Популярни снимки за

Всички снимки

Петъчно - срещу слънцето и слънчасването

Седя си в жегата и си мисля.... по едно време усещам, че само си седя и! Откривам един глобален въпрос!
Защо всеки дава акъл на начинаещите фотографи - НЕ СНИМАЙ СРЕЩУ СЛЪНЦЕТО!!!!
Мислейки си, или просто седейки си, се улавям, че традиционно хващайки апарата и въртейки се като пчела върху магарешки бодил търсейки пейзажния кадър все ме влече да го насоча против всякакви правила. Може би като адаптирани към социалната ни среда и народопсихологична традиция да правим всичко наопаки за да сме различни.

Е добре де, А защо пък ДА НЕ СНИМАМ СРЕЩУ СЛЪНЦЕТО - някой може ли да ми каже
ами защото хората малко четат, а повече пишат... погледни в профила ми: много повече са ми снимките в контра, отколкото на глупави пейзажи... ама то който си го може - го може ;)
И мен ме кефи, когато слънцето е в кадър
бре, тая снимка е много добра...
Да де, ама не ти ли се иска кадъра да изглежда така, както го виждат очите ти - слънцето да е жълто, да прозира нежно през листата на слънчогледите, слънчогледената нива да е ясно видима с детайлите на зеленината от листата и стеблата, цялата обляна от една златиста светлина?
абе Стефчо, сутринта ми се мерна че си на работа... как пък баш в оная сграда те е избило на такава романтика и мисли? ;) ;) ;) [beer] ... иначе ми се иска, ама апарата не е окото за съжаление ;)
Това, където го описваш си е възможно .. с малко повече играчка, но да ..апаратът не е окото за съжаление
На работа съм и си правя планове за събота и неделя да поснимам.
И все пак не може ли да го изнудим малко тоя смотан апарат да направи това което искаме - ?
Пък и никой не ми отговаря на въпроса!!!!!!!!

примери за предизвикателство

ама може бе, разбира се че може...мързи ме да поствам снимки и аз, разгледай ми профила и ще видиш че може...
всъщност сега си припомних един разговор с един колега- та той не иска да снима в контра, защото го е страх да не си прецака матрицата. Та и този вариант го има. А примерите ти са слаби, няма какво да предизвикат
При тези снимки играчката след заснемането може би ще е безполезна ;D
Иначе тоя смотан апарат ( ) може да направи, това, което искаме ... с хаш ди ер например
Докато разглеждах снимки със заплют от мен обектив.. попаднах на един смелчага .. и о чудо снимките са за повече от "Харесва ми" /поне според мен/

Хубави са наистина

ето още малко
мдааа, не са лоши. Но по голяма стойност според мен имат снимки като тази:
Да снимаш репортаж и да го представиш като художествено произведение, не могат всички, нали Стефане?
P.S.:не ми се играe да оправям линка - и така се отваря

Редактирано от автора , 23.07.2010 13:52:29

красотата си е красота

Абе мани ги тия от 1х. Те даже на такива като мен публикуват снимки. Нали видя онази, която аз ти показах? Кажи си мнението за нея, не се рови в мрежата залудо...
Естествено, че ми харесва - има излъчване кадъра! Позволих си само лек кроп

По-долу има снимки в Санторини на Джъмбо по темата.
http://www.panoramio.com/user/3684168
Абе това слънце санторинското на Джъмбо много недохранено - я виж на Доктораа луната от там каква е бузеста
Разбира се и дума не може да става за сравнение между матрицата и човешката ретина ...и и въпреки това човек обича предизвикателствата . Ето ги моите любими контри.

Ей това е спасение от жегата

А ние........ ще снимаме срещу слънцето
Stefanov, ти днес да не си слънчасал?
Дай боже всекиму

Ето един слънчасал кадър

Велики снимки видях тук! Като се започне с тая над мене, морската.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола