Популярни снимки за

Всички снимки
http://novinitepro.bg/bulgaria/snimash-plashchash-direktno-na-kmeta.html

Късметлии излязоха всички участници в пленера Чеч...

Поредната БГ простотия

p.s. темата я видях във ФФ
Някой пак се опитва да печели пари без да си мърда пръста
Всъщност,в Закона за културното наследство има хипотеза, при която могат да ни "бръснат" с колкото искат - в случая това село има статут на архитектурно - строителна национална ценност и принципно закона дава право на местната власт (чл.70, ал.2 от ЗКН) да сложат една бариера и да искат пари за вход към селото .... но начина, по който се изказва тая госпожа, говори не добре за образованието и качествата и на кмет. Чула е нещо, но не е разбрала.... Жалко, че подобни некомпетентни и необразовани хора стоят на подобни ръководни места.... нашенска работа
"След снимките остават боклуци"...това пък съвсем ме разби...
На кметицата и е време да посети личният си лекар,а ако трябва да смени дилъра!
Добре че не са измислили още персонални въздухомери, че туковиж решила да продава и въздуха на селото а може и да не може вече да си седи на дЪ-то от циреи

С пожелание за крепко здраве на кметицата: За всяка стотинка от фотограф - срамен херпес, а за всяко левче - анално хемороидно кефче
поредната измекярщина,аз пък пари за реклама ли да им искам?
По принцип - 50 лв. е страшно голяма сума за България. Да го беше направила 5 лв., да се бръкне човек, да плати и да си снима на воля... Защото все пак има и такава практика по света (съгласете се) - плащаш минимална такса (5-10 долара, евро и т.н.) и снимаш. Но парите отиват за поддържане на пътеките, облагородяване на парка или атракцията и т.н. А тук май отново се сблъскваме с "Булгар,Булгар" мисленето, а именно: "Сега ми е паднАло, сега ше ги изцЕдим тея... Да видАт те..."
Или с две думи и един емотикон - Засрами се!
"независимо дали се снима в частна къща...се плаща"

за да си снимам детето в двора на хотела - следва да й броя 50 лева...

май ще е много меко казано, че тази кметица е луда
ха-ха...днес го четох и се чудих защо никой от пленера не повдигна въпроса...но явно е нововъведение ...ако се спазва Ковачевица ще стане непредпочитана дестинация
Има една приказка: "Планината ражда хора, а полето - тикви" => това същество не е родом от Ковачевица !
Чудно ми е ... доста съм снимал там, но не съм имал взаймното нещастие да го срещна. Много ми е чудно и как би упражнило ... "правото" си
п.п. не трябва да ни учудва и това, на днешно време. Всяка овца взима пример от ...падаря.
Има една приказка: "Планината ражда хора, а полето - тикви" => това същество не е родом от Ковачевица !
Чудно ми е ... доста съм снимал там, но не съм имал взаймното нещастие да го срещна. Много ми е чудно и как би упражнило ... "правото" си
п.п. не трябва да ни учудва и това, на днешно време. Всяка овца взима пример от ...падаря.
Резил и срамота,
Това с плащането е недомислица. Спекулира се с желанието на фотографиращите да имаме спомен, направен от самите нас. И понеже сега всеки снима, много е примамливо да се искат лесни пари. Наскоро снимах с Судан най-ценното им наследство - пирамидите, снимал съм в кралския дворец в Пном Пен, снимал съм в Бактапур в Непал, в плаващите села на Кракор, в парковете на Кения... никъде не ми искаха пари. Плащам си входа и толкова. Ако искам снимам с мобифон, ако искам с топ. Ковачевица, и особено Мелник са такива балкантуристки продукти, ама и кметовете им са с манталитет на балкантуристки келнери. По-старите колеги знаят за какво говоря.
НАСА: По последна информация кметицата на Ковачевица е напуснала пределите на Земята в 15 часа местно време, и е посетила Марс, където събира по 50 лева такса от местното население за да се снимат с нея! След като остави траен спомен в тях,както и на Земята,тя ще използва събраните средства за мозъчна операция…
Мозъчната операция ще и излезе по-евтина от една такса за снимки, обзалагам се Все пак само по-голям идиот от нея може да вземе повече от 50 лв. за да оправи нещо толкова елементарно
Ама и криворазбрана идея за стопанисване на национално наследство имат тия хора! Вместо да искат един приличен вход за селото (щом толкова държат да събират пари), предпочитат да лъснат с изказване за безсрамна такса-снимка! Няма такава глупост като нашенската. Всъщност, тази кметица има достоен конкурент в лицето на игумена на Бачковския манастир. Който е постановил - в манстира не се снима, няма 5, няма 50 лв. И не само там, ами и в резервата Червената скала?! Сложил иначе човекът една табелка, че един от чинарите на територията на резервата е на 300 години, но само можете да гледате. Толкоз. Ама и каубойска работа! Какъв кмет си, като не привличаш хора за местната си икономика, да им се не види?!Прав е 100ilOff...
Българийо, Българийо, много хора с големи усти се навъдиха напоследък - нямат наяждане!!! Като български граждани не можем да снимаме свободно в собствената си страна... Май ще ни излезе по-евтино да снимаме навън и да правим реклама на чуждите красоти Браво на такива инициативни люде като кметицата
За съжаление на много места е така... Масово и в църкви и манастири са сложени големи такси за снимане. В най-голямата църква в Европа - Катедралата "Св.Петър" в Рим, както и в повечето храмове в Италия снимането е разрешено. А тук е обратното.
В катедралният храм на Ватикана "Св.Петър" фотографското оборудване ми беше толкова голямо, че не можеше да мине през скенерите ! Минах отстрани. Швейцарските гвардеици провериха фотораницата ми и фоточантите, а след това двама от тях ме ескортираха, а аз с целият този багаж от фишай за ср. формат , филми, цифра и т.н. се качих на покрива ! (оттам е достатъчно да хвърля един апарат...и долу е като бомба) Раницата ми се търкаше в стените при витите стълби и съпротивлението и тежеста бяха огромни. Никой не ме спря...нито ме принуди да бързам...или да пропусна снимки ! Двама гвардейци деликатно вървяха зад мен в смешни шарени дрехи (сега така изглеждат)
Не ми трябваше всичкото оборудване за горе, но нямаше къде да го оставям и да търся.

и така ксъм бил из цяла Европа (без острова)

а в селската църква на Берковица си имах големи разправии...без да съм снимал дори - само го носех
От както е сложена забраната за снимане в Бачковския манастир, не съм влизал там, но съм снимал спокойно в църквата Св.Димитър в Солун, в която имаше 2 студийни светкавици по 600W.
Веднага ми идва на ум една наша поговорка относно тъй измислената 'такса':
Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак!
В градините "Бардини", във Флоренция има такса 10 евро, която ти покрива всичко на територията на този прекрасен комплекс (с изключения на 2 музея), като за гражданите на Флоренция входа е напълно СВОБОДЕН!!!!!!
И Помпей край Неапол има подобна такса, но тя е вход. Така се ограничава тарапаната (и добре, че е така). Поддръжката на огромният парк също не е малка, и се срещат десетки хора заети с нея. А на входа в тази цена ти дават книжка с карта - подробни . Такива, каквито си загубих маса време преди това да търся ... без да знам, че ги има.
А в Ковачевица...освен вятъра няма кого да срещнеш ! Ако дойде втора кола в селото, няма да можем да се разминем
п.п. българинът много е нахитрел...но ще си плаща за това. "Видела кае жабата, че воло се кове...и она дигнала нога" - е на място
Днес в София пих кафе в пластмасова чаша на улицата в гъмжилото (без маса или място) за ...3.10 лв. (платих след поръчката) Ами това ще им е сефтето и финалето от мен
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола