Популярни снимки за

Всички снимки

Колко кадъра са нормални за една снимка

Интересна темичка сте зафоримили.
Според мен няма точни правила за това колко точно кадъра ще направиш - стига желание да има човек.

Аз например винаги правя по минимум 3-4 кадъра. А когато снимам портети ми се случва и по доста повече да направя, след което си избирам тозй, който най-много ми допада. Нали важно е да уловиш момента, така че не трябва да спираме да щракаме
Практика му е майката
butterfly_eli ... Практика му е майката , а кой е таткото?
Когато снимам нещо по няколко пъти, гледам да е от различни ъгли... А ако снимам нещо от еднакъв ъгъл- експериментирам с експозицията и фокуса...
Случвало се е да харесам някоя снимка, която съм заснела просто така- между другото... и когато сваля всички снимки на компютъра- виждам, че красотата започва да прозира понякога там, където най-малко съм очаквала...
Но при снимане на макро се хващам, че правя по много кадри... достигала съм до 50 кадъра... Например -правя някаква композиция и се започва- различни ъгли, различна светлина и най-вече- обичам да фокусирам ръчно... при което при най-малкото изместване на апарата или при zoom, трябва да фокусирам ръчно отново...
:)
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола