Популярни снимки за

Всички снимки

Петъчно - срещу слънцето и слънчасването

тръгнах да търся контражурни портрети но на това попаднах първо

Редактирано от автора , 25.07.2010 17:58:33

една любима

и една забавна

...та не е лесно да получиш добър кадър в контражур, но е ефектно...при студийно снимане на портрети съм виждала чудесни примери...
точно така е, Диляна - важното е да използваш светлината, за да можеш да нарисуваш снимката ето един чудесен пример: Родопите, сутринта - Снимка - 4CoolPi...
Източник: 4coolpics.com

http://4coolpics.com/author_photo/26249/417952.html

Редактирано от автора , 26.07.2010 13:21:48

Седя си в жегата и си мисля.... по едно време усещам, че само си седя и! Откривам един глобален въпрос!
Защо всеки дава акъл на начинаещите фотографи - НЕ СНИМАЙ СРЕЩУ СЛЪНЦЕТО!!!!

Има ли значение накъде ще насочи обектива начинаещ фотограф, който е решил да се учи от грешките си, а не от грешките на другите (обобщени и систематизирани в книги, курсове и др.)
Ако сам е решил да открива колелото ...?
Нали няма да го сгази - цифрово е, дори филм не хаби.
Нали е само любител, стане-нестане, все добро е. Не е като да е пропътувал половин свят, за да снима...слънчево затъмнение например, или нещо което става бързо...и не се повтаря 100 пъти ... и няма да връща командировъчни

Един кадър ако не се е случил в главата на фотографа до най-малките подробности...няма да се случи и като натисне спусъка - срещу или не слънцето.
С други думи:
Срещу слънцето е трудно да се снима. Използва се в малко сюжети, където тематично може да бъде оправдано. Изисква доста "manual functions" в главата, затова е по-подходящо да започне да се усвоява на по-следващ етап, когато ще е по-ефективно и разбираемо!
От друга страна, по-горе има една тема с една графика. Според нея и според мен....аз не съм видял начинаещ щракач да не е очарован от своите резултати и ...срещу слънцето

"Родопите, сутринта" - много хубава снимка

Една аналогия - мотористите ще я разберат.
Лошите заучвания от самоуко каране доста пречат, ако тръгнете на един мотокурс! Начинаещ ще напредва по-бързо, отколкото вие ще си чистите лошите навици !
Освен това, няма значение дали ще направите упражнението от раз...с най-високата скорост! Инструктора веднага ще ви свали от час! (ако е на място) и то не за назидание...а защото сте провалили часа си от началото и това не може да се поправи. Всичко се постига постепенно, с много повторения и съвсем постепенно увеличаване на скоростта! Само така се добива траен и ПОВТОРЯЕМ резултат!

Редактирано от автора , 26.07.2010 23:15:54

elina, това е убииствено! Поздравления за страхотния кадър!!! Страхотно се накефих! Браво!

Редактирано от автора , 28.07.2010 11:49:15

Coolega "bvo" - кадъра е на друг наш колега, просто е споделен в темата
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола