Популярни снимки за

Всички снимки

35/1.8 или 50/1.8 бихте избрали за портрети в цял ръст и по-близко

Ако ви се наложи да снимате портрети в цял ръст и от кръста нагоре на един човек или най много двама и разполагате с 35/1.8 и 50/1.8 мм. обективи (става въпрос за фотосесийка) и снимате навън.....с кой бихте снимали? Става дума за 35мм и 50мм на кроп тяло...? Питам защото утре ми предстои снимане и разполагам и с двата обектива...Използвал съм и двата при такава ситуация но ме интересува вие как бихте подходили ...плюсове и минуси...и т.н.
И двата са толкова малки и леки че аз бих си ги взел и двата. Излишно е въобще да питаш.
Двата обектива са различни като перспектива. 35-та има по-усилена перспектива като рисунък понеже е широкоъгълен по конструкция, макар и да става нормален на кроп като зрително поле.
50-та става теле на кроп.Зависи какво търсиш - по-малки изкривявания (това се търси когато снимаш портрети) освен ако не търсиш обратния ефект. От близко с късия обектив ще имаш интересни изкривявания и удължени крайници и леко по-големи лица (това важи и за циците на момичетата малко).
Когато се снима, се пробва. Гледай през единия обектив, после през другия - ей така се прави. Рядко на някой ситуацията за снимане ще е като твойта утре, така че сам си реши на място кой да използваш за всяка снимка. Гледай и през двата, ето това е отговора.

Редактирано от автора , 29.04.2010 20:24:52

35mm , благодаря ти....
То по тази логика май е по-добре да сложа 18/70 и да зумвам........Лесно ми е да сложа и двата на две тела и да снимам с двата, но ......все пак с кой бихте предпочели вие да снимата??? Може би и кой ще ми даде по-добро боке....??
Обективите, освен за чесане на езици, стават и за снимане. Хубаво е поне отгоре-отгоре да се познават принципните им качества.

Редактирано от автора , 29.04.2010 21:00:35

е остава да ни светнеш кои са принципните качества на двата обектива ?
Кои са принципните качества на двата обективааа ....udoudo?

Редактирано от автора , 29.04.2010 22:22:50

Неотменимите. Оптическите деформации. Не случайно за портрети се използва около 135мм обектив за Лайка формат. По-късите издуват, а по-дългите изтъняват лицето. Естествено - важно е и предметното разстояние. 35мм го е писал горе, ама да бяхте прочели. Вярвайте му - 35мм е по-наясно от мен, но обяснява като за табуретки.

Освен това, заглавието на темата "...портрети в цял ръст и по-близо" е много лачена безсмислица. Едното е крупност в кадровото поле, другото е предметно разстояние, демек - разстояние до обекта. Не е съвсем прав 35мм! Трябвало е като за трикраки столчета да обяснява.

Сякаш някоя естествена перхидролка пита "днес с червената или с новата кола ще съм по-добър шофьор?".

Редактирано от автора , 07.05.2010 00:04:21

udoudo, Нищо не те разбрах ама хайде......!
карай наред:))
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола