Популярни снимки за

Всички снимки

Пробвани рецепти от галерията с вкусотии :)

#1
#1
В галерия "Рецепти (готварство, коктейли)" има наснимани страхотни вкусотии. За съжаление авторите рядко описват рецептите.
Вчера пробвах(с лека модификация) рецепта на Cook
http://4coolpics.com/cook "Пълнени чушки и домати по гръцки"
Страхотно, бая ракийка и биричка погълна развеселената ни компания.
Получи се:
Пълнени чушки и домати с кайма и ...
Източник: 4coolpics.com


Предлагам в тази тема да споделим изпробвани сполучливи рецепти.
#2
#2
"Пълнени чушки и домати по гръцки"

Изпробвано
Оценка: Отличен

Нужните продукти:
6 домата и 6 зелени и 4 червени чушки
24 с. л. ориз
3 глави лук
6 скилидки чесън
2 връзки магданоз
1 ч. л. индийско орехче
2 с. л. черен пипер
2 с. л. червен пипер
100 гр бели стафиди
0.5 кг кайма смес - стандарт "Стара планина"
400 мл зехтин
Сол


Нач­­ин на приготвяне:
1. Нарежете лука на дребно.
2. Издълбайте вътрешността на доматите и я запазете, заедно със сока.
2. Нарежете магданоза и чесъна на дребно.
3. Запържете лука в зехтина, добавете каймата, нарязаните чесън и магданоз, черен и червен пипер , индийско орехче и сол. След няколко минути добавете ориза, стафидите, вътрешната част на доматите и оставете плънката да се задуши.
4. Напълнете доматите и чушките с готовата плънка и ги полейте отгоре със зехтин. Подредете ги в тавичка. Покрийте с фолио и печете във фурната на 220 градуса около 1 час и още 30 минути без фолио с ифрачервения нагревател - отгоре.

Редактирано от автора , 30.11.2010 11:26:41

#3
#3

чушка-пръжка е македонски планински ритуал извършван традиционно при фотоТуризъм този уважаван ритуал се практикува и по други места , ала аз да упомена неколко характерни подребности при практикуването къде нашия край ,първо местото около огнището се огражда с валчести каменье и се окопава за да не стане пожар , зимва се розова сланинка от младо женско прасенце и си реди на шиш чушка, сланинка, чушка сланинка задължително около всека сланинка требе да има по една чушка отстрани - да ме става зян мазнинката ... а за практикуващите диети ,обикновено се слагат на жар две вратни пражоли - размер 42-43 колкото е подметката на практикуващият - видно от снимката ...сега ако некой младеж пита как се познава га прасето е женско - лесно е - в магазина помолвате месаря да ви даде едно парче сланинка - пооппипвaте го парчето сланинка де - и ако нещо ви стане - женско е било прасенцето
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола