Популярни снимки за

Всички снимки

Помощ за избор на обектив

Здравейте!
Реших да сменям китовия обектив на Никона(D5000) - този: http://magazin.photosynthesis.bg/offer/211403073001.html (AF-S DX VR Zoom-NIKKOR 18-55 mm 1:3,5-5,6G)
с някой от тези трите:
1.Sigma 18-50mm F/2.8-4.5 DC OS
2.Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC Macro
3.Sigma 18-125mm f/3.8-5.6 DC OS

SIGMA са и трите(имам 70-300 и съм много доволен).

Фаворити са ми 1 и 2,макар че ми се ще да са със стабилизация...Тествал съм ги - определено стабилизацията си казва думата.Цената също е от значение - около 600лв максимум.
Дайте мнение - ако имате наблюдения,впечатления или идея за някоя друга марка в този клас...
Благодаря предварително!
здр Белмондо,
аз също търсех и разглеждах обективи.....
В карайна сметка се спрях на един Tamron 70-300 micro със стабилизация и възможност за включване и изключване на microto!
Много добра цена някъде около 390, по спомен от Фотопавилион, ако не се лъжа!
Здравейте колеги,

Някой от вас ползвал ли е и друг път обективи Sigma или Tamron?
Искам да си сменям китовия обектив на моя Никон D3000, и съм се спряла на ето този - Обектив Sigma 55-200mm F4-5.6 DC HSM за Nikon, но тъй като нямам никакви впечатления, нито отзиви ще се радвам ако някой от вас сподели мнението си и ми даде препоръчки.
Искам обектив с по-голям zoom, тъй като моя китов с 18-55мм - крайно недостатъчно.
Също така бих приела препоръки и за шорокоъгълен.
За широкоъгълен ако нямаш много пари силно ти препоръчвам Тамрон 17-50/2.8 Това е уникален обектив за парите си. Аз го ползвам на канона (Предполагам няма да има разлика никонския вариант)
и съм много доволен от него. Не бих го заменил с никой от другите непрофесионални обективи. За дългофокусни обективи, нямам пряки наблюдения към другите марки. Пробвал съм Сигма 50-150. Автофокуса е толкова бавен че може да пиеш кафе преди да фокусира. 70-200 на тамрон не е лош, но автофокуса също не е много бърз. За портретни сигурно ще е добър. Накрая се спрях на 70-200/4Л. Изключително бърз фокус. Не съм запознат с никонския вариант до колко е добър но предполагам че е същия като канонския.
А сега видях цената че е до 600лв. Съвет от мен по добре събери още малко пари и си вземи нещо по добро отколкото да бързаш да взимаш обектив с наличните пари. Обектива е от най важните неща и не се сменя всеки ден така че съвета ми е да изчакаш ако нямаш възможност да си вземеш нещо прилично
Ей супер! Много благодаря за ценното инфо. И аз искам да си взема нещо съобразено цена/качество. И затова изчаквам, разпитвам и събирам мнения на хора, които са ползвали Ще го погледна в нета този Тамрон 17-50/2.8. Мисля, че дори не държа толкова на дълговокусни, колкото на широкоъгълен. Ако си намеря за не много парички ще взема и един твърд за портрети и си решавам проблема
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола