Популярни снимки за

Всички снимки

Приключи фото конкурса "Туризъм и пътувания 2009" . Изпращайте снимки за журиране и изложба КРАЕН­ СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ ДО 5.03.2010 г.!

Приключи гласуването за фото конкурса "Туризъм и пътувания 2009"

Фото конкурса се проведе с любезното съдействие на Магазини Фото Павилион http://www.photopavilion.com/?page=shop

и Хотелски комплекс "ЕЗЕРОТО" Костенец
http://www.ezeroto.com/

Награда на публиката Professional Universal tripod Giottos MT-9261 спечели Лъчезар Бошнаков - graal_74 със снимката july morning - Камен Бряг

Честито!

Съгласно­ регламента:
Жури ще определи ПОБЕДИТЕЛИТЕ И УЧАСТНИЦИТЕ във фото изложбата от 300-те фотографии с най-голям рейтинг след разглеждане на получените хартиени копия с размер 20х30см и производните му.

На практика това са ВСИЧКИ СНИМКИ ПОЛУЧИЛИ 30 И ПОВЕЧЕ ГЛАСА.

МОЛЯ АВТОРИТЕ НА СНИМКИ ПОЛУЧИЛИ 30 И ПОВЕЧЕ ГЛАСА ДА ИЗПРАТЯТ ХАРТИЕНИ КОПИЯ с размер 20/30 и производните му на АДРЕС:

гр.София 1373 п.к.92,

МОЛ­Я, СНИМКИТЕ, КОИТО ИЗПРАЩАТЕ ПО ПОЩАТА ДА БЪДАТ В ТВЪРДИ, НЕМАЧКАЕМИ ПЛИКОВЕ.

Тези с балончетата отвътре се мачкат много, трябва вътре в плика да сложите твърд картон.

КРАЕН­ СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ ДО 5.03.2010 г.!

Журито ще гледа САМО хартиени копия.

Редактирано от администратор , 08.03.2010 16:13:02

Аз имам 3 снимки в конурса. Две имат над 30 гласа. Една има само 15. Аз точно нея обаче си я харесвам много. Може ли да изпратя и нея?
Кирчо, аз даже предлагам да се журират тези под 30 точки-със сигурност там ще има по-качествени и стойностни кадри
Оле, абсолютно нищичко не разбирам! Какъв е тоя размер, какви производни, телефонът за какво е...
Явно съм по-зле отколкото предполагах.
И защо въобще е необходимо да се изпращат хартиени копия? Не може ли просто да се изберат участниците и победителите?
Не трябва особено усилие да разберете какво иска админа
Ако имаш класирана снимка(над 30 гласа)в конкурса,отпечатваш я на хартия в размер 20/30 см.Хартиените копия дават още един,различен,поглед върху фотографиите и след това участват в изложба.
Можеш да изпратиш снимката си по пощата,а телефонът е даден в случай,че си в София и искаш да я предадеш лично(на ръка).
Успех!
ОК, а производни на хартиено копие 20/30 какво ще рече???
Може би 40/60?
Аз съм давал 100см по дългата страна ама такава снимка седи странно сред другите.
Ок, така е!
И все пак:
Производни на хартиено копие 20/30 какво ще рече???
Питам сериозно, защото имам и аз две снимки, които трябва да изпратя. 20/30 - ок, ама какви производни ???
Сеймур, мислиш ли че е това? Въобще не ми става по-ясно, напротив по-НЕясно!!!
Копираш си снимките върху 20/30 и това е.
Предполагам,че админът има предвид,че и всички други размери над минимално определения 20/30 (например 30/40) са добре дошли,ако имате желание да ги покажете в подобен размер.
martinis,MerryGuardianAngel, цифровите фотоапарати обикновенно снимат в съотношение на страните на кадъра около 1,5:1 ( има и сапунерки и някои цифрови D-SLR 1,33:1), като при цифровите D-SLR имаш опция и за 3:2 съотношение което 3:2 е колкото е филмовия кадър при лайка формата (36 х 24мм кадър) и е направено като опция да си го избереш 3:2 ако искате цифровия фотоапарат да заснеме снимка със съотношение на страните на снимката същите както една снимка заснета със малоформатен филмов фотоапарат на филм.

Ако не изрежете с Фотошоп например част от снимката, а само я обработиш и я дадеш във Фотото за печат на 20 х 30см, тя ще пасне идеално в размера понеже 30 делено на 20 е 1,5.
Т.е. дългата страна е един път и половина пъти по-дълга от късата. И на фотоапарата кадъра от сензора дългата страна му е толкова по-дълга от късата.

Ако обаче кадъра ви е квадратен, да речем сте изрязали,(кропнали сте, както му викат), пак си го давате на печат но кадъра вече може да бъде например 20см по 20 см на хартия. Или 25 на 20см.
Или 30х30см.
Ами ако е панорама? Тогава какво правим? Кадъра може да го разпечатате 40см х 15см, например, или колкото ви е съотношеноето.

40/30 не е със същото съотношение както 30/20, а 45см/30см е, затова някои фота имат размер не 40/30 а 45/30 ако отидеш над размера 30 х 20
см.

Снимате си, обработвате си кадъра както решите според творческото си виждане, и носите файла във фотото. Само казвате - искам ей тая снимка(и), да ми я разпечатате поне 20см, или поне 30см по късата страна. Това е. Толкова е просто.
Ако кадъра ви е с някакво нестандартно съотношение, после може да изрежете белите полета в краищата или да ги оставите като рамка.

Помолете и за съвет кописта във Фотото. Ще ви предложат варианти, а така също и да ви изрежат с ножица белите полета или ако не изцяло, то поне да го подравнят по някакво правило за паспарту (по дългата страна може да е по-дебело полето отколкото по късата по същото правило за съотношението, както за самата снимка).
35mm. -
Благодаря за изчепрателния отговор. Това обаче го знам и нямам проблем да обясня на кописта в ателието какво точно искам...
Просто така е написано(това са условия все пак - може на практика да са всякакви), че оставам с впечатлението, че трябва да представя две неща - едно хартиено копие 20х30 + едно производно, което въобще не е конкретизирано... Това ми беше неясно!
Значи просто пращам по едно хартиено копие на снимките си от конкурса в 20х30 и готово?!?
Благодаря все пак за отзивчивия ти отговор.
С поздрави
Да, може би текста трябва да е "20 х 30см или производни"
Аз и за "производни" се чудя дали е коректно, защото според мен е добре да се каже че просто снимките за пращане да бъдат "поне 20см по късата страна".
Иначе малко се получава като ограниечение към авторите относно кадрирането на кадъра после с кроп функцията на програмите за обработка.
Например когато на някой снимката им е по-квадратна или панорама, едно условие "поне 20см" по късата страна ще остави свободен избора за кадрирането.

Редактирано от автора , 10.02.2010 14:15:03

Досега са получени снимките на valia999, slan4ice, mitakag
Досега са получени снимките на valia999, slan4ice, mitakag, cielo, milkovi2006, teo2406
В багажника имам снимки които ми бяха дадени преди 2 седмици. Утре ще ги предам на Админ-а или Feta.
Досега са получени снимките на valia999, slan4ice, mitakag, cielo, milkovi2006, teo2406, vlado_kliucha, SVS, graal_74, Donsky, Valedon, Arcadia, play_krisi, ceco, holandeca, kshivacheva, Blackthrone
Dnes pratih moita snimka ot London....dano prestigne na vreme....
Еееее..., откога е тази информация? Откога не са прибирани снимки от п.к. 92? Трябва да сме там вече...
Досега са получени снимките на valia999, slan4ice, mitakag, cielo, milkovi2006, teo2406, vlado_kliucha, SVS, graal_74, Donsky, Valedon, Arcadia, play_krisi, ceco, holandeca, kshivacheva, Blackthrone, kzagorov, tu6e, jordan, Nia_2, alexoff, tonik, iasen_vd, Laura, arhangel
И моята изпратих в петък!
И аз изпратих моята в понеделник :)
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола