Популярни снимки за

Всички снимки

http://picfor.me/en/ - или как се крадат чужди фотографии

Сигурно на много от вас ще бъде интересно да разгледат собствените си кадри публикувани от други хора.

http://picfor.me/en/eimy/page/20
http://picfor.me/en/eimy/page/21
http://picfor.me/en/eimy/page/22
http://picfor.me/en/eimy/page/23

Бях много учудена, когато видях собствените си кадри, вече публикувани в този сайт. Но много бързо осъзнах, че там едва ли има авторска фотография и че огромна част, от кадрите които са публикувани са крадени!
Да...Има и мой .Не са ми искали разрешение.

Редактирано от автора , 27.11.2010 21:21:41

Да те и на мен не са искали
Админ какво да правим?
Тия дето най ревът за авторските права взели че крали
името на профила е annigogo, това име ми е много познато. Админа да каже дали го има регистрирано в саита че търсачката не го намира. Нека всички да го разгледат този профил и да кажат ако има техни кадри да видим колко сме.
Ако някои се сети нещо за това име също да казва.
Нашите кадри са в профила на eimy на страници 20,21,22, 23.
http://4coolpics.com/photo/matey/461500.html
И тази я има там
Проверих в базата данни за профил "annigogo", няма такъв а и да имаше каква е гаранцията, че не е съвпадение?
Изпратете ми на e-mail: support@4coolpics.com
- имената на ощетените автори
- линк към снимките в 4CoolPics
- линк към откраднатите снимки във въпросния сайт

Ще изготвим официално писмо до ръководството на сайта за сваляне на снимките и наказване на виновните.

Другото възможно и по-правилно действие е всеки засегнат автор да подготви и изпрати подобно писмо до сайта с крадените снимки. Ако прецени може да предяви претенции за компенсации.

Редактирано от администратор , 28.11.2010 06:28:46

Авторите, чиито карди за публикувани във въпросния сайт са:
ani4ka194 - 1 кадър
ANTONI - 1 кадър
batgicho - 1 кадър
bayivobg70 - 1 кадър
burberry - 1 кадър
deadlirics - 2 кадъра
Evaline - 1 кадър
farfalina - 4 кадъра
ivanjelin9 - 2 кадъра
matey - 1 кадър
mishona - 1 кадър
piliev - 2 кадъра
piskul - 1 кадър
real - 2 кадъра
slan4ice - 7 кадъра
vesela0990 - 2 кадъра
vess_ta - 11 кадъра
warrrrr - 5 кадъра.

Ако не защитим правата си, утре не само Галерия Цветя ще бъде "опустошена" по този начин, а и всички останали!!!!

Редактирано от автора , 28.11.2010 12:23:29

"Picfor.me is the easiest way to bookmark, store, organize, search, and share the images you like with one button"
нещо сте се объркали ,четете и мислете ,никъде не е посочено ,че Ейми е автор ,просто харесва снимките Ви и си ги е буккмарк-нала ... то и аз имам галерия "Любими снимки на автора " - сега крадец ли съм или терорист !??
firefighter: Но когато се отвори линк от някоя от любимите ти снимки, там не стои твоето име нали? И ако беше използвана твоя снимка, друга песен щеше да "пееш", нали?
Господин пожарникар, въпросния саит има сток секция. Благодарение на нашите снимки тои привлича потенциални клиенти. Нищо чудно утре да ги пусне и за продажба. Освен това е дал възможност тези снимки да се разпращат като картички, което не е редно без наше съгласие.
Така че коментара ти в случая е малко просташки и не на място. Друг път като правиш проучване го прави до краи а не копипеистваи само частична информация.
Да не говорим че на всяка снимка излиза надпис че е със запазени права на съответния автор.

Редактирано от автора , 28.11.2010 18:42:11

..нищо ново под слънцето, нямам идея как бихме могли да се преборим за правата си, предлагайте, аз съм ЗА!
уважаеми deadlirics господин пожарникаря потърси в сайта http://picfor.me/en/сток секция ,ала не я намери ,бихте ли били така любезен да ми я укажете ,искам да си купя снимка на Веси с автор ...примерно Ейми ,после ще изкарам добър хонорар от авторката като свидетел по делото за авторски права !?;-)
"Нищо чудно утре сайта да пусне за продажба " снимки на автори ,наши колеги ... а дано ама надали /един просташки виц:"Женят се роми, първа брачна нощ.
- Айше, а дано си девствена.
- А дано, Манго, ама надали…
"/
та по темата ,аз по принцип написах мнението си ,подтикнат от желанието да внеса малко свеж разум в пресиления вопъл за справедливост на Веси ,ала бях разбран погрешно ,изказването ми БЕ определено като просташко и ... Бях поставен не на място
та така ,чета по подробно :
"Picfor.me is the easiest way to bookmark, store, organize, search, and share the images you like with one button. Save links to images that catches your eye while browsing around the web, and easily look at it whenever you want. Share and enjoy people's favorite images. Want to give a try? Just register! "
накратко пише :"Снимка за мен" е сайт дето служи да запаметим любими снимки докато обикаляме в нета ,да може си ги гледаме когато искаме ,да ги споделяме с други хора ... е какво лошо има в това ,аз а предполагам и вие колеги публикувате снимки за да се насладят и други в нета на тях ,за да се харесат ,за да ви видят ,като автор ... оттук нататък ,ако някой вземе и направи от снимката Ви пощенска картичка /въпреки че се съмнявам това да стане с материал 400 на 600 пиксела каквито са повечето снимки в сайта /,да е жив и здрав - ще требва си плати за авторски права ,ала ако Ейми /примерен профил/ прати по скайпа или пощаата пощенска картичка на снимка с розичка или минзухар на гаджето си Джейми /примерен профил/ ,която е с автор WArrr /от 4coolpix-a/ най много да и скъсате прашките на Ейми насън /просташки казано/
Сега накрая за авторските права - де да беше така ,автора на сайта явно не е глупак и хитро е написал долу вдясно "Copyright by its author" - е според Вас ,уважаеми колеги това какво означава - че автор е собственика на профила маркирал снимката като любима или ...на автора !??
айде давам пример :
http://picfor.me/en/viewimg/1523181/user/117641
профил : Ейми
автор на снимката ,съгласно логото върху нея : Сергей Ирон
-------------------------
та така ,а дано ама надали ... Веси де да имах тоз късмет и мен да окрадат ,ама истински ... не наужким
Уважаеми господин пожарникар,
Всяко едно използване на чужди снимки без съгласието на автора с цел реклама, продажба или трупане на други дивиденти е кражба. В този саит качвам снимки с ясното съзнание че всеки може да направи донлоуд за собствена употреба на мои снимки. Ако иска да си я разпечатва ако иска да си я държи на компютъра. Обаче, ако си е направил саит и го промотира с мои снимки по какъвто и да е начин без моето съгласие....
Относно сток секцията: в горната част на страницата в жълто каре пише купуване и продаване на снимки , всеки регистриран потребител може да пусне снимки там.
А относно внасянето на свеж разум от ваша страна, не виждам такъв във вас така че си го задръжте.

Редактирано от автора , 28.11.2010 22:41:21

Редакт­ирано от автора, 28.11.2010 22:42
И за да няма недоразумения, искам до добавя че тук не става дума за пари а за принцип.
..................................
Абе не разбирате ли, че сайта не краде нищо. Хората са го написали

Picfor.me is the easiest way to bookmark, store, organize, search, and share the images you like with one button. Save links to images that catches your eye while browsing around the web, and easily look at it whenever you want. Share and enjoy people's favorite images.

Демек браузиш си в нета и виждаш някоя яка снимка. Копираш и адреса и го слагаш в тоя сайт. Така си влизаш после в профила и си я гледаш. Или пък някой друг я гледа. Подобно на руските сайтове, които си правят разни колекции със снимки в разни теми. Прекалено много се вживявате.
vess_ta Пратих им писмото, сега чакаме отговор
отвори Урл на една снимка и виж дали е линк или е част от базата данни на въпросния саит.
Всичко сме проверили стъпка по стъпка и нито едно тяхно деиствие не е коректно. Аз лично никъде не видях препратка към куулпикс или някои конкретен автор.
© Всички права запазени от своя автор.
Кликнете върху изображението, за да видите оригиналния източник.
firefighter и ние поназнайваме малко
Е никъде не видях да пише че аз съм автор на снимката!
А това какво е според теб ?
firefighter е сега ми се спи и лягам
Ма от утре почвам да качвам там твоите снимки в моя профил
Нали не е кражба
Момичета и момчета аз съм за да се борим за правата си. Поне да бяха питали.
според мен автора на сайта реализира една смела идея - как без да нарушава очевидни авторски права ,да натрупа капитал и популярност чрез подобен сайт ,възмжно опитвайки се да проследя неговата логика да ... не съм преценил правилно аргументите му ,ще се радвам за което - щот и аз съм един от вас ,но кат видях толкова оптимисти в темата си рекох - требе да има и един песимистичен оптимист
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола