Популярни снимки за

Всички снимки

КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА ПРОСПЕРИТЕТ:(, Източник интернет.

КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА ПРОСПЕРИТЕТ:(по множество мнения в много дискутирани досега теми)
1. Качвате снимка, все едно каква. Прилагате достатъчно текст около нея.
2. Отваряте албума и започвате да гласувате наред, като непременно оставяте по някой "положителен" коменар ( в никакъв случай конструктивна критика!), като "прекрасно!", "страхотно!", "вълшебно!", "кърти мивки" и т. н. Ако не ви се пише, може и с кръстчета (плюсове), чуденки и т. н. Особено действа при по-млади, по-нови и с по-празни квадратчета потребители. Ще се почувстват поласкани (най-сигурно, ако имате по-пълно квадратче от тях!) и няма начин да не получите точка от тях.
3. Прочитате нещичко от областта на фотографията (може и от темите във форума) и започвате да правите "конструктивни" непременно положителни коментари към фотографиите на админите и ПРО-та. (Те също са хора и като такива, обичат да бъдат хвалени, особено ако толкова често ги ругаят по форумите!) Така те ще могат да се уверят, че сте врял и кипял в тази материя и има вероятност да потърсят и в най-неудачните ви снимки някаква артистична тенденция и стил. Не казвам, че при всички ПРО ще мине, но си струва - ако успее при двама, ви е напълно достатъчно.
4. Започвате да се изказвате дълбокомислено във всяка тема на форума, все едно за какво се отнася и все едно какво казвате. По този начин придобивате популярност и на мнозина от участниците в дискусиите може да им стане любопитно да надникнат в профила ви и, ошашавени от многото събрани точки, може да гласуват и те по инерция. За достовереност научете няколко имена от историята на фотографията - от Дагер, през Картие-Бресон, та до Араки - не е необходимо да познавате работите им, щедро цитирайте имената им за авторитет.
5. Ако, не дай Боже, админите ви преместят снимка с много гласове, пуснете веднага тема: "Защо ми е преместена снимката, която има повече гласове отколкото са сериалите на "Дързост и красота"". Позовете се на множеството харесали, "глас народен - глас Божи", "изкуството - за народа!" и т. н. Ще намерите достатъчно поддръжници. Но Внимание! Не критикувайте директно модераторите или администраторите, в сърцето ви има винаги достатъчно великодушие, за да допуснете, че те просто не са довидяли по някакъв начин вашия шедьовър, попитайте ги наивно къде сте сбъркали, за да се поправите за в бъдеще. Целта на тази маневра е, уморените от спорене админи да пропускат за в бъдеще да изваждат обраслите с гласове ваши снимки от албума, за да си спестят подобни теми. Но ако прекаляване, могат и да ви баннат и да решат проблема генерално, тъй че - умната!
Успех! Тези фокуси са многократно дискутирани точно защото носят успех!

PS Многократно съм подлагал чувството за хумор на админите на изпитание. Това си е шега, разбира се, но в нея има доста истина. За жалост
Приател това си е 100% истина,не е шега
Колко перфектни снимки тънат в забрава и колко бози се радват на внимание,направо си е смешно!!!
Колко автори станаха ПРО а милите не знаят какво е това фотоапарат и за какво точно служи
Но това всички го знаят и нищо не правят, маи по важно е да си гъделичкат егото
Забавляваи се и да не ти пука
Пък със теб от колко години се каним да се видим на по снимка някъде.
Нека се пооправи времето малко и ще организираме едно мини пленерче, със скара бира и ще пощракаме
Както сам писа - във всяка шега има известен процент истина... абсолютно си прав!
Първо:
Учиш
Второ:
Гледаш
Трето:
Снимаш
Четвърто:
Не те интересува просперитета

Редактирано от автора , 13.04.2010 07:15:22

Пето

спираш да си снимаш котката

Редактирано от автора , 13.04.2010 07:21:36

Мислех, че снимаш това, което ти харесва и доставя удоволствие...
кой аз ли
Роси не се сърди не беше насочено към теб сега погледнах че и ти си си снимала котката ,шегувам се не се връзвай
rosi74 Може за мене да е! И аз нали си имам котки и си ги снимам
Хъм, пропуснал си да кажеш едно: Никога не критикува, и е безкрайно позитивен, особено към най-бездарните неща , който дразнещо лъхат на посредственост независимост от времето и настроението.

При прохождането на интернет-фотопускането и сайтенето бях много "въодушевен". Мислех си, че това е най-пряката демокрация, и най-бързият начин снимките да си застават по место в една широкаа градация, където всеки ще е доволен и ще има място за развитие, ако е амбициозен и има талант в това.
Сега уфф...не ми се поглеждат родни градирани фотогалерии ...и почти не поглеждам. Няма и какво да се види между огромната маса пълна боза.
Преди мислех, че тези сайтове ще са нещо за отшелници, емигранти от пошлата реалност и центъра, духът и целта ще е...ИЗКУСТВОТО ФОТОГРАФИЯ, а то какво се получи - те се превърнаха бързо в социални мрежи, който доста остро реагират на всичко, което ги заплашва...т.е. заплашва мързела и некадърността
Ми аз с други думи май същото казах като автора на темата
Да, снимай авторе каквото ти е на душа и не се коси с непоправимото...Ако си решил да овладяваш това изкуство, това може да се получи само с консервативните методи - книги, образование и т.н.
Иии най-вече не пропускай да снимаш котката си, приятелите си ... това ще са ти най-ценните снимки след време, та ако ще и да попаднеш сега в по-топ най, ...та дори и да го можеш и заслужаваш
А който не може да е обективен, и клони главица и си мисли, че е открил великата мъдрост как се правят някакви нищо незначещи точици от още по никакви снимчици ... то той за никакво изкуство не става. Обрекъл е себе си и времето си на такива като него и доброволно си е затрил времето и е хлопнал невъзвратимо капандурата над главата си. Неговата +далавера+ ще бъде само чат-пат я потник с надпис, я сапунера ...и снимка пред строя, разбира се Това е единствената материализация за такива напъни, и собствено поставен таван.

Редактирано от автора , 13.04.2010 21:31:36

За rosi74 и warr с усмивка и добри чувства :)

Януари. Снимах котката си със сапунера. Ужасно.Ще се наложи да си купя DSLR.Посъветваха ме за Никон Д300.Сега ще видят.

Февруари.Разбрах, че китовата оптика абсолютно не ме устройва. Никаква звънтяща рязкост, нито размиване, пък и бокето - някакво нервно. Снимах котката, мустаците са неясни, съвсем мазно по краищата.

Март. Купих Никон 17-55/2.8.Остър като бръснач. Снимах котката, вижда се всяко косъмче от мустаците. Сега ще видят.

Април. С кропка снимат глупаците. Купих си Никон Д700 - сега снимам котката на тъмно при ИСО 25600. Наложи се да сменя 17-55 с 24-70.

Май. Диапазонът на фокусни разстояния не ми е достатъчен. Котката се крие върху гардероба. Купих си 14-24 и 70-200 на 2.8. Сега снимам котки по съседните покриви.

Юни. Разбрах, защо истинските фотографи снимат с праймове. Купих си 85/1.4 Снимах котката - мустаците са на фокус, останалото приятно размито. Сега ще видят.

Юли. Прочетох на форума, че съвременната оптика няма художествен рисунък. Купих стари ръчнофокусни 50/1.2 и 85/2.0 Опитах се да хвана котката на фокус, но не се дава мръсницата.

Август. На фотофорума оплюха моята котка. Хоризонтът бил крив. Купих си карбонов статив Манфрото с либела. Сега ще видят.

Септември. Каквото и да си приказваме, няма истiнска пластика в цифровите фотографии. Купих си професионалн лентов Никон Ф6. Любувам се на благородното лентово зърно. Само дето ме дразни котешкатa козина н скановете.

Октомври. Във фотолабораторията затриха лентата с новите фтографии на котката ми. Купих си увеличител Durst, котката се научи да живее при червената светлина на Аладиновия фенер.

Ноември. Мъдростта идва с опита. Продадох всичките Никонски боклуци на някакъв новак, заедно със специален шкаф за съхранение на оптиката. Купих си Лайка М7. Ето това е истински рисунък. Само котката се опитва да излезе непрекъснато от кадър, опитвам се да се науча да отчитам паралакса.

Декември. Разбрах какъв глупак съм бил. Продадох Лайката, купих си Хаселблад ( отначало мислех да взема Броника, но си казах - стига толкова компромиси)За да купя цифров задник, се опитах да продам няколко снимки на котката, но във Фотостока не ги харесаха. Наложи се да си продам колата. За цифров задник не ми стигнаха парите, но пък сега си имам студийно осветление.

Януари. Хасито е тежко - падна върху котката, сега тя пълзи по бавно на три лапи, по-удобно е да я снимам. Пък и снимките се получават по-драматични.

Февруари. Най-накрая! Получи се. Хасито си лежи в шкафа, а котката я снимам с Холга-пинхол. Получих прекрасни отзиви на Аnti-photo awards, но кой знае защо всички смятат, че това е автопортрет.

Март. Ура! Само съжалявам за котката.Донесох днес в къщи карданна камера 4х5", показах я на котката, я тя измяука жално, допълзя до перваза и се хвърли от 16-тия етаж.Слязох долу и за спомен заснех кървавите парцали с моя HTC мобилен телефон. За експеримент публикувах снимката в 4CoolPics, а тя стана снимка на деня! Сега разбирам, че ако бях заснел котката от 16-тия етаж през клоните с телеобектив, щеше да е много по-яко.Пак ще трябва да се купи DSLR Nikon. И стадо котки.

Всичко тепърва започва!

по материали от руските сайтове :)
това е много яко ,преди време ми беше попаднало от някъде
Всички прилики с лица и събития са случайни !
spstefanov Четох го някаде много е яко
Mobby_Dick Не знам кои не критикува! Но знам, че критиката е табу при един от последните ми коментари
почти стигнахме до бои
+++

...Упс, грешка, това трябваше да е коментар под една снимка :)
Чак пък да се сърдя...
Не бях попадала на това, благодаря!
: deadlirics: ами я кажи какво да правим ние "по- обикновените" да не казвам фотографи, че да не ви обидя нещо..? Не можем да пишем критика, защото нищо не разбираме, не можем да пишем и че нещо ни харесва щото пък сме чакали накой да ни върне жеста, не можем да пускаме теми във форума, защото пък сме търсили популярност...еее, тоя път много ме разочарова...аз имам едно предложение към теб...защо не се обедините "протата" от този сайт и не си напривите собствен сайт където само ще качвате снимки и ще си мълчите! Що има толкова злоба тука не знам...вие нали сте прота и имате достатъчно гласове...какво ви дразнят тези които имат амбиции да ви достигнат...ами това си е реклама, а рекламата е най-надеждното средство да се прояви интерес към даден продукт, в този случай-фотографии. И последно- значи когато ти писах на една снимка, че си прекалил с ретуша, това значи аз нищо не разбирам и нямам право да се обаждам, така ли! И какво...да мълчим ли?
veselin_tonchev- споко, пиши каквото мислиш независимо дали на някой му харесва или не.
Да може да приемеш критиката си е цяло изкуство!

И най-важното забавлявай се снимайки!!!
Както ВЪВ снимките си, така и ПОД снимките на други всеки оставя своето АЗ.
Нито ще я загрози, ако критикува (ненужно)....нито ще я изкрасоти , ако я хвали (ненужно).

Рекламата е особено голяма сила днес, защото светът стана огромен (в частност всеки с диги-фотограф), но тя е продукт с който се хранят само невежите и некомпетентните.
Който лежи и залага на нея, а не на снимките си...е просто жалък и ограничен по дефоулт ! (особено пък ако е от тая измислена класация ПРО - ама не знам точно в какво и ...с какво !!)

Да, на днешно време всичко е объркано ... но това никого не оправдава.
Бизнес...бизнес...ширпотреба. Диплома не трябва браткооо
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола