Популярни снимки за

Всички снимки

Съвет за обектив ?

Някой може ли да сподели опит с TAMRON AF SP 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Asp. (IF) - наумил съм си да се сдобия с едно такова стъкълце. Четох доста ревюта, но друго си е практиката.
Е, аз със сигурност не знам нищо по въпроса

Редактирано от автора , 21.07.2010 22:39:25

ами нема ти отърва макрото, а в пейзажите си доста добър, нема смисълда наливаш излишни пари... пусни още една тема, да слезне "оная" още по надолу, нема ядове....
Не наливам! Продадох 16-45 и с козметичен ъпгрейд се надявам на "светло бъдеще" - /поне 2,8/
Твойта тема не е първата, няма и дае последната в сайта. Файда няма. Всеки се осъзнава поединично и собствената му съвест може да му сподели доста неща.
тогава купувай...човек трябва да следва мечтите си, пък някога току виж си почерпил
Спазарил съм за проба един - в края на Август ще ми го донесат да го тествам, дано тогава да имам повод да почерпя!

Редактирано от автора , 21.07.2010 23:10:25

Сърби, а 2.8 .... слез направо на 2

Редактирано от автора , 24.07.2010 03:21:47

Един изключително остър обектив със забележителна за цената светлосила. Цената му в момента е в Амазон.де 290 Евро. На други места вече го има за 274 Евро+пощенските разходи. Колко струва в BG не знам, но не би трябвало да е много повече.
Всичко му е хубаво на този обектив. Единствено разликите между отделните екземпляри е действително на моменти съдбоносна. Често купувачите установяват front или back focus. И просто си връщат обективите, заменят ги с други или си искат парите обратно. Това в най-лошия случай. В добрите случаи фотографите са много доволни. Така че ако този, който вземеш назаем, е добър - ще бъдеш изключително доволен. Ако този, който купиш, не е добър - трябва да имаш добро представителство на Тамрон в страната България или добър търговец за да можеш да си върнеш обектива и да получиш друг след като провериш фокуса по обичайния начин.
Апропо. Добро решение да вземеш варианта без VC. По-рязък е.

Редактирано от автора , 25.07.2010 08:33:29

Моля, беше ми удоволствие. Аз и до момента се колебая между него, Sigma 17-50/2,8 и Tamron 16-50/2.8 и не мога да се реша, просто защото имам един Canon 17-85, който действително не може да се сравнява с нито един от трите, но вече го има. Затова.

Редактирано от автора , 25.07.2010 09:42:17

Благодаря за отделеното време. Много изчерпателно. Ще изчакам колегата да ми го донесе да го пробвам и се надявам да имам повод да почерпя. п.с. Към момента имам и снимам с два Тамрона - 90/2,5 и 90/28 макро - страхотни обективи са !!!!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола