Популярни снимки за

Всички снимки

Къде се произвежда Nikon!

Имам следния въпрос: като се има предвид, че Никон е японска марка, това че е произведен в Китай, Тайланд, Тайван и не знам си още къде, дали има отношение към качеството?
извинявам се за пунктоационната грешка! Да се чете: Къде се произвежда Nikon?
Не би трябвало да има, след като Никон си има изисквания и си следи качеството. Моят не е правен в Япония. Трябва да видя къде беше.. закупен е от Щатите
Всичко никонско,което имам е произведено в Тайланд.Само светкавицата SB 900 е японска.Всички големи фирми имат изнесени производства по цял свят,но предполагам,че си следят за качеството.
Благодаря ви много колеги! Моят Д90 е от Тайланд. Това ме подтикна да открия темата. Значи всичко си е наред!
Успех на всички!
ми аз не мисля че е наред :) Ако е наред какво пречи да си се прави в Япония
tvk75:Разликата в заплащането на работниците.В Япония е в пъти по-високо,това оскъпява и крайният продукт,а ценовата конкуренция на пазара е важен фактор.
tonik: прав си!
Наблюденията ми са, че само продуктите от високите класове се произвеждат в Япония.
На моя пише Made in Japan...
Всъщност има ли значение?
BOZO: дано да няма!
BOZO Има, да го ... На пипане е друго, пък и звука не е същия, а и луфтовете са по-малки.
udoudo ти и с двата ли имаш опит?
Е 'айде стига де - звука зависел от държавата!!!

Оперативните шумове на телата на Никон зависят от ценовия клас. При евтините модели механизма на затвора даже не е на Никон - купуват си го от фирма доставчик.
Зависи и от модела дали е про или по-любителски.
Д3-ката, нищо че е почти 8000 лв, пак си тропа и то доста силно - имат опит с него на ливада на която пасят крави и и овце и се стряскаха от шума на затвора.
Специално за Nikon F6, в рекламите и брошурите и интервюта с дизайнерите, се набляга на това как са го записвали как щрака в звукозаписно студио и после са изследвали звуците от апарата за да разберат кои части тропат. След това са избрали метали и сплави които не се ползват обикновенно за направата на фотоапарати и резултата е много тих фотоапарат. Толкова тих че даже някои звуци при снимане които само фотографа чува - даже и тях са премахнали.
При снимане на диви животни, или пък в зала с балет или театър, ще пречи ако фотоапарат издава силен шум при снимане.

За луфтовете също - зависи от модела.

Повечето оптика и скъпи тела се правят във фабриката в град Сендай в Северна Япония.
Другите в Тайланд където завода е специлизиран само за това и качествен контрол.

Редактирано от автора , 15.04.2010 22:24:52

35mm
Веселин Тончев - да, имам. С висок и нисък клас ДСЛР.

Като казвам, че звука е различен, нямам предвид силата му. А казаното от мен го е потвърдил и 35мм.
Д90 нисък клас ли се води?
Среден....
В сайта на Никон бях прочел, че не поддържат сервизно продукти, които не са закупени от оторизирани дистрибутори. Това ме кара да мисля, че качеството на продуктите им ще е подобаващо, без значение къде са произведени.
Никон се прави във фабриката в Сендай ,Япония ...моя заедно със стъклата е оттам
YouTube - ??????(TNI) ??????????TNI students visi...
Източник: youtube.com
firefighter като земеш да го продаваш първо на мен се сбади !
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола