Популярни снимки за

Всички снимки

За фона, обекта, светлината и някои други неща...

Чудех се ако искам да се науча да снимам, какво трябва да имам в предвид като искам да направя снимка.

Дали да внимавам за фона, да не е много препълнен с детайли, за да не отвлича вниманието от главните неща в снимката.
Или пък правите линии в кадъра да не са успоредни на границата на снимката както и линиите на движението на обектите да не е успоредно на границите, или пък хоризонта е по средата.
Как ще ми изглежда една фигура ако я сложа в центъра на кадъра - по-малка или по-голяма?
Свтлите части на кадъра при дневна снимка дали да са в центъра или в периферията на кадъра?
Снимките ми все чудя дали да ги правя цветни или да са шарения?
Колко от високо да снимам, как ли ще се възприеме заснета от високо човешка фигура която е с повдигната брадичка и изпъчени гърди напред? Какво настроение предава?

Уфф, колко е сложно да се снима.....
Отивам да се разхождам в парка без фотоапарат днес.
Няма лесно, Кире, ама ти си избрал все пак нааай-най – без апарата. Н'дей тъй! Н'дей на хляба мекото и на разходката лекото!

Сетих се за едни материали, книги и лекции от преди време по композиция на фотографското изображение. Най-много си мислех за разликата между "шаренията" и цветна снимка. Жалко че тия неща си остават все някъде написани а не приложени от фотографите в ежедневието.
Аз днес все пак се разходих и все пак си взех даже и фотоапарата и един обектив (макар че забравих в шкафа в нас сенника за него), но си остана в чантата. Фотоапарата.
Ехххх, аз обаче наистина вече ще си снимам с мобилния телефон. Тоооолкова е лесно и приятно. И винаги когато не се справя на една снимка, ще мога да се изкарам нищо не разбиращ от фотография и понеже снимам с мобилен телефон ще изглежда правдоподобно. Ако имам ДСЛР с мене, ходи обяснявай че не мога да снимам. Ако пък, имам даже и повече от един обектив - леле, леле, направо ще ме питат в коя медия работя и колко голям професионалист съм. А ако пък, имам фотоапарат и с повече от 10-12 мегапиксела - е тогава просто сигурно съм страшно можещ.
Пък и на мобилния телефон никога не мога да му забравя сенника. Понеже той си няма. Мъка, мъка....
Не че нямам сенник за мобилния телефон. Аз лесно мога да си направя.
А че тия неща които са по-важни от техническите характеристики все си остават по книгите.......

В случая с примера с човешката фигура с повдигната брадичка и изпъчен гърди напред - изразява гордост.

ВоксГабриели: на някоя сбирка.
Напоследък все ме влече към твоята работна сфера и обкръжение. Почти де. Харесва ми да снимам опера и балет и балерини. Балерините са хубави, бели с много дебел и странно изглеждащ поне засега за мене грим и трудни за снимане.
И не само за снимане. Понеже ходя да снимам с един малък и къс и тънък обектив 1.8/53мм, и им казвам че съм "35мм", те момичетата не знам какви асоциации си правят но всички ми отказват да пием кафе на среща след репетиции. :(

Редактирано от автора , 16.05.2010 22:24:41

Хахаха, интересен подход с мобилния телефон. Ще си го адна в списъка с апарати на профила и ще слагам подписа на снимката че е снимана с него. Определено ще има ефект :)))
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола