Популярни снимки за

Всички снимки
... Та - на какви монитори ги гледате тия снимки - от сайта ? Щото - моят монитор - е с разрешителна способност (resolution - или както там се пише) 1440х900 пиксела, и като има снимка по-голяма от 600 пиксела на височина (630 пиксела - при голям екран) - и почвам да скролвам - за да разглеждам - все едно си гледам тапетите (дали нямат паяжини) по стените у нас ... Я - споделете - как ги виждате тези снимки - целите, че иначе - при мен се губи смисъла на снимката :) Гледам коментарите под такива снимки - много са, всички са въодушевени, само аз - не мога да се почувствам съпричастен ... Та - кажете - кой - на каква разделителна способност му е монитора, и дали трябва да си купувам 52-инчова плазма?
а, да ... и моля, слагайте си имена на снимките, че като има 10 последно коментирани "без име' - не знам - кой коментар е за мойта снимка
Кликваш върху самата снимка или я намаляваш с "Ctrl" и "-"
Обикновенно, гледам височината да не надвишава 800 или 900 пикслеа (по високата страна) с идеята, че повечето гледащи разполагат с резолюция не по-малка от 1440 х 900 пиксела. Чудя се на автори, които публикуват вертикални кадри с височина от 1024 пиксела ! Дори при стандартна резолюция от 1680 х 1050 пиксела, снимката изглежда ужасяващо

*Plam* ... при този ресайз на браузерите, се губи детайлноста и цялостната визия на снимката, поне на моя монитор (те са 2 / CRT и LCD)

*chiphead* Пак добре, че не си с 800 х 600
Хаха (Пак добре, че не си с 800 х 600)

То - идеята е, че като имам 900 пиксела по височина - това означава, че имам гледаеми около 600 (за да има място и за фона) - заради - разните му там - таскбарове, менюта и т.н.

Иначе, Plam, ако ще ги цъкам така - то - може и с CTRL-Mouse Wheel - да си ресайзна браузъра ... мисълта ми беше, че повечето тук - като публикуват - дори и те не могат да си видят собствената снимка на цял екран

SMURFF, мислех да взимам по-голям монитор, но реших да взема Nikkor 10.5 DX

Иначе - темата е по-скоро "бий самара - да се сеща магарето"

А, да ... и слагайте имена на снимките - че не мога да се ориентирам, кои са моите "без име" ...

Редактирано от автора , 17.07.2010 20:49:59

*chiphead* за гледаемите 600 пиксела си много прав, така е ! но се понася при двойния клик за фуулскрина на снимката
... обаче така и така, темата е за допуски и естетични норми, няма как да пропусна да спомена факта, че в сайта царува някакъв вид вирус от типа *спящата красавица* аналогично *красавец* ... очевидно действа интуитивно на ресайзърите при заразените автори и ако сайта им е позволил да ъпват снимки с 1024 пиксела по широката страна, те ги правят по-големи вероятно разчитат, че ИмиджМаджика на сайта (функцията която следи за размерите и килограмите на файловете които се качват) като намали до 1028 пиксела ще им наложи блър, който да подчертае нещото в снимката. Е да, ама не .... става Б О З А или ефекта на *ctrl* + Scrol* в браузера ... Това е масово
хмммм ... "ИмиджМаджика на сайта" - тука вече - не знам ... аз не бих сложил такава опция - най-малкото - защото - при авто-ресайз - мога да разваля снимките на ъплоудерите ... за съжаление, 90% от българите (без да искам да обиждам никого от форума, естествено) - са свикнали - да не се съобразяват с изисканията, както и да не четат "RTFM" ... ако заради това е направена тази опция - кофти ... На българина - който не се съобразява - ако не го праснеш през ръцете - нема да се научи ... ( пак - не искам да обиждам никого от форума - ако някой се чувства обиден - да се замисли) ...

коментирам само тази опция -> в случая - Б О З А -та е видна :)

P.S. Слагайте имена на снимките - че не мога да се ориентирам, кои са моите "без име" в "последни коментари" ...

И за какво трябва да ги гледаш
Като висок процент от фотосите няма никъкъв смисъл да гледаш!
Други се гледа кой е автора и веднага глас,
в зависимост от това колко коментара с браво е направил
И остават малко дето си заслужават да видиш
А за монитора аз лично съм със 19-ка и нямам кой знае какви проблеми
абе, то и аз немам проблеми с монитора, а със снимките , ама - да се намираме на приказка ...

А, да - докат не съм забравил - вижте по-долу :

P.S. Слагайте имена на снимките - че не мога да се ориентирам, кои са моите "без име" в "последни коментари" ...

Редактирано от автора , 17.07.2010 23:12:50

Чипи, ходи гледай моите снимки - те всички са със заглавия гарантирано! :)

И щом 1440 / 900 px ти идват малко, значи отдавна вече ти е време да се разделиш с Експодера или съответно Мнозилата с нещо по-икономично от към полезно пространство на монитора. Съвети и безплатна реклама няма да правя, ще се справиш със задачката, знам! :)

Иначе още малко по-сериозно - повече от 720 px на висок кадър са неуместни, да. Но не е добре да имаш проблеми ги видиш на монитора си целите 720 също!

Btw, къде се изгуби ти като черния пипер през балканската!??? ;)

Редактирано от автора , 17.07.2010 23:43:27

е, къде се изгубих ... тук-там имам бели петна, тук-там - съм бил неадекватно-лежащ :) ама - пак да попитам - тва, че от 2012 - всички в БГ требе да минат на HD телевизия - значи ли - че 90% от българите ще си сменят телевизорите ???

редакция: щото Гошо е решил, че по-големо е по-убаво, независимо, че той самият не може да го види - на собственият си монитор, или - кат се погледне надолу - щот шкембето му пречи ???

Редактирано от автора , 17.07.2010 23:51:50

При цифровизацията на сигнала няма да се вдигне резолюцията или така наречените ТВ Линии на картината Язък ... ще почакаме за HD 16:9 ;)
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола