел Зенит - Сатовча /Г.Делчев/ ще има ли?
пленер месец Май ,хотел Зенит ще има - тридневен 30 април петък пристигане ,1 май събота и 2 май неделя отпътуване ,пускам отделна тема с програмата
Здравейте,
Извинете, че се намесвам, а току що се регистрирах, но това мероприятие за м.май - няма ли да е по-удобно в дните от 6-ти до 10-ти, когато са официални 4 почивни дни. Аз съм от Варна и един ден ми е само пътя до там.

Редактирано от автора , 13.03.2010 23:48:20

vessit естествено ,че е по добре но за съжаление тогава хотела е зает ,това е единствения хотел с ресторант в района и гостите от Сф ,както и местните жители още от началото на годината го запазват за чествания,абитуриентски и сватби ...можех да запазя хотела по отрано ,ала поемах риск ,защото от една страна лишавам собственика от сигурен ангажимент ,а от друга не мога да гарантирам предполагаемо запълване на хотела в най-търсените дати за отдих
за желаещите от Варна и Северна Бг наистина е далече ала може да се тръгне в четвъртък с едно преспиване в Сф,Пловдив,СтЗ и в петък рано сутринта към Сатовча
Някой иска ли да си спретнем един пленер в Узана към края на месеца :)
аз искам! :)
списък на желаещите:
1. JeNnNnY
2. bachev
3. kshivacheva
4. holandeca

Предлагам да е на 26.06 и 27.06
Всеки който желае и има възможност може да пристигне на 25.06 /петък/ за да направим една генерална репетиция за банкета
Списъка ще се актуализира всеки ден до 12.06.2010. и след това ще правим организация за настаняване :) . Габровци ако има, може да се включат в организацията :)

Редактирано от автора , 03.06.2010 18:46:44

И аз и holandeca искаме
aaa, to nqma pleneri
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола