За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Имам Powershot A720 IS и в момента се колебая дали да мина на PowerShot SX130 IS. Проблемът е, че често с купуването на нов модел уж получаваш повече, а на практика крайния резултат е по-слаб. Говоря за засилените цветни аберации и осезаема загуба на фокус в краищата на кадъра при предшественика му PowerShot SX120 IS. Не случайно Канон извадиха толкова бързо наследника му SX130. Ако сравни човек параметрите им - получава 2 мегапиксела повече, два пъти оптичен зуум повече и HD видео. Дали е само това или са избегнати проблемите с фокуса и фриджинга при SX120 - това е което искам да разбера. Също така ми е интересно дали отпадането на режима на снимане Super Fine и заменянето му с просто Fine е в ощърб на качеството на снимките. При моя апарат има три режима и Fine е средното качество, а тук са само два, като Fine е доброто качество с най-ниска компресия.
Изчетох тонове чужди ревюта, изгледах куп примерни снимки - проблемите са чувствително изгладени и почти съм навит да го взема. Единственото, което би ме спряло е критика към модела от човек, който снима с такъв и е наясно какво прави.
Изчетох тонове чужди ревюта, изгледах куп примерни снимки - проблемите са чувствително изгладени и почти съм навит да го взема. Единственото, което би ме спряло е критика към модела от човек, който снима с такъв и е наясно какво прави.
За да коментирате, моля, влезте в профила си!