Популярни снимки за

Всички снимки

Колко кадъра са нормални за една снимка

Наложително ли е вичко да се получава от раз, или просто се снмима до откат , и после се избира кой става и кой не става
На едни са им достатъчни 5 кадъра за да се лутат цял ден кой е по-добрия, на други им стигат 1000 за да харесат 1001 и да ги покажат всичките, на трети им е все тая колко ще стават въобще за гледане - важно е да са ги направили
по принцип тука мога да напиша поне още 5-6 различни персонажа, аз питам , как се прави - колкото повече виждаш толкова кадрите намаляват и толкова сполучливите са ти повече, или обратно Защото не е нормално да натикаш една карта с един кораб и накрая да виждаш по нещо във всяка една снимка и да не ти ахреса почти нищо

Редактирано от автора , 21.10.2010 23:07:10

Различно е при всеки
Значи не познаваш ли техниката си и 10000 да направиш все тая
После трябва да си представиш кадъра още преди да си щракнал, ако можеш разбира се.
Много са нещицата
На някой му стигат 1 2 кадъра на други 10
а както гледам тия дни.
Има колеги дето и 1000 не им стигат
добър им е 1001 но не са го направили
Отне ми известно време да престана да пестя кадрите (останака от лентовата фотография)...

Снимам порядъчно количество... за кажем около 150 за да отсея накрая 3-4 (но понякога и само един). Понякога 4-5 кадъра отиват само за да си донастроя градиентните филтри. Дори всичко да е ок, дублирам по няколко пъти (и лекия ветрец може да ти размаже листата ако се използват филтри надвечер или рано сутрин). HDR и панорамните сетове задължително дублирам + маркерите за начало и край на серията. Пробвам и леки промени в кадрирането, гледната точка, фокусното разстояние...
Ако метереологичните условия се променят, да речем променлива облачност също отиват много кадри, защото там всеки кадър се получава с различна визия, а и не знаеш дали в следващия момент ще е по-добре или по-зле.
Моят съвет е да не се пестят кадри (разбира се не и да правят кадри, които предварително знаеш че няма да станат или са безинтересни като съдържание). Ако ти мине идея, пробвай я... нищо не губиш...
админа да каже !
Не ми пука колко ще са,важното е да си начеша крастата и да разтоваря от сивото ежедневие,ще ми пука ако трябва да въртя манивела докато ги снимам
от 1 до 5...
За виси от конкретния случай
като си направя статистика сега, .... поне за мен тези които "изкарвам" дето си ги харесвам са 1 на 100 или 1% :)
Колкото и да щракам,колкото и дамисля като се прибера в къщи и поразгледам снимките все нещо съм забравил.Лошото е ,че неможеш да се върнеш и да оправиш грешката затова винаги снимам от пет до десет кадъра.От Норвегия си докарах 1200 сники от които мога да покажа 20.Другите си ги слагам във фотоалбума за спомен.
Ясно , болеста е еднаква , аз наскоро паснах 100 тина на един кораб и май накрая ми се получиха 2-3 , мислех си че е само при мен но сега съм вече далеч по спокоен - ще натискам спусъка повече, огън сте
Когато имам идея ми стига 1 кадър. Когато съм на разходка 100-на, когато правя документален филм 8ГБ на час.
какви документални филми правиш пък ти ?!
Даи да гледаме .. обичам такива филми !
Никога не стигат.... и винаги са толкова, че не можеш да избереш най-добрия
снимай колкото ти е кеф, важното е после да не гу пуснеш всичките в сайта както правят някой съфорумци
mishel58
не съм достоен за такава чест, ще стана за смях. не че и сега не съм де :)
За всички снимащи от 1 до 1000000000000....0 кадъра
YouTube - Rihanna - Only Girl (In The World)
Източник: youtube.com
&feature=player_embedded#!
http://vbox7.com/play:e600e3af

Редактирано от автора , 29.10.2010 22:22:20

един
......всеки кадър ВИНАГИ СИ Е една СНИМКА!!!
Както за всеки влак си има пътници, така и за всеки кадър си има почитатели! Е, голяма част от тях може да живеят и по встрани от Марс, но.......НЕ СЕ ОТКАЗВАМЕ!!! ТЪРСИМ ГИ!! :):)
Никога не съм си мислил ,че и затова статистиците , могат да направят графика , браво , всъшност има някой логични криви по нея
доста филосовкси погледнато на въпроса ми , чудесно , благодаря и за това мнение , никога не е излишно и още едно
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола