Популярни снимки за

Всички снимки
Ето мнение на професионалист как се обработва кожата. Ако ви е интересно прегледайте го. В две части е урока. Това което навсякъде чета е: And absolutely no blur filters! Аз лично много рядко го прилагам този метод защото неснимам професионални модели с перфектна кожа и ми се налага доста блърване, но професионалистите казват БЕЗ БЛЪР.
http://www.tutorialkit.com/tutorials/Professional-Retouching-Tutorial-Using-Curves-in-Photoshop-Part-3--15284.html
http://www.tutorialkit.com/tutorials/Professional-Retouching-Tutorial-Using-Curves-in-Photoshop-Part-3--15284.html
Не мога да копирам точно линковете с уроците, незнам защо. Както и да е. Като отворите горния линк, най - отдолу след урока за кривите има два линка, part 1 and part 2. За тях става дума.
VoxGabrieli - Благодаря.
В малкото пъти в които съм надниквал зад рамото на модни фотографи, съм виждал само блър. Всичко останоло са празни приказки, или други плъгини :) .
deadlirics: Аз не съм имала удоволствието да надничам зад рамото на професионални фотографи и незнам дали ползват блър, но е факт че напоследък само това чета. Преди 2 години като почнах да обработвам снимки се ползваше съвсем друга техника включваща блър филтър, но сега явно нещата са се изменили. Аз лично както по-горе съм написала го ползвам, но и тук пак има едно НО...всяко нещо с мярка :). Този метод обаче доста ми допадна и вчера за една листовка ползвах точно него. Всичко е въпрос на лично виждане. Това наистина е доста интересен метод та затова реших да го споделя. Който иска може поне да пробва и да направи разликата.
На 100% съм съгласен че методи има много, а и обработващите програми ти дават хиляди възможности да разработваш други методи. Аз работя с този които ми е наи лесен и бърз щото съм малко мързелив. Но си права за едно всичко трябва да е с мярка.
Блърването е подходящ ефект за обработка на кожа. Дори да е в малки граници то придава нюанс на мечтание. А за ретуширане на портрети, нещата са съвсем прости, макар и малко по трудоемки. Защото изискват няколко последователни операции на ръка. И за последно - естетиката на работещият и представената визия най-правилно определят да има ли блър в кадъра или да няма...
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола