Популярни снимки за

Всички снимки

Мнения за Обектив AF Nikkor 50mm f/1.8D

Хелоу на всички Никонци. Бих искала някой, който е ползвал този обектив на Никон да каже с какви впечатления е останал, за какви снимки може да използва най-вече. До колкото съм запозната е добър най-вече за портретни снимки - което мен ме устройва, но освен портрети обичам да снимам пейзажи и спорт.
Другия обектив, на който съм се спряла е Обектив Nikkor AF-S VR 55-200mm f/4-5.6 G ED-IF, тъй като е с по-хубав зум от моя китов 18-55мм.

Ще се радвам да чуя всякакви мнения
Взимай ги и двата.
И двата ако имаш парички. А аз трябва да направя избор...:))
50-ката!!
Често казано съм в доста голяма дилема... бих се радвала ако ми кажеш защо според теб 50-та. Какви са му предимставта пред другия
Разгледай тук:
http://www.pbase.com/cameras/nikon/50_18_afd

и тук:
http://www.pbase.com/cameras/nikon/af_s_dx_vr_zoom_nikkor_55_200_4_56g_if_ed

и си избери сама :)

Редактирано от автора , 13.11.2010 12:29:14

Plam, много мерси за полезния линк[i011. Разгледах ги.
Мисля си, че май се ориентирах към 55-200мм най-вече заради по-големия зум, нешо което при мен липсва в момента. Пък и портерните снимки, които видях с него също доста ми допаднаха, а в същото време ще мога да снимам и по отдалечени обекти
Мерси отново за инфото
50 /1.8 е много по-добър за портрети според мен. В допълнение с използване на някоя леща става и да макро. Но за съжаление ти нямаш мотор в тялото (виждам, че снимаш с D3000), тъй че за теб не е подходящ.
Колкото до другия...ако портретите са ти приоритет мисли за други решения.
Да, снимам с Nikon D3000.
И аз знам, че 50-та е много по-добър за портрети и те определно са ми приоритет
Но защо да не е подходящ за мен? Мислиш, че няма да стане за D3000 ли?
Nikkor 50 /1.8 няма мотор в обектива, а ти нямаш такъв в тялото. Това означава, че няма да ти работи автофокуса. Все пак може да го използваш в режим ръчно фокусиране... но не е удобно, особенно при по-слабо осветление. За теб 50/1.4 е по-добрият вариант... лошото е, че е 3 пъти по-скъп... за Д3000 гледай обективите AF-S

Имам точно AF Nikkor 50mm f/1.8D съм много доволна от него! Известно време ми беше единствен и снимах всичко само с него. За портрети е идеален, но също става за спорт (ако не е много отдалече). Води се "бърз" обектив. При оскъдно осветление стават много добри снимки. Ако влезеш в профила ми - последните 15 снимки са направени с този обектив. При желание, че ти покажа и много други.

Има само едно но... Ако фотоапаратът ти е D3000, автофокусът няма да ти работи, гледам, че вече са ти го обяснили. Затова ще трябва да си купиш AF-S обектив, а не само AF. Nikon ги произвеждат, малко по-скъпи са. Давам ти линк да видиш как се казва точно и как изглежда. http://shop.nikonusa.com/store/nikonusa/en_US/pd/productID.233138500

Другият обектив на който се спрях е AF-S 55-300 VR II. От него имам по-малко впечатления, тъй като ми е съвсем отскоро. Не е толкова добър при оскъдно осветление, даже при по-тъмно не може да фокусира. Но пък зума върши работа. Ако те интересува, ще ти изпратя снимки направени с него също. За сега нямам качени тук.

Съветът, който мога да ти дам (ако не е твърде късно за това) е - поразгледай онлайн, евентуално можеш да си поръчаш нещо. Някой в един друг форум беше дал уеб-сайт на който можеш да си направиш виртуален адрес и да поръчваш онлайн чрез него.

Редактирано от автора , 08.12.2011 20:11:55

Гледам, че нещо линка не се отваря. Потърси в Google AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G

Редактирано от автора , 08.12.2011 20:15:14

butterfly_eli e как разбра ,че това дръвце 55-200мм с големия зуум е туй дет ти трябва ,некакви параметри видя ли му - видя ли че винетира яко ,че хроматичните аберации са осезаеми ,че от късо към дълго фок. растояние резкостта пада кат на стар дедо либидото ,особено от центъра към кюшетата ,и видя ли че като механика - обектива е пластмасова трагедия,бегай далече от тоз супер зуум - ако ме питаш мен ...виж 50/2.8 е обектив дет си струва парите
saglasen s firefighter,a 50mm/1,8 i az go polzvam,no stava 75mm :))za portret

Редактирано от автора , 10.12.2011 10:18:24

e как да не си съгласен, то 55-200 да ти го подаряват не го взимай...

абе кой ги вади тези теми от миналата година )))

Редактирано от автора , 11.12.2011 00:08:14

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола