За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Защо няма "КЛУБ ~~OLYMPUS~~" ?! Толкова е масова марката в сайта, че започвам да си мисля за предрасъдаци и някъква доза завист към скромната но качествена техника
Редактирано от администратор , 24.02.2011 07:43:37
И аз съм "за"!
*** През последните месеци Olympus *** събира овации и награди при всякакви тестове. Последното отличие идва от уебсайта dpreview.com. Тествалите апарата го определят като “Горещо препоръчван” (“Highly Recommended”) с комплименти за “чудесното качество на изображението и добрите цветопредаване и динамичен диапазон.” Прекрасното поведение на OLYMPUS* при високи ISO стойности и вградената стабилизация също бяха отбелязани и оценени!
*/*** Най-ниския клас DSLR на Olympus
===============================================
Olympus PEN е Европейският фотоапарат на годината
Висока оценка за Olympus PEN. Журито на Европейската асоциация за звук и изображения EISA определи първия модел от стандарта Микро 4/3 като “Европейски фотоапарат за 2009-2010г.” Това е една от най-престижните световни награди за фототехника. Около 50 списания от цяла Европа членуват в тази асоциация. Всяка година EISA избира най-заслужилите, най-впечатляващите постижения в различни категории продукти. Друга голяма международна оценка PEN получи от супер популярния сайт dpreview.com, където при тест събра точки за “Горещо препоръчван” (“Highly Recommended”). Отличени са неговата “чудесна резолюция” и “доброто представяне дори до 3200 ISO”, както и удобството и лесната работа с апарата и не на последно място – високото качество на видео режима.
!!! !!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PS от автора на поста : Да избереш колата в която да се возиш е приятна и тежка задача, при наличието на избор! Да избереш фотоапарата, който да ти е под ръка и точно толкова удобен колкото колата в която ще се возиш с него, също не е лесно! Но ако предпочиташ да се возиш в "Лексус", то Olympus-a е за теб ! Пиша го това не заради друго, а просто заради факта, че технически нещата са изравнени на максимум, но не и относно афинитета към характера на човека, което в голяма степен ме радва при Olympus. Има неща които се предоставят за удоволствие - други ги правят само заради продажби. Моята идея в случая е да притежавам техника, която да покаже възможно най-близкото интерпретиране на погледа ми а не най-красивото изкривение посредством софтуерните науки, което притежават "известните" марки ! Воала ! Olympus се справят чудесно - цена/качество ! (От един лаик!)
За опортюнистите - техника с която съм снимал:
Не му помня марката, Лайка формат (5,88/5,88 филм) с визьор на горната плоскост, разгъващ се ръчно и с червяк (хартиена гъсенична тръба) за фокуса
FED 5
Olympus FE 270
Olympus SP 590 UZ
Olympus E 410
Olympus E 510
Olympus E 620
Olympus E 30
Olympus E 3
Olympus E 1
Canon A320
Canon ЕОS 40 D ... няма такива восъчни лица !
Canon 5 D m II - Този дзвер е сладур, но лъже та маже !
Nikon D700 ...
*/*** Най-ниския клас DSLR на Olympus
===============================================
Olympus PEN е Европейският фотоапарат на годината
Висока оценка за Olympus PEN. Журито на Европейската асоциация за звук и изображения EISA определи първия модел от стандарта Микро 4/3 като “Европейски фотоапарат за 2009-2010г.” Това е една от най-престижните световни награди за фототехника. Около 50 списания от цяла Европа членуват в тази асоциация. Всяка година EISA избира най-заслужилите, най-впечатляващите постижения в различни категории продукти. Друга голяма международна оценка PEN получи от супер популярния сайт dpreview.com, където при тест събра точки за “Горещо препоръчван” (“Highly Recommended”). Отличени са неговата “чудесна резолюция” и “доброто представяне дори до 3200 ISO”, както и удобството и лесната работа с апарата и не на последно място – високото качество на видео режима.
!!! !!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PS от автора на поста : Да избереш колата в която да се возиш е приятна и тежка задача, при наличието на избор! Да избереш фотоапарата, който да ти е под ръка и точно толкова удобен колкото колата в която ще се возиш с него, също не е лесно! Но ако предпочиташ да се возиш в "Лексус", то Olympus-a е за теб ! Пиша го това не заради друго, а просто заради факта, че технически нещата са изравнени на максимум, но не и относно афинитета към характера на човека, което в голяма степен ме радва при Olympus. Има неща които се предоставят за удоволствие - други ги правят само заради продажби. Моята идея в случая е да притежавам техника, която да покаже възможно най-близкото интерпретиране на погледа ми а не най-красивото изкривение посредством софтуерните науки, което притежават "известните" марки ! Воала ! Olympus се справят чудесно - цена/качество ! (От един лаик!)
За опортюнистите - техника с която съм снимал:
Не му помня марката, Лайка формат (5,88/5,88 филм) с визьор на горната плоскост, разгъващ се ръчно и с червяк (хартиена гъсенична тръба) за фокуса
FED 5
Olympus FE 270
Olympus SP 590 UZ
Olympus E 410
Olympus E 510
Olympus E 620
Olympus E 30
Olympus E 3
Olympus E 1
Canon A320
Canon ЕОS 40 D ... няма такива восъчни лица !
Canon 5 D m II - Този дзвер е сладур, но лъже та маже !
Nikon D700 ...
Редактирано от автора , 13.04.2010 04:23:06
Предполагам няма защото никой не е поставил началото му...и мисля, че е добре да го има предимно ако ще се обменя полезна информация за техниката с тази марка, а не да се сравнява и спори до безкрай...разбира се членовете му ще преценят какво им е интересно
Хайде де, кой трябва да постави началото??? И аз съм за!!
като бивш притежател на Olympus E 500,Olympus E 1 и настоящ на µ 790 SW се включвам
При първа възможност ще добавим
и нашето Оли семейство може да се присъедини
С удоволствие се присъединявам към темата!
Имам 2 Олимпуса. Единият от доста години C-720, съвсем непретенциозен апарат, но евтин и достъпен за времето си, който си беше романтика още тогава! И другият също в класа на "невзрачните" за сайта машини - E500. Не мога да кажа че е перфектен за изискванията ми апарат, но в определени условия (с повече светлина) придава образа прекрасно! Като цвят и като бистрота. Лесен за управление, създаден за да е харесван.
Не мисля да обсъждам други марки в тази тема, въпросът е по-скоро всеобхватен. Винаги ми се е струвало че цените на дигиталните фотоапарати по принцип са прекалено високи спрямо това което те вършат и идейната им позиция за човека. Защото без тях може... За съжаление новите класни модели на Олимпус не правят изключение, макар и малко по-евтини. Което си е тъжно донякъде...
Поздрави на всички художници с Оли в ръка!
Имам 2 Олимпуса. Единият от доста години C-720, съвсем непретенциозен апарат, но евтин и достъпен за времето си, който си беше романтика още тогава! И другият също в класа на "невзрачните" за сайта машини - E500. Не мога да кажа че е перфектен за изискванията ми апарат, но в определени условия (с повече светлина) придава образа прекрасно! Като цвят и като бистрота. Лесен за управление, създаден за да е харесван.
Не мисля да обсъждам други марки в тази тема, въпросът е по-скоро всеобхватен. Винаги ми се е струвало че цените на дигиталните фотоапарати по принцип са прекалено високи спрямо това което те вършат и идейната им позиция за човека. Защото без тях може... За съжаление новите класни модели на Олимпус не правят изключение, макар и малко по-евтини. Което си е тъжно донякъде...
Поздрави на всички художници с Оли в ръка!
Винаги съм смятал, че фотоапарата е последното нещо, от което зависи качеството и смисъла на една снимка..., но след като използващите другите марки имат клубове, значи и ние го заслужаваме :)... Относно коментара на SantiAgo за Невзрачната машина за сайта Олимпус Е-500, само мога да кажа, че я използвам от 4 г.,на 80000 снимки е (според вътрешния брояч), а за цветовете мога да кажа, че са невероятни, имайки предвид, че сензора е последният, който Кодак прави за Олимпус! Велик фотоапатат
И на мен ми допада матрицата на Е-500. Имам забележки по-скоро към китовите обективи. Но като цяло апаратчето е прекрасно, особенно за цената си.
:-)
Защо Olympus не може да избяга от формата и размера на матрицата ??? Защото е създал съвършената оптика за този формат и трябва да започне от нулата.
Защо Olympus не може да избяга от формата и размера на матрицата ??? Защото е създал съвършената оптика за този формат и трябва да започне от нулата.
Загубена кауза ....
ОТЛИЧНА ИДЕЯ
Ako имаше въобще такъв клуб, колко от вас биха написали повече от 60 реда за нещата които са разбрали, за нещата които са го разочаровали или за нещата които е научил, благодарение на на най-малкия и най-лекия DSLR в света ? ... че и най-ефтиния на пазара в момента ?!?
Клуба го има вече
Въйййй Опозицията излезе на яве Така де, време беше да се уважат фотографите с ограничени възможности но с незагасващ дух
Здравейте и аз се присъединявам към този клуб от 1 седмица вече съм горда притежателка на олимпус Е-450 и смятам,че е доста добра марка. Успех на темата и браво на този който се сети да я направи.
http://4coolpics.com/photo/linds/488122.html
Ето една снимка от днес със олито
Ето една снимка от днес със олито
Редактирано от автора , 21.03.2011 18:07:22
Присъединявам се!!!
и аз ,и аз ---имам един олимпус за второ тяло ,пък и след думите на Смръфа ,май ш го правя първо
подкрепям !
За да коментирате, моля, влезте в профила си!